حجت الاسلام رئیسی: صبر بر روی همۀ فرائض و بایدها و نبایدهای الهی سایه افکنده است +گزارش تصویری

کد خبر: 32372
یازدهمین اجتماع مدافعان حرم ویژه شهدای افغان با سخنرانی حجت الاسلام رئیسی و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سید مهدی میرداماد، حاج عبدالرضا هلالی، حاج روح الله بهمنی و کربلایی حمیدعلیمی در هیئت الرضا علیه السلام برگزار شد.

وارث: یازدهمین اجتماع مدافعان حرم ویژه شهدای افغان  با سخنرانی حجت الاسلام رئیسی و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سید مهدی میرداماد، حاج عبدالرضا هلالی، حاج روح الله بهمنی و کربلایی حمیدعلیمی در هیئت الرضا علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام رئیسی را می خوانید:

در نام گذاری برای جامعۀ دین داران و کسانی که دل به خدا و پیامبر دارند و اعتقاد به معاد و ارزش های الهی دارند، نام گذاری این جمعیت دلدادۀ با خدا که از جانب پروردگار این نام گذاری وجود دارد، نام امت قرار داده شده است.

امت از مادۀ " اَم" به معنای مقصد است. در امت چند عنصر وجود دارد.

یک) عنصر هدف دار بودن. امت جامعه ای دارای هدف است.

دو) عنصر حرکت و پویایی است. امت هیچ وقت درجا نمیبزند و همواره در حال شدن است. در سیر است. ما به این عالم برای بودن نیامدیم. " پیغمبر هم تو و هم همه خواهید رفت" ما آمده ایم تا خدایی و ربانی شویم. هیچ زمانی امت در حال درجا زدن و توقف و ایستایی نیست. همواره در حال ساخته شدن در عالم است.

سوم) امام و مقتدا است. امت امام و مقتدا دارد. امت از امامت و مقتدا در جهت رسیدن به مقصود بهره می گیرد. از همۀ نیروها و منابع انسانی و مادی و تمام امکانات و زمینه های معنوی در جهت امت به سوی مقصد که ربانی شدن است، مدد می گیرد. از عناصر مهم در امت صبر و بردباری است. به عنوان مثل رأس از جسد، حضرت فرمودند: اگر صبر را تشبیه کنیم در جسد یک انسان همۀ فرائض و احکام را به یک تن انسان صبر در جایگاه سر قرار دارد. انسان بی صبر همانند این است که سر در بدن ندارد.

صبر بر روی همۀ فرائض و بایدها و نبایدهای الهی سایه افکنده است. نماز صبر می طلبد. روزه و کف نفس و نخوردن و نیاشامیدن و شهوت رانی نکردن با اختیار صبر می طلبد. جهاد فی سبیل الله، کشتن و کشته شدن در راه خدا صبر می طلبد. حج و امر به معروف و نهی از منکر صبر می طلبد. تولی و تبری و ایستادن پای ولایت الهیه صبر می طلبد. ُمصائبی در راه دین داری و دین مداری است که صبر می طلبد.

این صبر را از کجا پیدا کنیم؟ این قلم کالا کجاست که ما خریداری کنیم؟ در مکتب تربیتی زینب سلام‌الله علیها است.

حضرت زینب سلام‌الله علیها جلوۀ صبر است. امام مجتبی علیه‌السلام جلوۀ تمام بردباری های عالم است. اگر صبر به صورت انسان مجسم شود، امام مجتبی علیه‌السلام خواهد شد. جلوۀ این صبر وجود مقدس ابی عبدالله الحسین علیه‌السلام است.

در زیارت ناحیۀ حضرت ولیعصر عج‌الله‌تعالی‌فرج‌الشریف عرضه میدارد: یا جداه ملائکۀ آسمان از صبر تو در شگفتند. این چه صبری است که حسین علیه‌السلام دارد؟! این صبر را در خانۀ اهل بیت علیه‌السلام می توان یافت. چگونه این صبر در ما به وجود می آید؟ ظرفیت سازی در انسان نیازمند است. اگر ظرفیت در انسان باشد در مقابل گناه یوسف وار می گوید: معاذالله.

این ظرفیت در پرتو ماه رجب در انسان ساخته می شود. برخی از انسان ها وقتی بی پول می شوند از عرصۀ بندگی خدا خارج می شوند. برخی پولداری و مقام و مقام گرفتن را تحمل ندارند. برخی زیبایی و برخی زشتی را تحمل ندارد.

کمیل بن زیاد نخعی می گوید: دنبال امیرالمومنین علی علیه‌السلام راه افتادم و از این کوچه به آن کوچه، از این نخلستان به آن نخلستان! امیرالمومنین علی علیه‌السلام رو به من گفتند: ای کمیل! این قلب ها ظرف ها هستند و بهترین قلوب، با ظرفیت ترین قلب هاست. این ظرفیت را باید در پرتو بندگی خدا ساخت و با توسل به اهل بیت علیه‌السلام که جلوۀ صبر و بردباری و تحمل هستند، به دست آورد.

دشمن نمی خواهد امت اسلامی پا بگیرد. در مدینه و مکه تلاش کرد تا امت اسلامی نباشد. سالیان سال در اقسا نقاط جهان برای تشکیل نشدن امت اسلامی تلاش کرد. بنی امیه و بن العباس چه ها که نکردند ولی توانستند با تمام دشمنی هایشان به امت اسلامی ضربه بزنند؟ صدمات بسیاری زدند ولی در پی این بودند که امت نباشد.

امروز بعد از قرن ها پرچمی به نام امت اسلامی در ایران اسلامی به دست امام(ره) برافراشته شده است. این پرچم، پرچم عمل به ارزش های دینی و الهی است. پرچم دشمن شناسی و دشمن ستیزی است. اگر بخواهیم شاخصه های امت را بیان کنیم در آخرین آیه سوره فتح آمده است: " مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا؛ محمد [ص] پيامبر خداست و كسانى كه با اويند بر كافران سختگير [و] با همديگر مهربانند آنان را در ركوع و سجود مى‏بينى فضل و خشنودى خدا را خواستارند علامت [مشخصه] آنان بر اثر سجود در چهره‏هايشان است اين صفت ايشان است در تورات و مثل آنها در انجيل چون كشته‏اى است كه جوانه خود برآورد و آن را مايه دهد تا ستبر شود و بر ساقه‏هاى خود بايستد و دهقانان را به شگفت آورد تا از [انبوهى] آنان [خدا] كافران را به خشم دراندازد خدا به كسانى از آنان كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده‏اند آمرزش و پاداش بزرگى وعده داده‏است "

از ویژگی های امت اسلامی و کسانی که به پیامبر عشق دارند آن است که دل هایشان به هم نزدیک است. مرزشان مرز جغرافیایی نیست و دلدادگیشان بخاطر خداباوری و پیامبر و معادباوری است. چیزی که در این قضیه مهم است دل های بهم نزدیک بر اساس دین و ارزش های دینی است. هم دشمن شناس و هم دشمن ستیز هستند.

در ادامه این مراسم ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سید مهدی میرداماد، حاج عبدالرضا هلالی، حاج روح الله بهمنی و کربلایی حمیدعلیمی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.

بخش اول

بخش دوم