حجت الاسلام علی پناه: کوه حسنات در نامه اعمالمان باشد بدون حُسن خُلق به درد قیامتمان نمی خورد +گزارش تصویری

کد خبر: 33121
جلسه هفتگی هیئت محبان الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام میثم علی پناه و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج مهدی ارضی، کربلایی جواد پرچمی برگزار شد.
وارث: جلسه هفتگی هیئت محبان الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام میثم علی پناه و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج مهدی ارضی، کربلایی جواد پرچمی برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام علی پناه را می خوانید:

طبق گزارشات و اخباری که قرآن و روایات از روز قیامت به ما ارائه کرده اند یقینا روز قیامت روز سختی خواهد بود. قرآن از روز قیامت تعبیر می فرماید به " یوم الثقیل " روز سنگین و سخت. روزی که درش تمام مناسبات دنیا رنگ می بازد و همه اعتبارات از درجه اعتبار ساقط می شود تا جایی که خود قرآن می فرماید: "یوم لابیع فیه و لاخلة و لاشفاعة " در آ روز دیگر پول به کار من و شما نمی آید. تمام مناسبات دنیایی در آن روز رنگ می بازد. کار به جایی می رسد که مادری که کانون عاطفه است فرزندش را زیر دست و پای اهل محشر رها می کند تا به حساب و کتاب خودش برسد. " يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ وَأُمِّهِ وَأَبِيهِ وَصَاحِبَتِهِ وَبَنِيهِ" (آیات 34. 35. 36 سوره عبس) همه از هم فرار می کنند و همه اعتبارات دنیای رنگ می بازد و یقینا در همچنین روز و شرایطی ما نمی توانیم دستمان را به دامان پر مهر حضرت محمد صلوات الله علیه، حضرت زهرا سلام الله علیها و اولادشان برسانیم. این کار از ما ساخته نیست. چه کسی می تواند در آن شرایط سخت خود را به آن ذوات مقدسه منصوب کند؟ اصلا امکان پذیر نیست.

مرحوم آقا مجتبی تهرانی میفرمودند: حالا که ما نمی توانیم در آنروز سخت دستمان را به دامان پر مهر این خانواده برسانیم، پس بیایید طوری زندگی کنیم که در روز قیامت خود حضرت محمد صلوات الله علیه به سراغ ما بیایند. خودشان از ما دستگیری کنند.

آیت الله سیستانی می فرمودند پدر ما با ما خیلی رفیق بود و با ما صحبت می کرد و تذکر هم که می خواستند بدهند از روش قرآنی استفاده می کردند. در روش قرآنی از روش مستقیم استفاده نمی کردند در واقع به در می گفتند تا دیوار بشنود.

(در اینجا با پدر و مادرهای حاضر در مجلس صحبت میکنم. آی پدر و مادرهایی که صدای من را می شنوید، از نگاه قرآن آگاه ترین و کار بلدترین پدر و مادر، آن پدر و مادری هستند که با فرزند جوانشان رفیق هستند و با جوانشان حرف می زنند و تعامل دارند. این اثبات شده است که خیلی از بحران های زندگی جوانان ما در همین گفت و گوها و رفاقت کردندها حل شده است. تو اگر به بچه ات محبت کنی و با محبت فرزندت را جذب کنی این دیگر محصور یک لبخند پوشالی بیرون از منزل تو نمی شود. این دیگه خام محبت های پوشالی بیرون خانه تو نمی شود. چون دلش به زندگی خودش خوش است و در فضای زندگی شخصی که تو برایش درست کرده ای احساس امنیت می کند و احساس خوشبختی می کند. شما نگاه قرآن چقدر لقمان را مدح می کند. لقمان امام و پیغمبر نبوده است و شخصیت خاصی نداشته است بلکه یک عبد زر خرید بود که در خانه های مردم کار می کرد ولی آنقدر قرآن او را مدح کرده است و از او تعریف کرده است که در قرآن سوره ای به ایشان اختصاص پیدا می کند و در این سوره قرآن مواعظ حکیمانه ایشان را خطاب به فرزندانش منعکس کرده است. که در حقیقت با این کار به ما روش تربیتی ارائه کند. قرآن می خواهد بگوید ای والدین اگر شما می خواهید در تربیت اولادتان موفق باشید باید به روش لقمان تأسی کنید. روش لقمان در تربیت چگونه بود؟ با جوانش رفیق بود و با او حرف می زد و آنهم نه سخن گفتن از موضع بالا و با توپ پُر. )

حالا چه کار کنیم در روز قیامت ما به چشمان مبارک حضرت محمد صلوات الله علیه بیاییم و حضرت خودشان به ما عنایتی داشته باشند؟ حضرت محمد صلوات الله علیه خودشان پاسخ این سوال را میدهند: " أَقْرَبُكُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَحْسَنُكُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُكُمْ‏ لِأَهْلِهِ " کسی به من پیغمبر نزدیک است که اخلاقش از همه بیشتر به من نزدیک تر و شبیه تر است. آنچه که موجب می شود در قیامت یک عده در کنار من باشند، سنخیت آن افراد با من است. قرآن پیغمبر ما را جامع ترین و کامل ترین الگو معرفی کرده است. " و لکم فی رسول الله اسوة حسنه " مردم این بهترین و کامل ترین و جامع ترین است. حال این اسوه حسنه کجای زندگی من است؟ خود حضرت محمد صلوات الله علیه می فرمایند من به بعثت رسیدم تا مکارم اخلاق را تکمیل کنم و بدانید که در این مسیر بسیار سختی کشیدم. لذا خودشان می فرمایند هیچ پیغمبری را به اندازه من زجر ندادند.

حضرت محمد صلوات الله علیه تمام این مصیبت ها را به جان خریدند تا ما متخلق به اخلاق نیکو شویم.

حضرت محمد صلوات الله علیه می خواهند به ما بگویند: کوه حسنات درنامه اعمالتان باشد اما کنارش حُسن خُلق نباشد به درد قیامتتان نمی خورد.

غایت بعثت حضرت محمد صلوات الله علیه این است که ما متخلق به اخلاق نیکو بشویم و اگر بعد یک عمر مسلمانی، اخلاق نیکو نداشتیم بدانید به درد نمی خوریم.

در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج مهدی ارضی، کربلایی جواد پرچمی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.