حجت الاسلام مؤمنی: کمترین تعلق به دنیا باعث می شود نفس انسان جولان پیدا کند

کد خبر: 30562
مراسم روضۀ خانگی به مناسبت ایام وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام مومنی و مداحی حاج ماشاءالله عابدی ، حاج علی انسانی و حاج سیدمحسن حسینی برگزار شد.

وارث: مراسم روضۀ خانگی به مناسبت ایام وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام مومنی و مداحی حاج ماشاءالله عابدی ، حاج علی انسانی و حاج سیدمحسن حسینی برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام مؤمنی را می خوانید: 

بالاترین نعمتی که متوجه انسان می شود عبارت است از مقام رضوان الهی که خداوند از انسان راضی شود. اما اولیای الهی به ما این چنین دستور دادند که افراد نباید توقف کنند و به کم قانع شوند. باید به تجربه ها و مقامات بالا برسند و با تصرف به تمام قوایی که در وجودشان قرار داده شده است بتوانند پیدا کنند. لذا فرمودند انسان باید به کمال عبودیت برسد.

ممکن است افراد متوسل به طرق و راه های متفاوتی شوند اما رسیدن به کمال عبودیت برای انسان امکان پذیر نیست مگر از رهگذر چند موردی که از لسان بزرگان ما بیان شده است.

برای اینکه انسان در این سیر وارد شود حتماً باید از این دو مطلب بهره ببرد، اول موالات و سپس برائت از اعدا.

برائت از اعدا یقیناً انسان را از ولایت ابلیس خارج می کند و تحت ولایت الله قرار می دهد.

موالات یعنی پیروی کردن از اهل بیت علیه‌السلام و بیانات اهل بیت علیه‌السلام.

برائت از اعدا این است که انسان از هر چیزی که می خواهد ما را از خداوند دور کند، اجتناب کند.

موالات و برائت از اعدا باعث ثبات قدم می شود. این فرمول در زیارت عاشورا هم برایمان بیان شده است. " اِنّی اَتَقَرَّبُ اِلی اللَّهِ وَ اِلی رَسُولِهِ وَ اِلی امیرِالْمُوْمِنینَ وَ اِلی فاطِمَهَ وَ اِلَی الْحَسَنِ وَ اِلَیْکَ بِمُوالاتِکَ وَ بِالْبَراَّئَهِ " برکتی که ذیل موالات و برائت است، ثباتی قدم و مقام محمود است. رسیدن به این درجات و رتبه های بالا و در نهایت انسان مصداق وجه رب شود. " کلُّ مَنْ عَلیها فَان وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک " وجه ربک لازمه اش این است که انسان در این مسیر به کمال عبودیت و بندگی رسیده باشد.

اصلاً چیزی در این دنیا نیست و همه محکوم به فنا هستند، مگر اینکه وصل به او باشند.

برای رسیدن به مقام عبودیت انسان باید تسلط کامل بر نفسش پیدا کند. شیطان یک روزنه برای نفوذ پیدا کند انسان را به بدبختی و فلاکت و منجلاب می کشاند.

حاکم یمن صد عالم را انتخاب کرد و آنها را نزد امام علی علیه‌السلام فرستاد. صد نفر از بهترین ها را انتخاب کردند مجموعاً ده نفر جامع جمیع بودند. آنها به محضر امام برای بیعت رفتند. بین خودشان بهترین را انتخاب کردند که عالم ترین و فقیه ترین باشد که ابن ملجم شد! ابن ملجم شخصیت ممتاز و عالم است. او مقرب به اهل بیت علیهم السلام بود، در محضر امام صحبت می کند و کلماتی از لسانش صادر می شود که عقل انسان مات و مبهوت می ماند. عاقبت به خیری و عاقبت به شری بسیار مهم است.

امام خمینی(ره) فرمودند: من به جهت سالوسیه افراد ممکن است از آنها تعریف و تمجیدی کرده باشم اما ملاک حال فعلی آنهاست.

افرادی هستند که در چند قدمی عاقبت بخیری قرار دارند اما عاقبت به شر می شوند چون از ولایت دور شده اند. افرادی هم در چند قدمی عاقبت به شری قرار دارند که عاقبت به خیر می شوند بخاطر قرب به ولایت. نگاه ولایی که به آنها می افتد تمام آلودگی ها را از بین می برد.

امام حسین علیه‌السلام به شخصی فرمود: تو سابقۀ بدی داری، دستت را در دستانم بگذار تا تمام خرابی های گذشته ات را آباد کنم. از حضرت رو برگرداند و رفت!

زبیر شخصیت فوق العاده ای در تاریخ است که ما نظیر آن را نداریم. مأمور خاص پیامبر خدا بود، جانباز جنگ های صدر اسلام بود، هم رزم امام علی علیه‌السلام در تمام جنگ ها و فامیل امام علی علیه‌السلام و مدافع علی علیه‌السلام در کوچۀ بنی هاشم و یکی از آن چهار نفری است که به مسجد برای کمک به امام علی علیه‌السلام رفت و حواریین پیامبر صلی‌الله علیه وآله وسلم بود. چرا او جملی می شود؟ کمترین تعلق به دنیا باعث می شود نفس انسان جولان پیدا کند.

ابن ملجم در حال بازگشت از جنگی با امام علی علیه‌السلام بود، حضرت فرمود: چه کسی خبر ظفر و پیروزی را به مردم می رساند؟ ابن ملجم گفت: من، فرمودند: صلاح نیست، (امر مولا باید فوراً انجام شود، به بهانه های متفاوت به تأخیر می اندازند. انتصال به امر ولی. هر چه غیر از این باشد حسنی ندارد.) تو نه. اصرار کرد!( اصرار یعنی هوای نفس. وقتی ولی می گوید "نه" یعنی "نه". تو چه میبینی که علی علیه‌السلام نمی بیند؟! در چه مقامی هستی که علی علیه‌السلام نیست؟! )

امام علی علیه‌السلام فرمود: سلمان فاطمه را دریاب! فاطمه نفرین نکنی! به محض اینکه پیغام از امام علی علیه‌السلام آمد! وگرنه زهرای مرضیه سلام‌الله علیها کنار قبر پیامبر رفت و داشت دست به معجر میبرد! چون این از آداب نفرین است. کنار قبر پیامبر موهایم را پریشان می کنم و گریبان چاک می دهم و پیراهن پدرم را به صورتم انداخته و نفرینتان می کنم، پسر عمویم را رها کنید. تا فاطمه سلام‌الله علیها فهمید که امام علی علیه‌السلام امر کرده است به سلمان فرمود: برو به علی علیه‌السلام بگو: من مطیع علی هستم، صبر می کنم و باز خواهم گشت. اما جلوی در مسجد می ایستم و تا علی علیه‌السلام را سالم از آنجا نبرند، نخواهم رفت. این هم مصداق ولایت مداری است. اگر نفرین می کرد زمین اهلش را می بلعید.

وقتی ولی خدا می گوید: "نه"، انتصال. به حرف ولی خدا گوش دهید.

در ادامۀ این مراسم ذاکرین اهل بیت علیهم السلام حاج ماشاءالله عابدی ، حاج علی انسانی و حاج سیدمحسن حسینی به روضه خوانی پرداختند.