حجت الاسلام پناهیان: خودمان را تسلیم قرآن کنیم! +گزارش تصویری

کد خبر: 32999
مراسم صبح روز مبعث حضرت محمد صلوات الله علیه با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان، دعا و مناجات خوانی حاج مصطفی سماواتی و مداحی حاج محسن عسکری در حسینیه آیت الله حق شناس(ره) برگزار شد.
وارث: مراسم صبح روز مبعث حضرت محمد صلوات الله علیه با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان، دعا و مناجات خوانی حاج مصطفی سماواتی و مداحی حاج محسن عسکری در حسینیه آیت الله حق شناس(ره) برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:


چرا در روایات ما به شیعیان و محبان اهل بیت علیه‌السلام و مریدان بها داده اند؟ چرا مومنین به امامت، این چنین ارزش دارند؟ 

امام باقر علیه‌السلام می فرمایند: هر چیزی سید و بزرگی دارد، سید سرزمین ها، سرزمینی است که شیعیان ما در آن ساکن هستند. یا در روایت دیگری امام صادق علیه‌السلام می فرمایند: با پدرم امام باقر علیه‌السلام از مسجدالنبی عبور می کردیم، گروهی از دوستان گرد هم گوشه ای بودند تا نگاه حضرت علیه السلام را دیدند، جلو آمدند و سلامی عرض کردند و ابراز ارادت نمودند، حضرت از آنها تعریف می کند و می فرماید: به خدا بوی شما و جان های شما را دوست دارم. ما اهل بیت علیه‌السلام در زمان بیماری شما مریض می شویم. با شادی شما شاد هستیم و با غم شما غمگین. 

اما پارتی بازی که نیست! پس بدی ها چه می شوند؟ چرا آنقدر مرید ائمه علیه‌السلام نزد خدا عزیز است؟ این سوال به بعثت پیامبر صلی‌الله علیه وآله ربطی ندارد اما پاسخش به موضوع مبعث مرتبط است. چند نمونه از آیات قرآن را می خوانیم تا ببینیم راز این همه ارزشی که شما دارید، چیست. 

وقتی پیامبران الهی به رسالت مبعوث می شدند، دشمنان پیامبران الهی چه می گفتند؟ در سوره هود آیۀ 27 "  فَقَالَ الْمَلأُ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن قِوْمِهِ مَا نَرَاكَ إِلاَّ بَشَرًا مِّثْلَنَا وَمَا نَرَاكَ اتَّبَعَكَ إِلاَّ الَّذِينَ هُمْ أَرَاذِلُنَا بَادِيَ الرَّأْيِ وَمَا نَرَى لَكُمْ عَلَيْنَا مِن فَضْلٍ بَلْ نَظُنُّكُمْ كَاذِبِينَ " سران کفر گفتند: ما تو را آدمی همانند خود میدانیم، برای چه به تو ایمان آوریم؟ یکی از مشکلات آنها همین است. 

 سورۀ انعام آیۀ 91: " وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قالُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ عَلي‏ بَشَرٍ مِنْ شَيْ‏ءٍ قُلْ مَنْ أَنْزَلَ الْکِتابَ الَّذي جاءَ بِهِ مُوسي‏ نُوراً وَ هُديً لِلنَّاسِ تَجْعَلُونَهُ قَراطيسَ تُبْدُونَها وَ تُخْفُونَ کَثيراً وَ عُلِّمْتُمْ ما لَمْ تَعْلَمُوا أَنْتُمْ وَ لا آباؤُکُمْ قُلِ اللَّهُ ثُمَّ ذَرْهُمْ في‏ خَوْضِهِمْ يَلْعَبُونَ " کافران گفتند: خداوند هیچ وقت آیه ای را برای آدمی همانند ما نازل نمی کند. چون میداند که ما نمی توانیم بپذیریم. 

سورۀ ابراهیم آیۀ 10: " قَالَتْ رُسُلُهُمْ أَفِي اللّهِ شَكٌّ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ يَدْعُوكُمْ لِيَغْفِرَ لَكُم مِّن ذُنُوبِكُمْ وَيُؤَخِّرَكُمْ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى قَالُواْ إِنْ أَنتُمْ إِلاَّ بَشَرٌ مِّثْلُنَا تُرِيدُونَ أَن تَصُدُّونَا عَمَّا كَانَ يَعْبُدُ آبَآؤُنَا فَأْتُونَا بِسُلْطَانٍ مُّبِينٍ "
حضرت محمد صلوات الله علیه به آنها فرمودند: شما در خدا شک دارید که خالق آسمان ها و زمین است، شما را دعوت می کند تا ببخشد و بالا ببرد. گفتند: ما با خدا مشکل نداریم، تو آدمی همانند ما هستی. مشکل اعتقادی نسبت به توحید در مقابل پیامبران وجود ندارد. مگر ایشان آدم بدی است؟ خیر! من دوست ندارم آدمی همانند خودم رئیس و رسولم شود. مشکل اینجاست.

