نقش مردم در ترویج سوغات معنوی پررنگتر است
وارث: حجتالاسلام علی صادقی، رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مشهد با بیان اینکه در روایات ما به اصل سوغات اشاره شده ولی اینکه ارزش و قیمتش چقدر باشد، صحبتی نشده است، افزود: در صورت امکان برای کودکان فامیل ولو در حداقل سوغاتی خریده شود البته هرکس میتواند به اندازه توان خودش سوغات دهد.
رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مشهد همچنین افزود: دین در همه زمینهها حرفی برای گفتن دارد لذا اگر برنامهریزی انسان منطبق با برنامههای الهی باشد قطعا در مسیر تکامل موفق خواهد شد.
وی در خصوص سفارش به سوغات عنوان کرد: در روایات مختلفی نسبت به سوغات سفارش شده و یکی از سنن پذیرفته شده و تأیید شده پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) است که هرکدام به آن سفارش کردهاند و فرمودهاند: «وقتی به سفر میروید برای اطرافیان و کسانی که منتظر شما هستند سوغات بیاورید» البته این سوغات عام است.
حجتالاسلام صادقی افزود: گاهی ممکن است حمل بر سوغات مادی و گاهی حمل بر سوغات معنوی شود؛ البته نباید در این زمینه خود را محدود کنیم به عنوان مثال در بعضی سفرها، گرفتن سوغات برای شخصی که در سفر است مقدور نیست.
وی درباره آثار سوغات مادی گفت: دادن سوغات مادی در جایی که قادر به تهیه آن بودیم باعث تلطیف قلوب میشود؛ حتی در احادیث و روایات داریم که وقتی میخواهید دلهای بعضیها را به خود و یا دین خودتان نزدیک کنید گاهی برای آنها هدیه بخرید.
رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مشهد در خصوص اینکه اثرگذاری بیشتر سوغات معنوی از سوغات مادی، بیان کرد: سوغات معنوی برای کسانی که طالب معنویات هستند، اثرگذاری بیشتری دارد.
وی همچنین افزود: تا جایی که امکان داشت سوغات مادی و جایی که این امکان را نداشتید سوغات معنوی بگیرید؛ گاهی نیز هر دو را انجام دهید زیرا بحث این است که به هر دوتوجه کنیم اما اگر نشد یکی جایگزین دیگری میشود.
حجتالاسلام صادقی در خصوص ترویج فرهنگ سوغات معنوی به جای سوغات مادی بیان کرد: مردم در باب ترویج سوغات معنوی نقش پررنگ تری دارند زیرا هرکس باید سعی کند خودش فرهنگسازی را شروع کند.
وی عنوان کرد: از آنجایی که مردم ما نسبت به سفرهای زیارتی و معنوی توجه ویژهای دارند سوغات معنوی برای آنها مسرتبخشتر و راضیکنندهتر است.
/م.س 215