حجت الاسلام حسینی نیشابوری: دین وقتی ارزشمند است که از مرحلۀ زبان به عمل برسد

کد خبر: 31192
جلسۀ هفتگی هیئت عشاق العباس با سخنرانی حجت الاسلام حسینی نیشابوری و مداحی ذاکرین اهل بیت علیهم السلام، حاج روح الله بهمنی ، کربلایی مرتضی عطاران و کربلایی قاسم تقوایی برگزار شد.

وارث: جلسۀ هفتگی هیئت عشاق العباس با سخنرانی حجت الاسلام حسینی نیشابوری و مداحی ذاکرین اهل بیت علیهم السلام، حاج روح الله بهمنی  ، کربلایی مرتضی عطاران و کربلایی قاسم تقوایی برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام حسینی نیشابوری را می خوانید:

امام باقر علیه‌السلام می فرماید: ظلم سه گونه است. اول ظلمی که انسان نسبت به نعمت ها و عنایات و الطاف حضرت حق روا می دارد. همانند شِرک. خداوند تمام لوازم سعادت را به ما داده است. خالق ماست. چیزهایی که ما از او تقاضا نکردیم، قبل از اینکه لب تر کنیم به ما داده است. کدامیک از ما خواستیم که خدا به ما پنج انگشت دهد؟ قبل از اینکه بفهمیم پنج انگشت و دستی هست خداوند برایمان خلق کرده است. بدون شناخت ما و بدون اینکه احساس نیاز به آن کنیم. قسمت عمده ای از نعمات همین هاست. برای همین بشر گاهی فراموش می کند. به جای شکر، شِرک می ورزند.

" إِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظيمٌ " لقمان به پسرش نصیحت می کرد که برای خدا شریک قائل نشو. اسم از مشرک می آید ذهنتان پیش اشخاصی نرود که سنگ می تراشیدند و اسم هایی برایشان می گذاشتند. فقط آنها مشرک نیستند و فقط بت پرستی شِرک نیست. خیلی ها مشرکند و خیلی از اعمال و کردار و گفتار شِرک خفی است. به گونه ای که خودش تصور می کند موحد است ولی مشرک است.

آنقدر آهسته و ریز و نرم وارد روح انسان می شود که انسان را از روح توحیدی به روحی شِرک آلود منحرف می کند. همانند بیماری های جسمی که آرام آرام به انسان صدمه می زند. شِرک هم بیماری روحی و اعتقادی است.

و این ظلم بزرگی است. ظلم به خدا. به رحمت و محبت و نعمت های خدا ظلم شده است. از طرف خدا رحیمیت و رحمانیت و لطف و کرامت و از طرف بشر شِرک در ربوبیت و اولویت و خالقیت، اینها ناسپاسی و ظلم است.

امام باقر علیه‌السلام فرمود: "الظلم ثلاثة". همان قرآنی که شِرک را ظلم بزرگ می داند و بارها و بارها مشرکین را نکوهش کرده است در مورد با اینکه چگونه با شِرک مقابله کنیم، سخن گفته است. یکی از راه ها این است که دائم به یاد خالقت باشی. هر چقدر ذکرالله در وجودت بیشتر شود، شِرک از تو فاصله می گیرد و به گونه ای سخن نمی گویی که شأن دیگران را پایین آوری و یا به مرتبۀ خدایی برسانی. هیچ کس شریک خدا نیست. "لاشریک له" باید این موضوع را باور کنید.

دوم. ظلم به نفس. آدم به خودش ظلم می کند. چگونه؟ وقتی قدر خودش را نداند. "رحم الله امرأً عرف قدر نفسه" هر وقت خواستید خودتان را کم قیمت به هر چیزی جز خدا بفروشید، این روایت را مد نظر قرار دهید. وقتی انسان منزلت خودش را به خوبی بشناسد، هر حرفی نمیزند و هر جایی نمیرود. هر چیزی را نگاه نمی کند و با هر کسی دوست نمی شود. قیمت یک انسان چند تومان است؟ دیه نه، قدرش چند است؟! قدر انسان را فقط خدا می داند. انسان اشرف مخلوقات است و اگر می خواهی قدر و منزلتش را بدانی ببین در عالم تمام کسانی که می خواهند نسبت به پاکی و عبادت مثالی بزنند می گویند: انقدر آدم خوبی است که همانند فرشته ها می ماند. ببین خداوند ارزشت را چقدر قرار داده است که فرشته ها و ملائک باید به تو سجده کنند. "رحم الله امرأً عرف قدر نفسه" خدا رحمت کند کسی را که قدر خود را می داند. وقتی می خواهد حرف بزند، سنجیده سخن می گوید. چون انسان با نسنجیده حرف زدن ارزش خودش را پایین می آورد.

دین وقتی ارزشمند است که از مرحلۀ زبان به عمل برسد. کوفیان خوب نامه نوشتند ولی خوب عمل نکردند. گناه و خطا و معصیت باعث نزول انسان می شود. به جایی می رسد که از حیوانات هم پست تر می شود و از آن هم پست تر خواهد شد.

کسانی که از مقولۀ عشق بی خبرند، چون ترازویشان عقل است برخی از جاها کم می آورند. به همین دلیل دائماً سرزنش می کنند.

در ادامۀ این مراسم ذاکران اهل بیت علیهم السلام حاج روح الله بهمنی ، کربلایی مرتضی عطاران و کربلایی قاسم تقوایی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.