حجت الاسلام موسوی مطلق: مریدهای واقعی اهل بیت(ع) کسانی هستند که قلبشان با اهل بیت(ع) است +گزارش تصویری
وارث: مراسم جشن ولادت امام علی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج سید محمد جوادی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در هیئت انصارالعباس علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:
در ادامۀ توضیح خطبۀ شریف قاصعه به این عبارت رسیدیم که امیرالمؤمنین علیه السلام ما را از عدو الله بر حذر داشتند و در ادامه می فرمایند: لشگریان ابلیس از سواره و پیاده شما را احاطه کرده اند و از نزدیک ترین کمان تیری را در چلۀ کمان گذاشته است و شما را مورد هدف قرار می دهد.
این فراز از سخنان امیرالمؤمنین علیه السلام که از نزدیک ترین جا شما را مورد هدف قرار می دهند خیلی نکتۀ عمیق و دقیقی است. حقیقت معنا این است که ما باید شیطان شناسی مان قوی بشود، یعنی دشمن را بشناسیم. اگر دشمن را شناختیم و پی بردیم به اینکه او کیست و برنامه هایش چیست، سپس می توانیم ادعا کنیم که ما از این موانع گذر کرده ایم و به مقولۀ توحید رسیده ایم.
به همان اندازه که خداشناسی برای ما مهم است، ابلیس و شیطان شناسی هم برای ما مهم است. در همین خطبه امام علی علیه السلام حق مطلب را ادا کرده اند. ما باید در معارف به قدری رشد کنیم که تا کلام معصوم را دیدیم، بتوانیم حقیقت آن را دریافت بکنیم.
اینکه امام میفرماید ابلیس از نزدیک ترین جا شما را مورد هدف قرار داده است، یک گوشزد است که ما اصلا فکر نمی کنیم که دشمن آنقدر آمده است پیشروی کرده است که تا نزدیک ترین جا به ما رسیده است. یعنی لازم نیست خیلی دور باشیم، دشمن زمانی دور است که نتواسته باشد به انسان نزدیک شده باشد، لذا با هر فردی شیطانی هم متولد شده است. شیاطین و جن ها برای پیغمبران رام شده بودند.
شیاطین انس همان پایگاه های ابلیس و دشمن هستند که در حوزۀ خودی قرار گرفته اند. آنقدر نزدیک است که امام علی علیه السلام می فرماید کمان و سلاحش را گرفته و با قدرت تمام می کشد و اگر رها کند چون فاصله اش نزدیک است، خیلی ضربه اش به اصطلاح کاری است.
شیطان قلب ما را، فکر و اندیشۀ ما را هدف قرار داده است. اینها مراکز مهم ما هستند که ما با این مراکز دستور می گیریم و بر علیه او کار میکنیم.
ابلیس تیر را کشیده است و هدف قرار داده است، وقتی تیر را می کشد منتظر یک فرصت است برای اینکه ما را بزند. خیلی باید مراقب باشیم. کجاها ما کاملا در تیررس ابلیس قرار می گیرد؟ هر پیغمبر و یا وصی پیغمبری متولد شده است شیطان جلسه گرفته است. اولاً روایت داریم که سالی یک مرتبه یک تجمع عمومی دارد، ابلیس که سردسته است همه را جمع می کند، غیر از شیاطین انس و بعد شیاطین جن خروجی این جلسه ها را القاء می کنند به شیاطین انس. سپس نشست های فوق العاده دارند که هنگامی که وصی یا نبی ای متولد می شوند این ها نشست های فوق العاده می گیرند.
روایت داریم که وقتی وجود مبارک بقیة الله العظم علیه السلام متولد می شوند، شیطان همه را جمع می کند و اظهار بیچارگی می کند و می گوید که پیشنهاد شما چیست؟ هرکدام یک حرفی زدند، یکی از آنها گفت بکشیمش تا راحت شویم اما ابلیس قبول نمی کند. عجیب است که در آن جلسه ابلیس تعدادی را به قتل می رساند و می گوید که شما کارتان را درست انجام ندادید. ابلیس گفت این پیشنهاد ممکن نیست، چون ملائکه او را احاطه کرده اند باید کار دیگری انجام دهیم، چه کاری؟ اینکه دورش را خلوت کنیم، چگونه؟ ما باید کاری کنیم که مردم ناامید شوند، هی امروز و فردا بشود. این بهترین کار است و همیشه هم جواب داده است. هروقت دیدی ارادۀ کار خوبی کرده ای و آن را عقب انداختی بدان که شیاطین دارند با همین سیستم روی تو کار می کنند.
آن حرکاتی را که صید مقابل صیاد انجام میدهد تا بچرخد و به جایی برسد که بهترین جا است، باید مراقب این حرکات باشیم. طمع و حسادت از آن حرکاتی است که در تیررس شیطان قرار دارد، علمای اخلاق می گویند نتیجۀ طمع و حسادت، حرص است. انسان حریص خیلی اوضاعش خراب است، برای اینکه معلوم است طمع و حسادتش به نقطه ای رسیده است که خروجی اش شده است حریص بودن.
