حجت الاسلام مومنی: گناهان کوچک، کبوترهای زیبای معنوی را رم می دهد +گزارش تصویری
وارث: جلسه سوم روضه خانگی به مناسبت عزاداری ایام وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها با سخنرانی حجت السلام سید حسین مومنی و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج ماشاءالله عابدی(پیش منبر)، حاج سید محسن حسینی برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام سید حسین مومنی را می خوانید:
امام صادق علیهالسلام می فرمایند: عبد مشتمل بر سه حرف است و هر کدام از این حروف مشتمل بر معانی بسیار عمیق است. )ع( به معنی علم انسان به خداوند است. انسان از رهگذر جهل به ذلالت کشانده می شود. بخاطر عدم علم نسبت به خدا شک وجودش را می گیرد و این شک باعث ذلالت فرد می شود. علم انسان به خدا، به اینکه او سمیع است، بصیر است و همه کاره خداست.
)ب( به معنای جدایی است. بین ما و غیر خدا. اسبابی که علت جدایی انسان از خداست را باید دور کرد و کنار زد. هر کس یا هر امر که باشد. چه بسا گناهی کوچک باشد که گاهی می بینید این گناه کوچک کبوترهای زیبای معنوی را رم می دهد.
افرادی که در سیر الیالله هستند می دانند که اشتباه اول، اشتباه آخر است. گاهی سرعت انسان 10 تا 20 کیلومتر است و اگر با فرمان بازی کند اتفاقی نمی افتد و گاهی هم سرعت سیر انسان بالاست و کمترین بی توجهی نسبت به فرمان انسان را به بیراهه می کشاند و اگر سالم بماند امکان بازگشت به جادۀ اصلی به غایت دشوار است. زمانبر و انرژی فرساست.
شیخ رجبعلی به سه طرف که سلام می کرد، پاسخ می شنید و دفعه ای جواب نگرفت و جویا شد و به او گفتند: با بخش کوچکی از آن نان سیر می شدی، چرا از نفست تبعیت کردی و بیشتر خوردی؟!
)د( یعنی نزدیکی ما به خدا. اسبابی که باعث نزدیکی ما به خدا می شود. عواملی که ما را به قرب الهی می رسانند را باید بشناسیم. انسان باید نسبت به این امور معرفت پیدا کند.
مقام رضوان بزرگترین مقام است، که انسان از خدا راضی و خدا هم از انسان راضیست؛ که می شود عبد.
امام علی علیهالسلام شرح وظایفی به مالک اشتر دادند و در نامه ای نوشتند: " بسم الله الرحمن الرحیم، العبدالله علی ابن ابی طالب به مالک اشتر " یعنی تمام نوری که در من است برای عبد بودن من است.
زنی بد دهان و بی ادب نام کوچک پیامبر را صدا کرد و ایشان کنار بنده ها و عبدها نشسته بودند و همانند آنها غذا می خوردند. با بی ادب گفت: نشستی روی زمین بر دو پا و همانند آنها غذا می خوری؟ پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم فرمودند: وای بر تو، چه عبدی بهتر از من. من بر عبد بودنم افتخار می کنم.
برای اینکه انسان به این مقام رضوان الهی برسد، امام جواد علیهالسلام فرمولی ارائه می کنند که مشتمل بر سه مطلب است. کسی بدون اجتناب از محارم و بدون عمل نسبت به اوامر نمی تواند در سیر الی الله موفق باشد. در این موضوع تردید و شکی نیست. ملاک و معیار انجام واجبات و ترک محرمات است.
روایت داریم: اگر نزد کسی رفتی و از شرق و غرب عالم خبر داد و سوالی از حلال و حرام از او پرسیدی پاسخ نداد، دروغگو است.
ملاک حلال و حرام الهی است. برخی فکر می کنند از راه سخت می توانند برای رفع ابطلائشان کار کنند. موانع را کنار بزنید. اجتناب از گناه و انجام دادن اوامر الهی، اگر این دو مورد به عنوان مانع سر راه نباشند یعنی در ترک حرام مشکل نداشته باشیم و در پیروی از خدا مشکل نداشته باشیم، یقیناً می توانیم به سرعت پیش برویم.
حضرت جواد علیهالسلام برای رسیدن به مقام رضوان الهی سه مطلب گفته است. 1) زیاد استغفار کنید. اگر دیدید از در و دیوار برایتان مشکلات و بلا می بارد بسیار دعا کنید. در مقابل خدا تضرع کنید. امتیاز استغفار در این است که ما خودمان را مقصر می دانیم.
برای سلوک انسان باید از این دو مورد بسیار استفاده کند، اول مراقبه و دوم محاسبه. حداقل باید از این دو استفاده شود.
مراقبه سرمایه ای است که در حال از بین رفتن است و باید حداقل از آن استفاده شود.
پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم به اباذر فرمودند: پنج سرمایه را بر پنج چیز مقتنم بشمار. قبل از پیری قدر جوانی ات را بدان، قبل از اینکه بیمار شوی قدر سلامتی ات را بدان، قبل از فقیر شدنت قدر این غنا را بدان و قبل از گرفتار شدنت قدر این بار را بدان و قبل از مرگت قدر زندگی ات را بدان.
محاسبه در امور لازم است. 1) محاسبه در واجبات. واجباتی که انجام داده ایم صحیح بود؟ 2) محاسبه در امر محرمات. چقدر گناه برایم مشمئز کننده است؟ چقدر اهل گناه حتی در خلوت هستم؟ 3) محاسبه در امر مستحبات. چرا حال خواندن نماز شب را ندارم؟ چرا حال انس با قرآن را ندارم؟ قرآن می خوانم اثری بر من دارد؟ قرآن می فرماید: اگر اهل قرائت قرآن باشید باید ایمانتان زیاد باشد. این موارد انسان را واقع بین بار می آورد. 4) محاسبه در اخلاص. چقدر از اعمالی که انجام می دهم برای خداست؟ حرف زدن و قهر و آشتی و اعمالم برای خداست؟ 5) محاسبه در امر ولی خدا. چقدر دغدغۀ امام زمانم را دارم؟ چقدر زندگی و روزم را با نام حضرت آغاز و ختم می کنم؟
در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج سید محسن حسینی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.