حجت الاسلام موسوی مطلق: خدا هم در عالم معنا و هم در عالم ماده رزق قرار داده است

کد خبر: 32238
مراسم شب شهادت حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی کربلایی نریمان پناهی و کربلایی مهدی ارضی در هیئت مهدی جان عجل الله تعالی برگزار شد.

وارث: مراسم شب شهادت حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی کربلایی نریمان پناهی و کربلایی مهدی ارضی در هیئت مهدی جان عجل الله تعالی برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:

خدای متعال برای آدم و ابنایش برای ملائکه با تمام صنوفشان و برای جنیان با تمام طبغاتشان در عالم ماده و در عالم معنا رزق قرار داده است یک سری چیز ها رزق است خدا این چنین خلق کرده است و نصیب هر کس که بخواهد می کند البته راه هایی هم در جهت افزایش رزق های مادی و معنوی فرموده است و کارهایی هم سبب می شود که رزق های مادی و معنوی را کم می کند.اما بعضی کارها را ما موظف به انجام آن ها هستیم حالا چه آثاری داشته باشد. که حتما دارد ، خدا به ما چیزی مرحمت کند و یا مرحمت نکند که معمولا کارهای که ما انجام می دهیم اعم از واجبات و مکروهات مستحبات ، زمانی که این ها تحت این عناوین انجام می دهیم خدای متعال به ما پاداش و صواب عنایت می کند.

برخی چیزها را ما نمی دانیم چیست اما می دانیم که خدا باید روزی کند در لسان محاوره ای خودمان نیز به همین امر معتقد هستیم و این سخن محاوره ای متن اصلی و اساسی معارف ما در این زمینه است.

 چند رزق

الف) جهاد یک رزق است و روزی هر کس نمی شود تا به جهاد "فی سبیل الله" برود با اینکه خیلی ها مقدمات کارهایشان نیز فراهم است اما خدا این افتخار را به هر کس نمی دهد که بتواند به جهاد برود .

ب) اگر خدا بخواهد رزق مضاعف بدهد شهادت هم نصیب می کند، شهادت هم جهاد در راه خدا است و هم رزق است. اعتقادات ما مرز و ملیت ندارد، اسلام و دفاع از حرم برای همه است.

ج)زیارت یک رزق است. در همین ماه رجب زمزمه طلب برخی از همین رزق ها  در ادعیه شروع می شود. در روایات آمده است زیارت قبر سید الشهدا علیه السلام  نیز یک رزق است و خدا باید روزی کند. زمانی که می گوییم رزق است به این معنا است که دست شما نیست و شما باید وظیفه تان را انجام بدهید اما خدا بخواهد رزق را نصیب می کند.

 دلایلش را خدای متعال که اعلم به تمام هستی است می داند و ما نمی دانیم به چه عنوانی است، اما مقصود این است که این یک رزق است.

د) شفاعت یک رزق است، در ادعیه ها توجه کنید " ورزقنی شفاعتنا " این شفاعت ها که در زیارت عاشورا و باقی زیارت نامه ها آمده است به عنوان یک رزق مطرح می شود خدا عنایت می کند تا رزق شفاعت را نصیب یک شخصی بکند و کسی هم نمی تواند اعتراض کند. کسی هم از خدا سوال نمی پرسد رزق است که ان شالله خدا شفاعت اهل بیت علیه السلام را هم روزی و رزق همه ما کند. البته شفاعت از همین عالم شروع شده است و کامله اش به قیامت می رسد البته در برزخ هم جلوه شفاعت نوع دیگری است. این که وجود ندارد به این معنایی که در قیامت است در برزخ وجود ندارد، در قیامت آغاز می شود و زمانی که رسول مکرم اسلام صلی الله علیه و آله به همراه اهل بیت عصمت و طهارت در صحنه قیامت حضور پیدا کنند به آنجا شفاعت کبری است. شفاعت کبری تعاریف زیادی دارد اما فردای قیامت طبق روایات ( اقل شفاعت) مومن می تواند سی نفر را شفاعت کند.

امام صادق علیه السلام فرموده است : حضرت زهرا سلام الله علیها به تنهایی قدرت شفاعت تمام شیعیان را دارد. ما اسباب شفاعت زیاد داریم و دیگر در جهنم کسی نخواهد بود جز آنهایی که در آیات قرآن از آنها به عنوان مخلدین در آتش آمده اند " هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ" هستند و چند دسته هستند که هیچ گاه از جهنم نجات پیدا نمی کنند و حقیقت جهنم خود آنها هستند و دیگران در اثر مجاورت با آنها گرفتار جهنم می شوند.

در قرآن طایفه هایی هم آمده است که آنها گرفتار در آتش هستند مانند: ظالمین( کسی که ظلم می کند ) و دیگری قاتلین هستند که این ها تطبیق پیدا می کنند و به دشمنان اهل بیت علیهم السلام نیز قابل تطبیق هستند. شفاعت کبری برای ترفیع درجه است. بهشت مراتب اش خیلی بالا است و این دست باید شما را به اعلی مرتبه رضوان الهی برساند. شفاعت سرعت شما را خیلی بالا می برد و دیگر پرونده ای نیست و همه چیز محو می شود.

ه) برائت از دشمنان اهل بیت علیهم السلام یک رزق است . در زیارتنامه عاشورا هم داریم " و رَزقنی البرائة مِن اعدائکم " برائت یک رزق است و خدا به هر کس نمی دهد. اگر خدا روزی کند برائت از اعدا را؛ معنای آن را خواهیم دانست. عاجزانه بخواهیم تا خدا برائت از دشمنان اهل بیت علیهم السلام را روزی ما کند.

 

راهای افزایش رزق:

الف) قرآن به صراحت می فرماید :"  وَمَن یَتَّقِ اللَّـهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَ‌جًا وَیَرْ‌زُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ" راه افزایش روزی تقوا است ، انسان با تقوا رزق اش زیاد است. تقوا به معنای واقعی کلمه که حقیقت تقوا وجود مقدس امیرالمومنین علیه السلام است که محبت و ولایت امیرالمومنین علیه السلام را قبول بکنی و دستوراتشان را بگیریم. انسان باتقوا و کسی که گناه نکند رزق اش زیاد است. زیارت اش زیاد است ، رزق مادی اش زیاد است. نزد هر کدام از عارفان ربانی و صاحب نفسان که می رویم که چیزی به ما بگویید ، حرف اول و آخرشان این است؛ تقوا ، تقوا ، تقوا.

تقوا به معنا ترمز است و جایی که شبهه ای ایجاد شد آن کار را انجام ندهی. 

ب) زیارت حضرت ولی عصر بقیه الله عظم ، ( زیارت اهل بیت علیهم السلام عموما رزق است زیارت امام زمان عجل الله نیز یک رزق مخصوصی است.) لذا در حرز امام سجاد داریم "ارزقني رؤية قائم آل محمد"

در ادامۀ این مراسم، ذاکران اهل بیت علیه السلام، کربلایی نریمان پناهی و کربلایی مهدی ارضی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.

 


/م.س215