انسان بعد از اعتکاف می تواند در میان اهل غفلت زندگی کند و غافل نشود
وارث: آیت الله حائری شیرازی سحرگاه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در جمع معتکفین مسجد جامع شهداء شیراز اعتکاف را تمرین قرب به خدا دانست و گفت: انسان در اعتکاف به خدا عادت می کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تفاوت اعتکاف با دیگر عبادات را این مسئله دانست که اعتکاف، انسان را از خانه و زندگی جدا نموده و به خانه خدا میآورد، از بین دوستان خودش به میان دوستان خدا و از بین حرفهای خودش به زمزمه و سخن گفتن با خدا وا میدارد.
وی عامل نزدیکی انسان به خداوند را در ایام اعتکاف عادت به خدا دانست و گفت: همانطور که عادات بد وجود دارد، عادات خوب نیز در انسان بوجود میآید. مثلا وقتی فردی دخانیات مصرف میکند، اگر به او رسید نشئه شده و وقتی که مدتی دور بود به خماری میافتد، عادت به خدا نیز اینچنین است، کسی که به خدا عادت نمود با یاد او وارد نشئهای ملکوتی میشود، و با غفلت به او فشار آمده و دلتنگ میشود.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با اظهار این مطلب که انسان وقتی از دنیا میرود در قبر خودش به اجبار معتکف شده و از بستگان خود منقطع میشود افزود: این اعتکاف اختیاری است و موجب میشود تا با عادت کردن به خدا پس از مرگ نیز ارتباطمان برقرار باشد، اما کسی که به خدا عادت نکرده، پس از مرگ دچار مشکل میشود.
آیت الله حائری شیرازی فرد معتکف را مانند درختی که با اعمال عبادی ریشهی مختصری زده دانست و گفت فرد باید مواظبت کند تا ریشهاش قوی شده و پس از آن است که میتواند در میان اهل غفلت زندگی کند و غافل نشود.
وی ضمن اظهار این مطلب که افرادی که ریشهی ضعیفی دارند وقتی با مردم معاشرت میکنند دچار سختی میشوند افزود: انسان وقتی که ریشهدار شد آنچنان با مردم معاشرت میکند که آنها باور نمیکنند که چه انسان بزرگی است و این مسئله متعلق به افرادی است که تازه کار نیستند.
آیت الله حائری شیرازی در میان جوانان کانون فرهنگی رهپویان وصال گفت محبت و ولایت عصارهی تمام خوبیهاست و انسان وقتی به ولایت وصل شد معتصم میشود.
وی افزود اگر یک چاه به اقیانوس متصل باشد هیچگاه آب آن کم و نه زیاد نمیشود، انسان نیز چنین است وقتی که به خدا متصل شد حتی اگر به مرتبهای رسید که مرده زنده کرد نیز آن را از خود نمیداند و همه چیز را از خدا میداند.
آیت الله حائری در همین خصوص گفت: وقتی از اعتکاف خارج شده و به منبع وصل شده باشید دیگر هدایت شدهاید.