حجت الاسلام ریاضت: تا پیش از ظهور تمام مردم کره زمین باید امام حسین (ع) را بشناسند

کد خبر: 32846
مراسم شب شهادت امام کاظم علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی حاج محمد نوروزی در حسینیۀ باب الحوائج علیه السلام برگزار شد.

وارث: مراسم شب شهادت امام کاظم علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی حاج محمد نوروزی در حسینیۀ باب الحوائج علیه السلام برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام ریاضت را می خوانید:

ماه رجب از چند حیث دارای اهمیت است،

جهت اول: مقدمه است برای هر چه بهتر آماده شدن برای ماه مهمانی خدا، خداوند تبارک و تعالی در سال یک مهمانی دارد و همه را به آن دعوت کرده است. باید به این مهمانی با آمادگی رفت. کسی که فکر و ذهن و اندیشه اش بوی تعفن و گناه می دهد، خدا چون اکرم الاکرمین است او را بیرون نمی کند اما او را به داخل مهمانی نمی فرستد و می گوید: دم در بنشین . لذا برای اینکه داخل مهمانی خدا وارد شویم، خدا ماه رجب و ماه شعبان را به عنوان دو مقدمه به ما عطا کرده است.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند رجب نام یک نهر است که می توانید خود را در آن بشورید و از آلودگی ها و ناپاکی ها خودتان را پاک کنید.

بالاخره به واسطه اینکه انسان دارای دو بعد غریزه و فطرت است یعنی هم جنبه نفسانی دارد و هم جنبه رحمانی دارد، خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیه السلام از ما توقع ندارند ما اشتباه نکنیم، چرا که انسان ممکن الخطا است و ما معصوم آفریده نشده ایم، عصمت برای چهارده معصوم است ولا غیر یعنی هیچ کس به غیر از چهارده معصوم بی اشتباه نیست اما خدا و اهل بیت و پیامبر صلی الله علیه و آله از ما توقع دارند که اگر اشتباه کردیم، توبه کنیم ؛ توقع ندارند که اشتباه و خطا و گناهمان را توجیح کنیم.

فرموده اند : اگر کسی یک روز در این ماه روزه بگیرد چون می خواهد روزه بگیرد تمرین اعمال مهمانی خدا را می کند . لذا فرموده اند : روزه ماه رجب سپر از آتش است، اگر در ماه رجب یک روز ، روزه بگیری به اندازه صد سال از دوزخ فاصله می گیری. سال های آن دنیا نیز با این دنیا متفاوت است قرآن می فرماید: " هر یک روز آن دنیا برابر با پنجاه هزار سال این عالم است."

اما صرف نظر از اینکه ماه رجب، ماه مهمانی خداست، خودش مستقلاً موضوعیت دارد و گاهی اوقات به قدری مهم است که در برخی موضوعات به ماه رمضان تنه می زند در بحث عبادت داریم که هر عبادتی آدابی دارد. می گویند زیارت هر چقدر مقدمه اش قوی تر باشد نتیجه اش مطلوب تر است.

اما مقدمه اصل نیست، یعنی اصل زیارت است. اما برخی مقدمات است که خودشان مستقیماً موضوعیت دارند مانند وضو ؛ به قدری مهم است که اگر گوشه ای از آن خرد شود مقدمه اصل را از بین می برد.

ماه رجب هم مقدمه ماه رمضان است، اما اصل ماه رمضان است ولی خودش مستقلا موضوعیت دارد. اولین موضوعیت این است که در کل ماه های سال تنها یک ماه داریم، فرمودند: در قیامت ندا می کنند. " أین الرجبیون " همه ماه ها برای خدا است اما خداوند تصریح کرده است که ماه رجب برای خودش است. ظرفیت این ماه این است که انسان می تواند در این ماه به خدا برسد. فرمود : "تنها کسی که مونس من و شما می شود خدا است." در این ماه می فرماید " یا انیس " خدا با انسان دوست می شود.

