سه گروه مدعیِ مهدویت به روایت «سیدریاض حکیم»
وارث: حجتالاسلام والمسلمین سیدریاض حکیم در نشست «مهدویت، آسیبها و امیدها» با موضوع آیندهپژوهی جریانات انحرافی و وظایف حوزههای علمیه که در دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: در عرصه مهدویت، باید بر منابع اصیل و محکم تکیه و مردم را نسبت به وظایفشان در این عرصه آگاه کرد.
وی با بیان اینکه «آگاه شدن مردم به وظایف خود در دوره غیبت و انتظار فرج تأثیرات فراوانی در زندگی آنها دارد» اظهار کرد: اگر مردم بر اساس منابع اصیل مهدویت نسبت به وظایف خود آشنا شوند و جامعه، جامعه منتظر باشد، نه تنها این اندیشه آسیبی برای جامعه نخواهد شد، بلکه تأثیرات مثبت فراوانی را نیز به همراه خواهد داشت.
این استاد و پژوهشگر مهدویت خاطرنشان کرد: متأسفانه در عین اقدامات گسترده در عرصه مهدویت، کارهای انجام نشده فراوانی وجود دارد؛ تا جایی که امروزه بسیاری از مردم نسبت به وظایف خود در دوره غیبت و نسبت به حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه آشنایی کمی دارند.
وی بروز و ظهور مدعیان مهدویت در سراسر جهان را آسیبی بزرگ برای به انحراف رفتن اعتقادات مردم برشمرد و تصریح کرد: مدعیان مهدویت سه گروه هستند؛ گروه نخست، افرادی نادان و مبتلا به توهم که امکانات خیلی محدودی در عرصه تبلیغ دارند و از شخصیت متعادلی نیز برخودار نیستند. این افراد به دلیل نداشتن برنامه استراتژیکی در این عرصه و هدف خاص، تأثیرگذاری زودگذر و محدودی دارند.
حکیم، گروه دوم را گروهی معرفی کرد که به دلیل برخی منافع و مصالح شخصی، از ایمان مردم استفاده میکنند، و ادامه داد: این افراد نیز دارای امکانات محدودی هستند، ولی به دلیل برخورداری از هوش نسبی، اهداف خاصی را نیز دنبال میکنند؛ البته آنها هدفهای محدودی را دنبال میکنند و خطرشان کمی بیشتر از گروه نخست است.
وی خاطرنشان کرد: گروه سوم از مدعیان مهدویت، افراد هستند که با برنامههای سرویسهای بیگانه ارتباط دارند و خطرشان نسبت به گروههای دیگر بیشتر و اثرگذاری ماندگارتری نیز دارند. اینها هوش و استعداد خاصی دارند که در این وادی وارد میشوند، سرویسهای بیگانه نیز به دلیل همین مسئله، آنها را انتخاب میکنند.
این استاد و پژوهشگر مهدویت با بیان اینکه «این گروه، به دلیل داشتن امکانات فراوان و حمایتهای مالی و فکری سرویسهای بیگانه، خطری بزرگ به شمار میروند» تصریح کرد: این افراد برای رسیدن به اهداف خود، دست به انجام هر کاری حتی جنایت هم میزنند.
وی ادامه داد: انتشار این انحرافات، به دلیل ابهاماتی است که در عرصه مهدویت برای مردم وجود دارد؛ مردمی که اگر باور درستی در عرصه مهدویت داشته باشند، هیچگاه گرفتار چنین انحرافاتی نخواهند شد.
حکیم با تأکید بر اینکه «برای اصلاح و تقویت باورهای درست مهدویت در مردم، باید کار را از خود حوزه شروع کنیم» گفت: مبلغان حوزه نباید بدون استراتژی خاصی در این عرصه وارد شوند و با تبیین مسائلی، نه تنها به نتیجه مطلوبی نرسند، بلکه تأثیر منفی نیز بر باورهای مردم داشته باشد.
وی افزود: حوزهها نیز دیدگاهی درست درباره مهدویت به مبلغان و خطبای خود ارائه کنند و آنها را با مباحث مفید، مبهم و مضر دراین عرصه آشنا سازند. مبلغی که خود دید مشخصی در عرصه مهدویت نداشته باشد، چطور میتواند جامعه را هدایت کند.
این استاد و پژوهشگر مهدویت در پایان افزود: امروزه جنگ با جهان اسلام و تشیع، جنگی همه جانبه است و تفرقه در میان مسلمانان توانی برای مقابله با دشمنان فراوان این عرصه باقی نخواهد گذاشت.
/م.س215