حجت الاسلام ریاضت: ریشۀ بسیاری از مشکلات ما نداشتن صداقت است
وارث مراسم جشن ولادت امام باقر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی ذاکر اهل بیت علیه السلام در دارالقرآن کریم محبین الزینب سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام ریاضت را می خوانید:
نکته ای که مهم است این است که ماه رجب و شعبان فصل روزه مستحبی است که معمولاً مومنین و مومنات موفق هستند اول ماه در روزهای ماه رجب و شعبان روزه می گیرند و آنچه باید به عنوان مسئله شرعی به آن دقت کنیم این است که اگر کسی روزه واجب به گردن دارد نمی تواند روزه مستحب بگیرد یعنی در روز اول ماه رجب ، که روزه در این روز خیلی ثواب دارد اگر کسی روزه واجب به گردن دارد، باید به نیت روزه قرضی روزه بگیرد و به دو نیت نمی تواند روزه بگیرد. اما خداوند تبارک تعالی آنقدر کریم و قدیر است که من وقتی نیت روزه واجب می کنم هم کفایت از روزه واجبم می کند و هم ثواب روزه مستحبی را می دهد. تنهادر یک صورت می توان با وجود روزه واجب روزه مستحبی بگیریم آن هم این است که روزه واجب معینی است که هنوز زمان آن روزه واجب معین نرسیده است.
چگونه به هدف خلقت برسیم؟
برای رسیدن به هدف خلقت که خلیفه اللهی است باید ما صاحب نفس مطمئنه شویم و برای آنکه ما دارای نفس مطمئنه شویم باید ما مُحَرَمِه شویم و برای آنکه مُحَرَمِه شویم باید اول مَحرَم شویم که برای مَحرَمیت در گام اول در ماه رجب و شعبان و رمضان اتفاق می افتد.
یکی از راهکارهایی که برای مَحرَمیت باید انجام دهیم این است که دقت کنیم به آنچه که اهل بیت علیه السلام از ما خواسته اند ؛
از زبان امام صادق علیه السلام به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خطاب به امیرالمومنین علیه السلام روایت شده است که : " امام صادق علیه السلام مکرر می فرمودند که پیغمبر صلوات الله علیه در وصیتشان به امیرالمومنین علیه السلام این طور فرمود: یا علی اینهایی که می گویم اختصاصی برای خودت است در نفس ات نگه دار و از من حفظ اش کن بعد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دستشان را بالا گرفتند و گفتند خدایا به علی ابن ابی طالب علیه السلام کمک کن اینهایی را که می گویم ،حفظ کند.
( در باب معصومیت اصلا نیازی به دعا نبوده چرا که اگر پیامبر چیزی بفرمایند اول کسی که می تواند آن کلام را کاربردی کند و کار بردی می کند امیرالمومنین علیه السلام است. چرا که در آیه مباهله، امیرالمومنین علیه السلام نفس پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هستند این تاکییدات نشان دهندۀ این است که مطلب خیلی مهم است. )
اولین چیزی که به آن سفارش می کنم به راست گفتاری و صداقت است و هیچگاه از زبانت دروغ خارج نشود (کسانی که در وادی اهل بیت منا شدند یکی از ویژگی های مهم شان صداقت است)
دوم ورع (تقوای غلیظ شده ورع است ورع به معنا دقت در حلال ها و دقت در مباح ها است. و چیزی که موجب می شود ایمان ثابت شود ورع است و خود ورع نود و نه درصدش به بخش اول سفارش پیغمبر اکرم صلوات الله علیه بر می گردد و در زبان است، البته یکی از جنبه های ورع این است که هر راستی را نباید گفت و به ما فرموده اند اگر قرار است حرفی بزنی باید راست بگویی اما اگر نمی توانی راست بگویی اصلا زبانت را ببند و دهان باز نکن )
سوم، یک جور از خداوند تبارک و تعالی حساب ببرد که انگار خدا تو را می بیند .
چهارم زیاد گریه کن از خشیت پروردگار، (زمانی من به خشیت می رسم که خوف داشته باشم و از خدا حساب ببرم) و آن گریه ای که اشک ات را جاری کند، چرا که خدا برای هر یک قطره اشکی که از خشیت اش بریزید هزار خانه در بهشت برایتان می سازد ( از خشیت خدا یک قطره اشک برای امام حسین علیه السلام بریزید در بهشت هزار خانه به شما می دهند) "
صداقت
ریشه بسیاری از مشکلات ما در زمینه های خانوادگی فرهنگی اقتصادی همین مسئله صداقت است. هر یک از ائمه اطهار علیهم السلام فرموده اند که شیعیان ما را به یک ویژگی بشناسید به طور مثال امیرالمومنان علیه السلام فرمودند شیعه ما را به تقوا بشناسید. امام باقر علیه السلام فرمودند:" شیعه ما را به طولانی بودن رکوع و سجود و ناله و گریه نشناسید بلکه آنان را به راستی گفتارشان بشناسید"
دنیای متمدن امروز به آتش دروغ می سوزد و این همه جنایت ها و ظلم ها همه در اثر نداشتن صداقت است و گاهی وقت ها برای ما یک مدینه فاضله می سازند از غرب؛ که در آنجا کسی دروغ نمی گوید اما آیا واقعا آنجا کسی دروغ نمی گوید؟ این همه جنایت بر مبنای دروغ نیست؟ تمام مشکلات ما ریشه اش دروغ است.
امام زمان علیه السلام در نامه شان به شیخ مفید فرمودند: " اگر شیعیان ما راست بگویند که منتظر من هستند من می آیم "
به قول حضرت آیت الله جوادی آملی ما منتظر غیبت امام زمان عجل الله تعالی هستیم نه منتظر ظهور شان!
ورع
از شیخ مفید پرسیدند آیه " انَّ الْإِنْسانَ لَفِي خُسْرٍ " یعنی چه ؟ یعنی کسی که گناه کرده؟ ایشان جواب دادند کسی که گناه کرده خودش را هلاک کرده است. عرض کردند زیان را کسی کرده که عمرش را در مباح مصرف کرده است. یعنی انسان اگر می خواهد ضرر نکند باید اعمالی که انجام می دهد یا واجب باشد و یا مستحب باشد.
خشیت
خشیت یعنی من کسی را خیلی دوست دارم وبرای او گریه می کنم و از او حساب می برم چرا که خیلی او را دوست دارم و این ترس ، ترس از این است که مبادا یک عملی از من سر بزند که مورد رضایت او نباشد و من از چشم او بیافتم و این را کسی می تواند داشته باشد که به این معرفت رسیده باشد که با خوف خدا به خشیت برسد و زمانی می توانیم از خدا حساب ببریم که ورع داشته باشیم و زمانی می توانیم ورع داشته باشیم که صداقت داشته باشیم. و همه اینها مرتبط به هم هستند.
محشور شویم یا مشهور شویم ؟
ما قرار است با ائمه اطهار علیه السلام محشور شویم نه اینکه شام بدیم و منبر برویم که مشهور شویم. ماه رجب ماه زیارت امام حسین علیه السلام است می رویم کربلا محشور شویم یا مشهور شویم؟ حضرت زهرا سلام الله علیها یک دعایی دارند که می فرمایند: خدایا ماه رجب و شعبان را برای من مبارک کن و مبارک اش این است که من با صاحب این ماه محشور شوم و نتیجه اش این باشد که در ماه رمضان به شکل خاص دعوت شویم. البته اگر کسی با اهل بیت محشور شد مشهور هم می شود .
در ادامۀ این مراسم ذاکر اهل بیت علیه السلام به مدیحه خوانی پرداختند.
/م.س 215