حاج مهدی توکلی: تمام شخصیت انسان را روح او تشکیل می دهد

کد خبر: 29795
روضۀ ایام فاطمیه با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مداحی حاج حسن خلج در بیت الحسین علیه السلام برگزار شد.

وارث: روضۀ ایام فاطمیه با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مداحی حاج حسن خلج در بیت الحسین علیه السلام برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حاج مهدی توکلی را می خوانید:

" اللَّهُ یَتَوَفَّى الأنْفُسَ حِینَ مَوْتِهَا وَالَّتِی لَمْ تَمُتْ فِی مَنَامِهَا فَیُمْسِکُ الَّتِی قَضَى عَلَیْهَا الْمَوْتَ وَیُرْسِلُ الأخْرَى إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ " می فرمایند: خدا لحظۀ مرگ جانتان را کامل و بدون کم و کاست دریافت می کند. توفا یعنی آدم چیزی را بدون کم و کاست و کامل دریافت کند. مثلاً طلبی داشته باشید و تا آخرین دینار دریافت کنی، به آن توفا می گویند.

از این آیه استفاده می شود که تمام شخصیت انسان را روح تشکیل می دهد و جسمش مرکبی بیش نیست. چون خداوند لحظۀ مرگ تمام ما را دریافت می کند! و این تن خاکی به خاک می رود.

علم الان می گوید: هر هفت سال سلول ها عوض می شوند و سلول های جدید جایگزینش می شود. ولی شخصیت تغییر نمی کند. اگر انسانی بی دین است باز هم بی دین است و اگر انسانی رئوف است باز هم رئوف است. این نشان می دهد تن خاکی ما نقشی در شخصیت ما ندارد.

ممکن است شخصی در 25 سالگی کسی را کشته باشد و در 70 سالگی اعدامش کنند. آن بدن بارها عوض شده ولی می گویند: این همان آدم است و لباسش عوض شده است. بدن همانند لباس است. به همین دلیل جسم خاک می شود چون نقش در شخصیت ما ندارد.

کسانی که هنوز نمرده اند، خداوند مرگ را در خواب به آنها می دهد. پیامبر صلوات الله علیه ذیل همین آیه می فرمایند: خواب برادر مرگ است. در این آیه دو نکته است! یکی اینکه تمام شخصیت ما آن روحمان است و جسم ما همانند مرکب و لباس است و نقشی در شخصیت ما ندارد. در مرگ هم جسم نابود می شود و روح به طور کامل دریافت می شود.

امام علی علیه‌السلام می فرمایند: من تعجب می کنم برای کسانی که دنبال گمشده خود می گردند؛ حکمت گمشدۀ مومن است. اگر ماشین خود را گم کرده باشید، دست یک منافق هم باشد می گویید: این گمشدۀ من است. حکمت برای مومن است و به درد منافق نمی خورد.

شیطان به عیادت جناب یحیی علیه‌السلام رفت و ایشان او را شناخت، فرمودند: تا به حال شده بر من مسلط شوی؟ گفت: خیر! صفتی داری که دلم به آن صفتت خوش است. فرمود: چیست؟ گفت: روزه زیاد می گیرید، کمرم می شکند. 

مرحوم امام 16 دستورالعمل به رزمنده ها در جبهه داده بود! یکی از آنها این بود: دوشنبه ها و پنج شنبه ها روزه بگیرید!. آنها روزه می گرفتند که معصیت نکنند. همین که آدم با روزه گرفتن یک قدم به خداوند نزدیک می شود، بگو خدا برکت دهد. چون کمال تدریجی است و یک شبه به کمال نمی رسیم.

در ادامه شیطان رجیم گفت: افطار می کنی و در حد سیری می خوری. اگر زیاد بخوری دیگر به عبادتت توجه نمی کنی. یحیی علیه‌السلام عهد کرد که دیگر سیر نخورد! شیطان هم گفت: من هم دیگر اسرارم را نزد کسی نمی گویم. این ها فن کوزه گری اوست.

یک دفعه شیطان نزد نوح علیه‌السلام رفت و گفت: گردن من حق داری! آمدم تا تلافی کنم. نوح علیه‌السلام فرمود: چه حقی؟ گفت: من برای جهنمی کردن یک نفر زحمت زیادی می کشم و تو یک دفعه نفرین کردی و همه به جهنم رفتند. کار مرا آسان کردی. [بهشت بردن آسان است ولی جهنمی کردن بسیار دشوار است. در روایت داریم: اگر کسی پدر و مادر داشته باشد و به بهشت نرود، تنبل است.] آمدم تا حقت را بدهم. یک) هر جا با یک زن نامحرم خلوت کردی مرا یاد کن که آنجا هستم. دو) هر وقت عصبانی شدی، مرا یاد کن که آنجا هستم. سه) هر جا خواستی بین دو نفر قضاوت کنی مرا یاد کن.

امام علی علیه‌السلام می فرماید: من تعجب می کنم برای کسی که دنبال گمشده اش می گردد و کلافه است! ولی خودش را گم کرده است و دنبال خودش نمی گردد. چه معنایی دارد که کسی خودش را گم کند؟ شش دنگ حواسمان به خودمان است، چطور خود را گم کرده ایم؟ قرآن تعبیری دارد که به این موضوع نزدیک است. " لَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ " همانند آنهایی نباشید که خدا را فراموش کردند و این باعث فراموشی خودشان شد. چطور ممکن است؟

امیرالمومنین علیه‌السلام می خواهد بگوید: حقیقت شما روحتان است و فکر می کنید جسمتان حقیقت است و به آن رسیدگی می کنید و روح خود را فراموش می کنید.

در ادامۀ این مراسم حاج حسن خلج به عزاداری و سینه زنی پرداختند.