وقتی به ما می خواهند اصول دین بیاموزند، می گویند: اول توحید و بعد عدل و سوم نبوت. در نامۀ سی و یکم نهج البلاغه امام علی علیه‌السلام می خواهد اعتقادات به فرزندش بیاموزد می فرماید: اول نبوت! این آقا را پذیرفتی؟ ببین در مورد خدا چه می گوید. شما این آقا را نپذیرفتید، می خواهید خدا را بپذیرید؟ آن که ارزشی ندارد! در قرآن کریم می فرماید: اگر از آنها بپرسید خالقت کیست؟ می گویند: خدا ولی چرا کافر هستند؟ چون رسالت پیامبر صلی‌الله علیه وآله را نمی پذیرند. دعوا سر همین بعثتی است که ما در آن هستیم. چرا بعثت او را نمی پذیرند؟ نه بخاطر اینکه نمی توانند خدا را قبول کنند، نه بخاطر اینکه دستوراتشان سخت است و نمی توانند بپذیرند و نه بخاطر اینکه پیامبر خدا صلوات الله علیه بد اخلاق است و نه به این دلیل که آنها را به جهاد میبرد، پیامبران، پیام آور صلح هستند. 

مشکل چیست؟ خودمان را تسلیم قرآن کنیم و پاسخ این سوال را از قرآن بگیریم. در سورۀ ابراهیم پاسخ می دهند که بله ما آدم هایی همانند شما هستیم و خدا به هر کسی که بخواهد منت می گذارد حالا برای ما هم منت گذاشته است. دعوا وقتی شروع می شود که دو طرف پای یک سخن باشند و کوتاه نیایند. پیامبر الهی می گوید: من آدمی هستم همانند تو، مردم هم می گویند: ما هم مشکلمان همین است اگر ملائک می آمدند، قبول می کردیم!
سوره اسرا آیۀ 94: " وَمَا مَنَعَ النَّاسَ أَن يُؤْمِنُواْ إِذْ جَاءهُمُ الْهُدَى إِلاَّ أَن قَالُواْ أَبَعَثَ اللّهُ بَشَرًا رَّسُولًا " برای مردم مانع نشد که ایمان بیاورند. وقتی هدایت به آنها رسید، مگر اینکه گفتند: آدمی همانند ما می خواهد پیغمبر شود؟ ما هم نمی پذیریم. قرآن گزارش می دهد: تمام انبیا آمدند و همه کس به آنها ایمان نیاوردند، چون آنها آدمی همانند خودشان را نمی پذیرفتند.

" فَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن قَوْمِهِ مَا هَذَا إِلاَّ بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُرِيدُ أَن يَتَفَضَّلَ عَلَيْكُمْ وَلَوْ شَاء اللَّهُ لَأَنزَلَ مَلائِكَةً مَّا سَمِعْنَا بِهَذَا فِي آبَائِنَا الأَوَّلِينَ " (سوره مومنون آیۀ 24) کافران به حضرت نوح علیه السلام گفتند: انسانی همانند ما است و می خواهد رئیس شود؟ ما نمی پذیریم. نه با پیامش مشکل داشتند و نه با دستورات دینی اش و نه با خدا. در همین سوره قصۀ انبیا دیگر را بیان می کند و می فرماید: انسانی که همانند شما غذا می خورد، به چه علت باید او را بپذیرید؟

اینکه شما مجلس اهل بیت علیه‌السلام میروید یعنی آقا کوچیکتم. اینکه توسل به امام رضا علیه‌السلام می کنید و کنار ضریحش می روید یعنی آقا من بزرگی شما را پذیرفتم. اینکه شما یا علی می گویید یعنی ما خاک پایش هستیم. ما را اینچنین تربیت کردند. شماها مشکل کافران را درک نمی کنید. آخر چرا بزرگی کسی که خداوند انتخابش کرده است را نپذیرم؟ الحمدالله که درک نمی کنید، از بس که غرق نعمت هستید. همانند ماهی ای که در آب است و می گوید: آب کجاست؟ 
راز این همه ارزش شیعیان به چیست؟ به اینکه شیعیان از ولایت آغاز می کنند و محور کارشان ولایت است. ولایت یعنی یارسول الله صلی‌الله علیه وآله وسلم علاوه بر اینکه تو را قبول داریم، فرزندانت را هم قبول داریم و نوکر نوکرهایت هم هستیم. ما را اینگونه تربیت کردند.

در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج محسن عسکری به مدیحه خوانی پرداختند.