حجت الاسلام پناهیان: معنویت این است که بوی قدرت برای دین به مشام انسانیت برسد +گزارش تصویری
وارث: جلسه هفتگی هیات شهدای گمنام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج میثم مطیعی برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:
برخی از اوقات در موضوع حجاب و روابط بین زن و مرد صورت مسأله را پاک می کنیم. در حالی که امکان پذیر نیست و این مسأله را خداوند طراحی کرده است. باید برای مسأله راه حل مناسبی پیدا کرد. مثالی حقوقی بزنیم. مردها می توانند به دلایل مختلف ظلم کنند، کما اینکه زنان هم می توانند ظلم کنند. ولی ظلم مردها به زنان عیان تر است. زن ها اگر ظلمی کنند مقداری پنهان است.
زن می تواند با کلام خود مرد را آتش بزند و روحیۀ مرد را از بین ببرد ولی کسی بخاطر حرف زدن محاکمه نمی شود و مرد عصبانی می شود و سیلی میزند. این یک نمونه است. در برخی از این قبیل ظلم ها، بعضی از حقوق دانان صورت مسأله را پاک می کنند. می گویند: چرا کاری کنیم که مردها امکان ظلم کردن به زن ها را داشته باشند. در قوانین ارث و میراث و نفقه و این امور کاری می کنند که مرد نتواند ظلم کند.
اینکه امکان ظلم کردن آقایان را با وضع قوانین از بین ببرند، به گونه ای صورت پاک کردن مسأله است. تا دنیا دنیاست امکان ظلم از بین نمی رود و ما باید تا حدی با قانون از بین ببریم ولی تمامش از بین نمی رود. اگر بخواهیم کلاً از بین ببریم، محل امتحان را خراب خواهیم کرد.
ثروت و تلاش برای به دست آوردن پول یک مسأله است. گاهی در مقابل دین داری و معنویت قرار می گیرد. برخی ناگهانی به معنویت و اخلاق علاقه پیدا می کنند و صورت مسألۀ کسب و کاسبی را پاک می کنند و تمام بی عرضگی های خودشان را پنهان می کنند.
برخی به هوای دین خود را از کار کردن منع می کنند، به غار می روند و شروع به عبادت می کنند! در غرب و غرب زده ها و تفکرات روشنفکری آنها، صورت مسأله پاک می شود. این مسأله همه جا می تواند جاری باشد.
پیامبر وارد مدینه شدند و رسماً حکومت تشکیل دادند. اولین کار بعد از بیعت مردم با پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم چه بود؟ پیامبر 12 نفر را برای ریاست قبایل منصوب کردند. این روئسا معلم اخلاق و شریعت نیستند، چرا ایشان اصرار به تعیین کردن ریاست دارند؟ می خواهند در آینده چه کنند؟ هنوز حکومت آغاز نشده و شما پایه های حکومت را محکم می کنید! این رفتاری بسیار سیاسی است. این موضوعی بسیار مهم است که کسی نمیداند. من در جلسات چند نفره که می پرسم اولین اقدام پیامبر چه بود؟ تا به حال کسی پاسخ نداده است!
هر کسی مسلمان می شد باید به مدینه می آمد و مسلمانی کسی که وارد مدینه نمیشد، قبول نبود. بعد از فتح مکه این قانون برداشته شد که شما می توانی در مدینه نباشی ولی مسلمان باشی. یعنی چی؟ یعنی می خواهد پادگان را تقویت کند. قدرتش را تقویت کند. برخی از من می پرسند چرا در مورد با پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم اینگونه حرف میزنی؟!
بعد از هجرت قانون گذاشتند که هر مسلمانی که در مدینه است حق رفتن از مدینه را ندارد. وقتی کسی قصد خروج داشت باید اجازه می گرفت، همانند پادگان. قدرت را برای امر و معنویت خدا می خواهد. قدرت نباشد که معنویت نیست. امروز تمام بدبختی بشریت نزد اولیای خداست.
ابتدا باید قدرت اصلاح شود که بعد از آن همه چیز راحت حل می شود. پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم دو نفر را مأمور کردند تا مدینه را مرز گذاری کنند. این عوامل برای به دست آوردن قدرت بود. قدرت نجس نیست.
نام آن دوازده نفر را جبرئیل امین به ایشان دادند و حضرت به مابقی افراد فرمودند: ناراحت نشوید که این اسما را جبرئیل به من داد.
قداست پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم از بین نمی رود؟ چرا می گویی پیامبر؟ بگو قداست جبرئیل! می خواهید صورت مسأله را بخاطر لطمه نخوردن به معنویت پاک کنیم و از قدرت دست بکشیم؟! غالباً تمام ما اینگونه هستیم. اصلاً کسی از یک معلم اخلاق انتظار ندارد که به سمت قدرت برود.
سیاست اگر اصلاح شود تمام ما اصلاح خواهیم شد. باید سیاسی ترین ستاد ما امر به معروف و نهی از منکر باشد.
ما می خواهیم صورت مسأله را پاک کنیم. برخی قدرت را نجس می دانند و پدیده ای آفت زا طلقی می کنند و می خواهند بحث اولیای خدا را از قدرت کاملاً جدا کنند. اگر اولیا برای قدرت هدف گیری نکرده بودند، هیچ وقت با آنها مخالفت نمی شد.
در سورۀ شعرا از انبیا مختلف الهی سخن به میان آمده است. 9 بار به عنوان شعار انبیا تکرار شده است. البته غیر از این 9 بار در جاهای دیگر قرآن این شعار را می بینید. اما تجمیعش در این سوره است که انبیا الهی به مردم می فرمایند: تقوای خدا را پیشه کنید و مرا اطاعت کنید. اطاعت از معلم یعنی چه؟ کلمۀ اطاعت در قرآن بیشتر برای انبیا الهی به کار برده شده است تا خدا!
قدرت را برای خدمت به مردم می خواهند استفاده کنند و خدا دستور داده است. قدرت و سیاست و به تعبیری حکومت کار انبیا الهی است. جنگ های حضرت محمد صلوات الله علیه بخاطر قدرت بوده است و قدرتمردان نمی خواستند قدرت به دستان ایشان بیفتد. امور عبادی نور بیشتری نسبت به سیاست برای ما دارد که این دین ساختگی جدید است. اول باید قدرت را به دست بگیریم.
ما باید نگاهمان را به مقولۀ حکومت، نگاهی معنوی کنیم و نگاهمان را به مقولۀ سیاست نگاهی معنوی کنیم. حتی نباید بگوییم معنویت و سیاست چون خود معنویت سیاست دارد. قدم برای اصلاح شدن قدرت در جامعه برداری، چه کاری بالاتر از این؟
شما پولی نداشتی تا فقیری را سیر کنی ولی جایی رفتی و علیه فقیرسازان فریادی زدی، قطعاً ارزش این کار بیشتر است. دستگاه محاسباتی خدا بسیار دقیق است.
معنویت این است که بوی قدرت برای دین به مشام انسانیت برسد و تحول پیدا کند.
در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج میثم مطیعی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.