روایت است هنگامی که حضرت نوح کشتی ساختند از هر موجودی یک جفت داخل کشتی بردند تا نسلشان باقی بماند و یک تعدادی هم از زن و مردان موحد که به حضرت نوح ایمان آورده بودند همگی در کشتی رفتند. یک دفعه یک نفر آمد و حضرت نوح علیه السلام از او پرسید که تو چه کسی هستی؟ گفت من ابلیسم. یک بگو مگویی آنجا با شیطان می کند و آنجا شیطان یک جمله ای را می گوید که من آمده ام اینجا تا قلب اینها را نشانه بگیرم. خودش هم نتیجه گیری می کند و می گوید اگر من قلب کسی را نشانه بگیرم جسمش با شما است و جانش با من است.
هدف قلب انسان است، لذا مریدهای واقعی اهل بیت علیه السلام کسانی هستند که قلبشان با اهل بیت علیه السلام است.
ما در روایات بسیار داریم که قلب حرم خدواند است، غیر خدا را در حرم خدا راه ندهید.
از امام علی علیه السلام پرسیدند که چطور شد که به این مقامات رسیدید؟ امام علیه السلام فرمود جلوی دروازۀ دل نشستم و غیر خدا را به آن راه ندادم. در روایت داریم: " اَلْقَلبُ ثَلاثَةُ اَنْوَاعٍ، قَلْبٌ مَشْغولٌ بِالدُّنْیا وَ قَلْبٌ مَشْغولٌ بِالْعُقْبَی وَ قَلْبٌ مَشْغولٌ بِالْمَوْلَی؛ کسی که قلبش مشغول به دنیا است همیشه بدبختی می آورد. اما کسی که قلبش مشغول به عُقبی و قیامت است به درجات بالا می رسد، خداوند مزد چنین فردی را درجات بالای بهشت قرار میدهد. اما کسی که قلبش در اختیار خدا باشد خداوند دنیا و آخرت خودش را به او میدهد. "
ابلیس به حضرت نوح علیه السلام می گوید کسی که طمع و حسادت داشته باشد در تیررس من قرار گرفته است و من قلبش را نشانه می گیرم.
ابلیس به صراحت گفته است از آن جاهایی که نشانه می گیرد قلب است و آنچه که انسان را در دسترس قرار می دهد طمع و حسادت است. دومین چیز خشم و شهوت است؛ خشم و شهوت از آن حرکاتی است که ما را در تیررس شیطان قرار می دهد.
بحث شفاعت ابلیس در بیان چندتا از انبیاء آمده است، در یک روایت است که موسی علیه السلام شفاعت ابلیس را کرد و شفیع او شد و خداوند فرمود باید به قبر آدم سجده بکنی و ابلیس گفت من به خود آدم سجده نکرده ام چگونه به قبر او سجده کنم؟ خود ابلیس به حضرت موسی علیه السلام گفت به جهت این زحمتی که برای من کشیدی حق به گردن من پیدا کردی.
شیطان می فهمد اگر کسی خدمتی به آدم بکند حق بر گردن او دارد اما بعضی از آدم ها نمی فهمند. شیطان گفت پنچ نکته هست که دوتای آن را الان به تو می گویم اما سه تای آن را نمی گویم. وحی آمد که موسی بگو آن دو نکته را نمی خواهد بگویی اگر حق بر گردنت دارم آن سه نکته را بگو.
ابلیس گفت: اول؛ موقع خشم روح من می آید در روح تو قرار می گیرد و چشم من در چشمان تو ، انسان وقتی عصبانی می شود دیگر این تصمیمی که می گیرد تصمیم او نیست زیرا شیطان مرکز فرماندهی او را فتح کرده است. ابلیس می گوید روح من در انسان خشمگین و غضبناک قرار می گیرد.
دوم؛ پیشروی در جهاد است. ای موسی هر زمان پیشرفتی در جهاد صورت میگیرد من می آیم و آنها را وسوسه می کنم.
سوم؛ همنشینی با زن نامحرم است. ای موسی فکرت وقتی با نامحرم باشد من در آنجا هستم و در تیررس من هستی. وقتی شما فکرت مشغول به یک نامحرم باشد، ابلیس در این خلوت و فکر شما آنقدر نفوذ می کند تا وقتی که آن را به حقیقت برساند.
جای بعدی که در تیررس شیطان است، پرخوری است. اگر اشتها داشتی و نخوردی مبارزه کرده ای. روایت داریم که یک سوم آن را با غذا و یک سوم آن را هم برای نفس بگذارید.
اگر میخواهی نفس خود را تربیت کنی سه دستور را باید عمل بکنی: اول اینکه نخور مگر از حلال، با بسم الله غذا را شروع کن، تا قبل از اینکه گرسنه نشدی سمت غذا نرو و قبل از اینکه سیر شدی دست از غذا بکش.
در ادامه این مراسم؛ حاج سید محمد جوادی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام به مدیحه خوانی پرداختند.