حجت الاسلام سلطانی: اساس عبادت، اعتماد به خداوند است +گزارش تصویری

کد خبر: 31260
جلسه هفتگی هیئت مکتب المهدی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام سلطانی و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج محمد کمیل، علی رحمانی و مهدی نظری برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت مکتب المهدی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام سلطانی و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج محمد کمیل، علی رحمانی و مهدی نظری برگزار شد.

در ادامه متن گزیده ای از سخنان حجت السلام سلطانی را می خوانید:

اسلام دین ساده ای است. اینکه ما مقرب خداوند بشویم و مسیر اهل بیت علیه السلام را برویم، ساده است. جایی که نمی توانیم احساساتمان را کنترل کنیم و میل و خواست خودمان را به عقایدی ترجیح می دهیم. آدمی که قند و شکر می خورد دیگر میلش به عسل و خرما نمی کشد. ما انسان ها چون مزاجمان را با هوس های درونیمان خراب کرده ایم، میلمان به چیزهای خوب نمی رود. حالا می خواهم مسیر خوب را بروم، سخت نیست و ممکن است.

قرآن کریم می فرماید: " یا ایها الذین آمنوا " بعضی خطاب ها در قرآن عمومی است و شامل همه انسان ها در این عالم می شود و برخی خطاب ها خصوصی است. یا ایها الذین آمنو یک خطاب خاص است اما یا ایها الناس یک خطاب عمومی است و همه مردم با دین و عقاید مختلف را شامل می شود.

اینکه ما مرتبا می گوییم: ما مسلمان ها، این یک نوع کبر است. قرآن دست گذاشته است بر کلیدی ترین ایراد ابلیس و می گوید: می دانید چرا به انحراف رفته است؟ کبر داشت و کبر او تبدیل به تکبر شد و خود برتربین بود و این برتری اش را در رفتارش اعمال کرد و نتیجه اش کفر شد.

خدا گفته است که سر منشأ کفر، تکبر است و کسی که متکبر شود در واقع استارت کفر را زده است. یکی از درجات تکبر، کبر نسبت به دستورات خداوند است. امام معصوم علیه السلام می فرمایند: حق پرست باشیم. گاهی اوقات ممکن است حرف حق را یک کودک می زند و باید از او پذیرفت. شاید من که خیلی درس خوانده ام درگیر تخیلاتم باشم و برخی نکات را متوجه نشوم.

مرحوم آقا مجتبی تهرانی در مباحث اخلاقیشان این حکایت را بسیار می گفتند و بر آن تاکید داشتند؛ عابدی آمد زن بدکاره ای را نصیحت کرد و گفت این کارهای اشتباه را انجام نده. زن بدکاره یک جمله گفت که او عابد را موعظه کرد! گفت: ای عابد من چنان که می نمایم هستم، آیا تو چنان که می نمایی هست؟ من ظاهر و باطنم یکی است و بدکاره هستم ولی منافق نیستم! من نماز خواندم و الهی نشدم ولی او نخواند. او یک اشکال دارد و هزار و یک خطای مرا ندارد. البته ما از بی نمازی دفاع نمی کنیم و تایید نمی کنیم! ما ظاهر دین را چسبیدن و به عمق نرسیدن را داریم، اشکال می کنیم.

قرآن می فرماید: "یا ایها الذین آمنوا" ای کسانی که ایمان آورده اید و ادعایتان می شود، این ایمان را در عمل نشان دهید. به خدا اعتماد کنید مگر عبادت نمی کنید چرا تکیه گاهتان را خدا قرار نمی دهید؟

به طور مثال در بحث ازدواج اشکال ما این است؛ ما در تمام محاسبات زندگی و روزمره مان همه چیز و همه کس را به حساب می آوریم غیر از اون کسی که همه کاره است و همه چیز در دستان او است و همه چیز در ید قدرت او است. مدیر عالم را نمی بینیم ولی همه چیز را می بینیم! خدا می گوید اگر ایمان آوردی من این ایمان را بای ببینم. اگر ادعا کردی باید اعتماد هم بکنی.

سوره مبارک نوح، خداوند متعال می فرماید: " وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ " (آیه 10) اگر فضل و رحمت من خدا نبود... آخر این آیه خداوند سکوت می کند که ما خودمان به دنبال نتیجه برویم.

خدا می گوید من قرار است هم در این دنیا و هم در آخرت، فقط با فضل و رحمت خویش با شما روبرو می شوم.

یک پدری آمد پیش من گفت: هر چه به پسر می گویم نماز بخوان نمی خواند. گفتم: چون اتوبان اسلامت را یک طرفه تعریف کرده ای. به پسرت بگو بالغ که شدی، نماز بخوان، روزه بگیر، خمس بده و ازدواج کن. چون همان ازدواج او را از بسیاری از هیجانات حفظ می کند و او به دینش می پردازد. یکی از عوامل تاخیر در ازدواج و افزایش طلاق در جامعه همین اعتماد نکردن به خداوند است.

اساس عبادت، اعتماد به خداوند است.

آقا مجتبی تهرانی می گفتند: آنقدر که ما در مسائل پاکی و طهارت وسواس می شویم در اعتماد و توکل بر خداوند، تاکید و دقت نداریم.

اگر فضل و رحمت خداوند نبود همه چیز بهم می ریزد. خداوند می گوید من عدل را نه در این دنیا و نه در دنیا اجرا نمی کنم و تنها فضل و رحمت خویش را اجرا می کنم.

در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج محمد کمیل، علی رحمانی و مهدی نظری به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.