حجت الاسلام علی پناه: در بین امامزادگان واجب التعظیم جایگاه حضرت زینب(س) ویژه است +گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری شهادت حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام میثم علی پناه و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج اکبر مولایی(پیش منبر)، حاج علی آیینه چی و حاج احد قدمی در هیئت الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام علی پناه را می خوانید:
در بین امامزادگان واجب التعظیم جایگاه حضرت زینب سلامالله علیها ویژه است. شما اگر شخصیت بزرگ ایشان را بازخوانی کنید، متوجه می شوید که وجود نازنین بی بی در بین امامزاده ها می درخشد. آنقدر عظمت دارد که امام زمانش شب عاشورا به او می گوید: خواهرم! مرا در نماز شبت فراموش نکن. امام زمان و حجت خدا با مردم اهل تعارف دروغین نیست. خیلی از تعارفات متداول بین ما دروغ است و قیامت باید بابت آنها جواب بدهیم. یعنی وقتی امام معصوم علیه السلام چنین می گوید، امید دارد که مشمول دعای حضرت زینب سلامالله علیها شود.
در مقطعی حضرت علی بن الحسین علیهالسلام مصلحتاً در کربلا بیمار می شود، چون اگر ایشان را می کشتند نسل امامت مقطوع می شد. امام صادق علیهالسلام فرمودند: امامت عهد و میثاق الهی است که خدا از ما خانواده گرفته است و در خانوادۀ ما از پدری به پسری منتقل خواهد شد.
آقا باید مصلحتاً بیمار باشد تا جانشان محفوظ بماند و امامت بعد از امام حسین علیهالسلام سرگشته و حیران نباشد. امام زین العابدین علیهالسلام مصلحتاً بیمار است و حضرت زینب سلامالله علیها بار امامت را به دوش کشیده است. حرف بسیار سنگینی است. در آن مقطع کوتاه ایشان امامت کردند. چقدر عظمت و قابلیت دارد. از کجا به این عظمت و اوج و مقام راه پیدا می کند؟ آیا صرفاً امامزاده بودن حضرت زینب سلامالله علیها باعث می شود که اینگونه اوج بگیرد؟ خیر. ما امامزاده سراغ داریم که به انحراف کشیده شده است. آنچه که موجب می شود حضرت زینب کبری سلامالله علیها در بین امامزاده ها همانند ستاره بدرخشد و جلوه کند و قابلیت این چنینی پیدا کند، ولایت مداری ایشان است. التزام بی بی به امر ولایت است.
خیلی ها شعار ولایت مداری سر دادند ولی عرصۀ امتحان و ابتلا پیش آمد عقب نشینی و عهد شکنی کردند. اما آن کسی که تا لحظات آخر ملتزم به امر ولایت بود، حضرت زینب کبری سلامالله علیها است.
ولایت مداری ایشان را با سه اصل مهم تبیین می کنیم. اصلاً ولایت مداری عبارت است از جمع شدن این سه اصل مهم در وجود بچه شیعه.
اصل اول، اصل امام شناسی و معرفت است. حضرت زینب سلامالله علیها نسبت به امام زمان خودش اشراف و احاطۀ کامل داشت. میدانست سیدالشهدا علیهالسلام در چه جایی نشسته است. تمام اتفاقات را پای عواطف خواهر و برادری نگذارید که زینب کبری سلامالله علیها چون میداند امام زمانش در چه جایگاهی قرار دارد، مردانه به میدان می آید.
کاری با آنها کردند که امام سجاد علیهالسلام فرمود: ای کاش مادر مرا نمیزایید تا شام را اینگونه نبینم. گفتند: پدر و عزیزان شما را در کربلا کشتند، چه شد که اینگونه می فرمایی؟ فرمود: در کربلا به ابدان ما جسارت شد و در شام به شخصیت ما. در شهر شام هفت بلا سرمان آوردند که یکی از دیگری سخت تر بود. سخت ترین آنها این بود که عمۀ ما را به بازار برده فروشان بردند.
هیچ گلی ندیده خندیدنت / به غیر لحظۀ حسین دیدنت
در چنین فضایی حضرت زینب سلامالله علیها باید طوفان بپا کند و قرآن بخواند و روشنگری کند و دست بنی امیه را رو کند تا مردم بفهمند که اسلامشان را مسخره کردند و احکامش را لگدمال کردند.
دشمنت کشت ولی نور تو خاموش نشد / آری آن جلوه که فانی نشود نور خداست
مگر می توان وجهالله را نابود کرد؟
اصل دوم محبت و عاشق شدن است. امکان دارد که آدم امام زمانش را بشناسد و دلباختۀ او نشود؟ عشقی که زاییدۀ معرفت است عشق پوشالی و سطحی نیست که با شبهه ای از دلت خارج شود. این عشق و محبت تا پایان جان باید در خط ولایت نگهت دارد. عشق زاییدۀ معرفت نه تنها دنیا را از چشمت می اندازد بلکه بهشت را هم از چشمت می اندازد. به سلمان گفت: سلمان بیا. از بین این دو انگشت نگاه کن. فرمودند: این جایگاه تو در بهشت است. می خواهی دعا کنم تا خدا جانت را بگیرد و به چنین جایگاهی در بهشت برسی؟ سلمان گریه کرد و گفت: یا امیرالمومنین علی علیهالسلام یعنی من شما را رها کنم و بروم؟ بهشت من تو هستی.
بهشت را بهشته ام بهشت من علی بُوَد / علیست آنکه از رخش بهشت منجلی بود
در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج علی آیینه چی و حاج احد قدمی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.