همین امروز داعشی ها که خودشان را از نوادگان شمر معرفی می کنند و به پرچم هایشان این را می نویسند از هر کدامشان بپرسی که قبر شمر کجاست نمی دانند اما امروز از گاو پرست های دنیاهم بپرسی قبر سه ساله امام حسین علیه السلام کجاست نشان ات می دهد. حضرت زینب سلام الله علیه فرمود: "تو اسم و نام ما را نه برای شیعیان بلکه برای کل دنیا نمی توانید حذف کنی."

به یک اسکیمو که به زیارت آمده بودند گفتم شما اینجا چیکار می کنی؟ اینجا خیلی گرم است؟

گفت : این حسین تنها برای شما نیست،ما در قطب حسینیه ای یخی برای امام حسین علیه السلام داریم.

تا همین دو سوال پیش برای خود من سوالی پیش آمدکه چرا ارمنی ها و مسیحی ها و زرتشنی ها ، به زیارت امام حسین علیه السلام می آیند؟ برای سوالم جوابی پیدا نمی کردم تا اینکه دو  روایت از امام صادق علیه السلام دیدم که فرمودند:" یکی از علائم ظهور پسرم مهدی عجل الله این است که تا پیش از ظهور، تمام مردم کره زمین باید جدم امام حسین علیه السلام را بشناسند"

ادامه دادند: زمانی که امام زمان عجل الله می آید در چند جمله خود را معرفی می کند:

"1) لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ االامام القائم؛آگاه باشید ای جهانیان كه منم امام قائم.

۲)لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ الصمصام المنتقم؛آگاه باشید ای اهل عالم كه منم شمشیر انتقام گیرنده.

۳) لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جدّی الحسین (علیه السلام) قتلوه عطشانا؛بیدار باشید ای اهل عالم كه جدّ من حسین (علیه السلام) را تشنه كام كشتند.

۴) لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ  جدّی الحسین (علیه السلام) طرحوه عریانا؛بیدار باشید ای اهل عالم كه جدّ من حسین (علیه السلام) را عریان روی خاك افكندند.

۵) لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جدّی الحسین (علیه السلام) سحقوه عدوانا؛آگاه باشید ای جهانیان كه جدّ من حسین (علیه السلام) را از روی كینه تورزی پایمال كردند. "

خوب با این جملات شیعیان ایشان را می شناسند اما باقی اهل عالم می پرسند: "این چه کسی است و ایشان را با این معرفی نمی شناسند" اما ایشان تا می گویند :" لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جدّی الحسین (علیه السلام) سحقوه عدوانا؛آگاه باشید ای جهانیان كه جدّ من حسین (علیه السلام) را از روی كینه تورزی پایمال كردند." همه او را می شناسند چرا که امام حسین علیه السلام را همه می شناسند.

این موضوع از مونس خدا شدن حاصل شده است چرا که امام حسین علیه السلام مونس خدا شد. در ماه رمضان می خواهی مونس خدا شوی باید از ماه رجب تمرین کنی.

فرمود :" انا انیس من انسنی" من همنشین کسی هستم که به دنبال هم نشین می گردد و چه هم نشینی بهتر از خدا است .

 اما موسی بن جعفر علیه السلام به محض اینکه به زندان می رفت، دو رکعت نماز شکر می خواند بعد تا یک هفته سرشان را به سجده می گذاشتند و اذان ظهر سر از سجده بر می داشت و خدا را شکر می کرد که خدایا مدت ها بود از تو یک جای خلوت برای مناجات و انس و هم نشینی با تو می خواستم.

 حضرت موسی بن جعفر علیه السلام در چند صفت با مادر ش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیه مشترک است.

یک) در برخی از روایات داریم بعد از رسول الله همه سر خانم بسته بود به دلیل ضربه نانجیب

دو )  روز به روز بدنشان ضعیف تر می شد.

سه) در اثر فشار قل و زنجیر دست ها و پاهایش خورد شده بود.

در ادامۀ این مراسم ذاکر اهل بیت علیه السلام، حاج محمد نوروزی، به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.