نگارش قرآن منسوب به علی(ع)،۲۰ سال پس از رحلت پیامبر (ص)

کد خبر: 32812
اگر گروهی از محققان ایرانی گذرشان به شهر توبینگن آلمان نیفتاده بود، دست اندرکاران بزرگترین طرح تحقیقاتی درباره تاریخ قرآن کریم چندان به رسانه ای کردن نتایج اولیه و شگفت انگیز تحقیقاتشان تمایل نداشتند.

وارث: چون این محققان اعتقادات مذهبی ما را ندارند، خیلی راحت و حتی با این پیش فرض که مثلا قرآن فرستاده خدا نیست پیش می روند ، اما اکنون معتقدند دستاوردهایشان برای مسلمانان نیز ارزشمند است و سبب راسخ ترشدن ایمانشان به قرآن می شود.

به گفته مدیر طرح گسترده کرونیکا که با بودجه چند میلیاردی دولت آلمان اجرا می شود، این طرح در جستجوی جواب این سوال است که قرآن کی و کجا نگارش شده و چه کسی آن را نگارش کرده است؟

حجت الاسلام دکتر غلامعلی، استاد دانشگاه علوم حدیث از محققانی است که به تازگی به توبینگن سفر کرده است.

سوغاتیش از این شهر خبر داغی است که دل مومنان را به حرارت ایمانشان گرمتر می کند.

وی می گوید: این محققان از همان شیوه بررسی باستان شناسی برای تعیین سن اشیای قدیمی ، برای تعیین زمان قرآن کریم استفاده کرده اند.

غلامعلی می افزاید: شهر توبینگن با جمعیت کم کتابخانه ، دانشگاه و موزه بزرگی دارد که نسخه های خطی خوبی در آنجا موجود است.

وی ادامه می دهد: این محققان دو نسخه از قرآن را (یکی از همان موزه دانشگاه توبینگن و دیگری از شهر صنعا در کشور یمن) بررسی می کنند.

دانشمندان آلمانی در نخستین مرحله از این طرح سن قرآن پوستی قدیمی را که در موزه توبینگن نگهداری می شد، با آزمایش کربن 14 مشخص کردند.

تاریخ دقیق زیست حیوانانی که قرآن بر پوستشان نگاشته شده است با این روش تعیین شد.

محقق آلمانی این طرح می  گوید: آزمایش های علمی ما با ضریب بالای اطمینان می گوید که این نسخه قرآن موجود در توبینگن 650 تا 670 سال پس از میلاد نگاشته شده است.

رئیس گروه بین المللی کرونیکا به گروه ایرانی بازدید کننده از توبینگن گفته است، زمان نگارش این دو قرآن که 20 سال پس از رحلت پیامبر(ص) بوده نه تنها به باور غلط برخی از مسیحیانی که نگارش قرآن را صدها سال پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) مهر ابطال زده است، بلکه مسلمانان را نیز در اعتقادات خود راسخ تر می کند.

غلامعلی می گوید: بعد از کربن نگاری در آزمایشگاه زوریخ، محققان آلمانی به این نتیجه رسیدند که نسخه خطی دانشگاه توبینگن در حدود سال 632 میلادی نگاشته شده که حدود 20 تا 40 سال پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) است.

وی می افزاید: ارزش این دستاورد از آن جهت است که مشخص شد برخلاف اعتقاد باطلی که در میان عموم مسیحیان وجود داشت که قرآن 300 سال پس از عصر پیامبر اعظم (ص) نوشته شده است، نسخه خطی موجود در آلمان بر اساس بیان خودشان مربوط به 20 تا 40 سال پس از وفات پیامبراکرم(ص) است.

دو نسخه قرآن توبینگن که حدود 20 سال پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) نگاشته شده ، از نظر برخی کارشناسان به دست مبارک امام علی (ع) کتابت شده است.

طرح تحقیقاتی آلمان درباره تاریخ قرآن کریم که برخی بودجه آن را تا حدود 5 هزار یورو اعلام کرده اند،18 سال طول می کشد و بررسی آثار باستانی مرتبط با مضامین قرآن در عربستان نیز از جمله برنامه های این طرح است.

اگرچه عربستان تحت تاثیر عقاید ضاله وهابیت بخش اعظمی از این آثار را از بین برده است.

/م.س215

منبع: پیک بامدادی