حجت الاسلام موسوی مطلق: توحید بدون امام عین شرک است
وارث: مراسم شام شهادت امام هادی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی ذاکران اهل بیت علیهم السلام، حاج محمد رضا طاهری، حاج سید محمد جوادی، حاج یدالله پاشازاده و کربلایی حسین طاهری در هیئت مکتب الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:
امام هادی علیهالسلام یادگاری های بسیاری دارد، اما دو یادگار در زندگی ایشان همانند نگینی درخشان است. ایشان زیارتی به نام "زیارت غدیریه" دارد، این زیارتنامه زیارت امیرالمومنین علی علیهالسلام درغدیر است. زیارتی غریب است. تفاوت زیارت منثوره با غیر منثور در این است که انسان گرفتار افراط و تفریط نمی شود. ائمه علیهالسلام به اندازۀ عقول بشر بیاناتی را فرمودند. امام علی النقی علیهالسلام هم این زیارت مفصل و عرشی را بیان کرده است.
غدیر جایگاهی داشته است که با آن خفقان تمام اهل بیت علیهالسلام آن را گرامی می داشتند. اطعام دادن در غدیر از سنت ائمه علیهالسلام بود. امام علی نقی علیهالسلام ناگفته های بسیاری از غدیر را در این زیارت فرمودند. از ابتکارات زیبای امام پیوند این زیارت با قرآن است. تمام زیارت ها پیوستگی ای با قرآن دارد. اما این زیارت بسیار عجیب است. قسمتی از فضائل امیرالمومنین علیهالسلام را ذکر کرده و در ذیل آن آیه ای از قرآن آورده شده است. آیات متعددی آورده اند.
مقام معظم رهبری چند سال گذشته که نشستی با اعضای خبرگان داشتند، گلایه ای کردند که ادعیۀ ما شرح ندارد. در شرح و انتقال مفاهیم بسیار مشکل داریم. یکی هم این زیارت است. مفاهیم این زیارت را ببینیم و لذت ببریم.
ماه رجب ماه مستی ماست. استادمان می فرمودند: ما سالی دو بار دیوانه می شویم آن هم شش ماه زمان میبرد. آن هم زمانی است که از امیرالمومنین علی علیهالسلام گفته شود.
با خواندن شعری از امام حال آدم عوض می شود ولو سرایندۀ شعر کسی همانند عمروعاص یا معاویه باشد. معاویه که مطرح نیست، مهم و مطرح امیرالمومنین علی علیهالسلام است. دل معاویه را باز می کند، دل من و شما را باز نمی کند؟ گاهی معاویه دلگیر میشد و نمیدانست چه کند و به خطیب می گفت: برو بالا و از علی علیهالسلام برایم بگو. چنان از امام می گفت که معاویه با دستمال بزرگش بلند بلند و های های گریه می کرد. به او می گفتند: تو چرا؟ می گفت: شما علی علیهالسلام را نمی شناسید و من او را می شناسم. این جایگاه حق علی علیهالسلام است اما دنیا نمی گذارد که جایگاه را واگذار کنم.
یادگار دوم زیارت شریف جامعۀ کبیره است. 420 فضیلت از فضائل ائمه علیهالسلام در این زیارت نامه آمده است. تمام معارف الهی در آن وجود دارد. یکی از اصحاب امام هادی علیهالسلام، حضرت عبدالعظیم حسنی است. ما او را نمیشناسیم. شبی بود ک آیت الله بهجت(ره) فرمودند: وسیله ای آماده کنیم و به حرم حضرت عبدالعظیم برویم. راه افتادند، رسیدند و مستقر شدند و فرمودند: تهرانی ها نمیدانند حضرت کیست. اگر بدانند چنان جمعیتی خواهد آمد که توانایی بستن در حرم را نخواهند داشت.
جانم به قربان آن مردی (امام علی علیهالسلام ) که دوستان از ترس، فضائلش را پنهان کردند و دشمنان از حسادت.
توحید بدون امام عین شرک است. محوریت همه چیز بر امام است. یکی از زیاراتی است که کمترین دعا و ناب ترین دعاها در آن آمده است. عالم خلقت با محوریت ولی است. در همین زیارت می گوییم: ما به آمدن شما ایمان داریم. در قسمتی هم می گوییم: بازگشت خلق به سمت شماست. قرآن هم می گوید: بازگشت به سمت ماست.
معاد هم با محوریت امام است.
یکی از موضوعات مهم در این زیارت همانند سایر متون ما (ما متنی را نداریم مگر اینکه به مهدویت اشاره دارد. در خطبۀ غدیر پیامبر صلیاللهوعلیهوآله 9 مرتبه به صراحت از موضوع مهدویت سخن به میان آورده است.) آمده است که ما منتظر به امر حضرت هستیم.
انتظار معانی زیادی دارد. مفهوم انتظار این است که محوریت تمام کارهایتان امام زمان عجاللهتعالیفرجهمالشریف باشد. نماز هم که می خواهی بخوانی، بگویی: به عشق امام زمان عجاللهتعالیفرجهمالشریف رو به این قبله می خوانم. اگر جایی میروم به این علت است و اگر با همسر و فرزندانم جایی می روم به این علت است. اگر خانه میخرم برای این است که اگر امام زمان عجاللهتعالیفرجهمالشریف آمد باید برای جهاد بروم و باید به فکر زن و بچه هایم باشم. اگر سر کسب و کار میروم و یا اگر درس می خوانم، حکومت امام زمان عجاللهتعالیفرجهمالشریف نیاز دارد نه حضرت.
آدم منتظر نمی شیند بلکه می ایستد و مدام در کسب و کار است.
با هیچ کس نشانی زان دلستان ندیدم
یا من خبر ندارم یا او نشان ندارد
در ادامۀ این مراسم ذاکران اهل بیت علیهم السلام، حاج محمدرضا طاهری، حاج سید محمد جوادی، حاج یدالله پاشازاده و کربلایی حسین طاهری به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.