سفارش مرحوم آهی به مداحان انس با علمای دین بود

کد خبر: 30656
مدیرعامل مجمع شاعران اهل بیت(ع) گفت: یکی از مهم ترین سفارش های مرحوم علی آهی به مداحان این بود که با علمای دین مانوس باشند.

وارث: جواد حیدری روز دوشنبه  در مصاحبه با خبرنگاران گفت: مرحوم آهی به شدت با علماء مانوس بود و حتی اجازه نقل روایت و حدیث از چند مجتهد مسلم داشت و لذا همیشه به مداحان سفارش می کرد که با علماء مانوس باشند.

آهی از مداحان اهل بیت (ع) روز یکشنبه در 87 سالگی در بیمارستان هاشمی نژاد تهران در گذشت.

وی افزود: مرحوم آهی رابط آیت الله میلانی بزرگ با حضرت امام خمینی(ره) بود و یکی از امتیازات وی این بود که محضر بسیاری از علما و بزرگان دین را درک کرده بود.

این شاعر آیینی همچنین گفت: اگرچه وی از بزرگان جامعه مداحی بود و تمام بزرگان مداحی دست وی را می بوسیدند ولی یکی از خصوصیات مرحوم آهی خدمتگزاری به مردم و به ویژه جامعه مداحان بود.

حیدری افزود: آن مرحوم خدمات بسیاری از نظر فرهنگی، آموزشی و رفاهی به جامعه به ویژه مداحان و ستایشگران اهل بیت(ع) داشتند که به عنوان نمونه می توان به بنیاد دعبل اشاره کرد و مرحوم آهی پس از چند سال نامه نگاری و پیگیری توانست مجوز تاسیس این بنیاد را از رهبر معظم انقلاب دریافت کند.

وی با اشاره به خدمات آهی در زمینه رفاهی مانند بیمه مداحان و پیرغلامان اهل بیت(ع) گفت: خدمتگزاری وی در عرصه فرهنگی و آموزش بسیار بود. به گونه ای که مرحوم حاج مهدی تعجبی متخلص به آواره همدانی که خود یک پیرغلام بود، همواره می گفت زمانی که جوان بوده اشعار خود را به مرحوم آهی می داده تا از نظر اعتقادی تصحیح کند.

مدیرعامل موسسه قدیم الاحسان همچنین به فعالیت های مرحوم آهی در دوران پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: وی هیچ گاه از اعتقادات خود کوتاه نمی آمد و در دیوان اشعار خود که به نام انوار معرفت منتشر شده، اشعاری زیبا و خواندنی درباره اهل بیت(ع) سروده است.

وی افزود: آن مرحوم در عرصه ادبیات نیز یکی از بهترین ادیبان به شمار می رفت و کتابی درباره قافیه در سن 82 سالگی نوشت و پسر وی به نام حسین آهی که از شعرا و ادبای طراز اول کشور است، می گوید تاکنون چنین کتابی درباره قافیه نوشته نشده است.

مدیرعامل مجمع شاعران اهل بیت(ع) از مرحوم آهی به عنوان یک شخصیت چند وجهی یاد کرد که در زمینه های مختلف همچون ادبیات، شعر، علوم حوزوی و مداحی خدمات بسیاری را ارائه کرد و هیچگاه به دنبال اسم و رسم نبود ولی اخلاص او به گونه ای بود که مسجد امیرمومنان در میان مداحان و مردم معروف به مسجد آهی شده بود.

علی آهی که از روز پنجشنبه در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران بستری شده بود، دوشنبه شب در سن 87 سالگی در جوار رحمت الهی آرام گرفت.

مراسم تشییع پیکر این پیرغلام و پیشکسوت مداحان ساعت 9 امروز (سه شنبه) از مسجد امیرالمومنین(ع) واقع در خیابان شکوفه تهران به سمت بهشت زهرا(س) برگزار می شود و بنا به وصیت آن مرحوم در قطعه روضه الحسین (ع) بهشت زهرا (س) به خاک سپرده خواهد شد.

مرحوم آهی در سال 1307 هجری شمسی در تهران و در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و پس از گذراندن دوره ابتدایی، ضمن اشتغال به کسب، به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و دروس ادبیات صرف و نحو، منطق و فقه، اصول، تفسیر، علم کلام، رجال، علم حدیث را از محضر اساتیدی همچون حجج اسلام مرحوم حاج سیدعلی اصغر میردامادی، احمد مجتهدی، حاج سید محمد ضیاء آبادی فرا گرفت.

وی از سن 10 سالگی به تشویق مادر خود شروع به مداحی اهل بیت(ع) نمود و از سال 1336 نیز سرودن شعر را آغاز کرد.

مرحوم آهی در شکل گیری انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) نقشی فعال داشت و به عنوان یکی از اعضای جمعیت فدائیان اسلام به رهبری شهید حجت الاسلام سید مجتبی نواب صفوی فعالیت می کرد و بارها از سوی ماموران ساواک و اطلاعات شهربانی دستگیر و بازداشت شد.

وی در طول تلاش های مذهبی و علمی خویش موسس محافل، مساجد و حسینیه های متعددی بوده که از آن جمله تشکیل بنیاد دعبل خزاعی، چند کتابخانه و چند مسجد در تهران و آبعلی و تاسیس صندوق قرض الحسنه الغدیر آبعلی است.

تالیفات بسیاری در حوزه ستایشگری اهل بیت و مداحی از وی منتشر شده که می توان به کتاب های دیوان آهی در دو جلد، دیوان آئینه نور در دو جلد، فرهنگ اصلاحات قافیه، توصیف صنایع شعر کهن فارسی و پیرایش آن با کلک بدیع، فلسفه قیام امام حسین (ع) از دیدگاه عقل و همچنین کتاب شعر و شاعری از نظرگاه قرآن و عترت و سنت اشاره کرد.

/م.س 215