حجت الاسلام علوی طهرانی: قرائت قرآن در دنیا مونس شما در شب اول قبر است + گزارش تصویری

کد خبر: 30122
مراسم شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام علوی طهرانی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه ، حاج جواد حیدری ، حاج ابراهیم رحیمی، کربلایی مسعود اصلانی، کربلایی حامد خمسه و کربلایی سعید ملکی در هیئت ریحانة الحسین سلام الله علیها برگزار شد.

 وارث: مراسم شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام علوی طهرانی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه ، حاج جواد حیدری ، حاج ابراهیم رحیمی، کربلایی مسعود اصلانی، کربلایی حامد خمسه و کربلایی سعید ملکی در هیئت ریحانة الحسین سلام الله علیها برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علوی طهرانی را می خوانید:

پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودند: مراد از عالم قبر، همان عالم برزخ است. عالم قبر برای تمام افرادی که در دنیا زندگی می کنند، پنج هشدار می دهد. 1) اینجا خانۀ تنهایی است و با خود مونس بیاورید. 2) اینجا خانۀ تاریکی است و با خود چراغ بیاورید. 3) اینجا خانهه ای خاکی است و با خود زیر انداز بیاورید. 4) اینجا مار و عقرب است، نتیجه وجود آنها نیش زدن و نتیجۀ نیش زدن ورو.د زهر به بدن است، با خود پادزهر بیاورید. 5) عالم قبر، خانۀ نداری و تنگ دستی است با خود گنج بیاورید.

قبل از اینکه پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله بفرمایند مونس کیست و چراغ چیست و پادزهر کدام است و گنج کدام است و زیر انداز چه باید باشد، اول باید برایمان حل شده باشد که حضرت راست می گویند یا دروغ! اگر ایشان راست می گویند، ما در وضعیت مناسبی نیستیم و تا فرصت هست باید اندیشه کرد و کاری را انجام داد. در محضر حضرت که این مسأله بیان شد، شخصی خطاب به ایشان عرض کرد: ای پیامبر گرامی صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودید عالم برزخ خانه تنهایی است و با خود مونس و همدم بیاورید، همدم ما در عالم برزخ کیست؟! با خود چه ببریم؟ حضرت فرمودند: قرائت قرآن در دنیا مونس شما در شب اول قبر است تا روز قیامت.

چیزی که پیامبر صلوات الله علیه فرمودند برای شب اول قبرمان تا قیامت به دردمان می خورد قرائت قرآن است. یعنی قرآن را از رو بخوانیم! فارق از اینکه شما قرآن را بفهمید یا نفهمید. امروزه در جامعه ما را از خواندن قرآن جدا می کنند. می گویند قرآن متنی عربی دارد، نمی فهمیم چه نوشته و پس فارسی آن را بخوانیم!

اگر کسی بخواهد به قرآن عمل کند باید قرآن بخواند! " فاقرئوا ما تیسر من القرآن " بگوید: قران را بخوانید، یکی از دستورالعمل های قرآن خواندن آن است. برای فهم آن تلاش کنید. قرآن سه گام دارد. گام اول خواندن و دوم تدبر و تفکر و تعقل و سوم عمل کردن به آن است.

پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله به سه امر مأمور می شود: 1) اولین مأ موریت من این است که خدای صاحب این خانه را بپرستم که این شهر را محترم کرده است. البته همه چیز برای اوست. 2) من مأمور به تسلیم بودن اوامر خداوند هستم. 3) مأموریت من این است که قرآن را تلاوت کنم.

تلاوت کردن یعنی از رو خواندن و غیر از تدبر کردن است. بنابراین اگر کسی به شما می گوید: قرآن زبانمان نیست و فارسی آن را بخوانیم و بفهمیم، شیطانی است، مخالفت با قرآن است. کتاب های فیزیک به زبان فارسی نوشته شده است! مگر کسی می فهمد؟ کتاب های زیادی به زبان فارسی نوشته شده است، مگر همه می فهمند؟

شخصی خدمت موسی ابن جعفر علیه‌السلام رفت و گفت: من در طول عمرم ختم قرآن کرده ام و گاهی ختم هایم را خدمت رسول الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله هدیه کردم، گاهی هم هدیه به امام علی علیه‌السلام و گاهی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها و گاهی امام حسین علیه‌السلام و گاهی به شما، آیا در این فعل من ثمره ای وجود دارد؟ حضرت فرمودند: کمترین فایده اش این است که تو در قیامت با ما محشور خواهی شد.

حضرت صادق علیه‌السلام فرمود: هر کسی سوره بنی اسرائیل(سوره اسراء) را در شب جمعه بخواند نمی میرد تا اینکه وجود قائم آل محمد عج‌الله‌تعالی‌فرجهم‌الشریف درک کند.

وقتی حضرت یعقوب علیه‌السلام به نابینایی مبتلا شدند، یوسف علیه‌السلام نفرمودند: خودم مشکل را حل می کنم! فرمود: لباس مرا برایش ببرید. پدرم آن را به چشم هایش بزند، بینایی اش باز می گردد.

تدبر قرآن جای خود! الفاظ آن کارگشاست.

شخصی از پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله پرسیدند: چراغ چیست که باید با خود به عالم قبر ببریم؟ فرمودند: نماز شب.

اگر پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله حقیقت را بگوید، اینجا تاریک است. اگر نمی توانی تمام عمر نماز شب بخوانی و آنجا را روشن کنی حداقل با خود چراغ قوه ببر! هفته ای یک شب نماز شب بخوان! رسیدن به مراتب بزرگان راه کار ساده ای دارد که ما انجام نمی دهیم!

لقب حضرت ابراهیم علیه‌السلام در قرآن خلیل الله است. دوستی مراتب مختلف دارد. اولینش رفاقت است و بعد صدیق بودن است و بعد خلیل بودن و در نهایت حبیب بودن است. حبیب خداوند پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله است ولی خلیل خدا حضرت ابراهیم علیه‌السلام است.

خلیل به رفیقی می گویند که از تمام اسرار دوستش خبر دارد. یعنی رفاقت به حدی از صمیمیت رسیده است که هیچ سرّی برای هم ندارند. پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودند: حضرت ابراهیم علیه‌السلام به مقام خُلَّت نرسید مگر در سایۀ دو عمل، اول اینکه سفره دار بود. شخصی بود که تک خور نبود! اگر کسی هم از قبل برای مهمان شدن تأیین نشده بود، می گشت تا مهمانش کند!! خصوصیت دوم او که باعث خلیل الله شدنش، شد نمازهای شبش بود.

شخصی نزد امام صادق علیه‌السلام رفت و گفت: اگر نتوانم 11 رکعت نماز شب را به وقتش بخوانم چه کنم؟ فرمودند: روز بعدش قضا کن. گفت: اگر قضایش را هم نتوانستم چه؟ فرمودند: دو رکعت شب و یک رکعت وتر را بخوان. گفت: اگر آن سه رکعت را هم نتوانستم چه کنم؟ فرمودند: قضای آن سه رکعت را بخوان! گفت: اگر نتوانستم، چه کنم؟ فرمودند: نماز مغرب و عشا را به جماعت بخوان و بعد از نماز عشا آیۀ " آمَنَ الرَّسُول " را بخوان. با این کار ثواب نماز شب در نامۀ اعمالت ثبت و ضبط می شود. گفت: اگر این هم نشد؟ فرمودند: تا به حال میانۀ شب از فرط تشنگی از خواب برخاستید؟ گفت: بله و فرمودند: آب نوشیدی؟ گفت: بله، فرمودند: اگر بعد از رفع عطش بگویی " صل الله علیک یا اباعبدالله " ثواب نماز شب را خواهی گرفت.

امام صادق علیه‌السلام می خواهد ما از کاروان نماز شب خوان ها جدا نشویم. اگر نمی توانی عالم بعد از مرگت را چهل چراغ کنی، حداقل چراغ قوه ای با خود ببر.

در ادامۀ این مراسم حاج سید مجید بنی فاطمه ، حاج جواد حیدری ، حاج ابراهیم رحیمی، کربلایی مسعود اصلانی، کربلایی حامد خمسه و کربلایی سعید ملکی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند. 


بخش اول - کلیک کنید

بخش دوم - کلیک کنید