حجت الاسلام پناهیان: نسبت به شهدا بسیار تواضع کنیم

کد خبر: 33448
مراسم صبح ولادت حضرت عباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و قرائت زیارت عاشورا توسط حاج مهدی سماواتی و مداحی حاج سید مهدی میرداماد در حسینیۀ آیت الله حق شناس برگزار شد.

وارث: مراسم صبح ولادت حضرت عباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و قرائت زیارت عاشورا توسط حاج مهدی سماواتی و مداحی حاج سید مهدی میرداماد در حسینیۀ آیت الله حق شناس برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:


 یکی از وجوهی که باید به آن پرداخت این است که یک آدم خوب برای دیگران و اطرافیان خودش چه برکت هایی را به دنبال دارد؟ برای خانوادۀ خود و همسر و فرزندانش، برای دوستان. در این باره باید بسیار تأمل و گفت و گو کرد. کار به جایی میرسد که آدم خیلی خوب، کسی به در خانه اش نگاه کند، عبادت کرده است. برخی از آدم های خوب گونه ای هستند که عدم مجالست با آنها حالت معصیت به خود می گیرد. در دعای ابوحمزۀ ثمالی داریم: خدایا مرا رها کردی، به چه دلیل است؟

برخی از آدم های خوب از کنار باغی عبور می کنند، سر و صورتی در آن می شویند و به برکت عبور آنها باغ رونق پیدا می کند.

آدم های خوب با عمل خیر و با معرفت و نیت صادق برای اطرافیانشان برکت عجیبی دارند. حتی رفاقت با آنها باعث نجات می شود. دقیقاً برعکس این هم هست. برخی آنقدر شرور هستند که از آنها بدی به دیگران میرسد.

اگر آدم خوبی باشیم انواری از ما ساطع شد، به واسطۀ نور ما دیگران راه پیدا می کنند. اگر آدم های خوبی باشیم و دیگران با ما در ارتباط باشند کارشان برکت پیدا می کند. همۀ ما باید دنبال آدم های خوب و با صفا و عالمان ربانی و عارفان به خدا و آدم های مخلص و حلال خور باشیم و رفاقت با آنها را مدنظر قرار دهیم.

بر اساس بسیاری از قرآئن وقتی آدم به واسطۀ خوبانش در خانۀ خداوند متعال میرود، خداوند بیشتر تحویلش می گیرد. نور بیشتری می گیرد. بالاخره خداوند برای بندگان خاص خود خیلی حساب باز می کند.

نمیدانم چرا به جای اینکه خوب شویم با خوبان نمی نشینیم؟ ثمرات این که بیشتر است! چرا به جای دعا کردن نمی رویم التماس دعا بگیریم؟ دعای دیگران اثر عجیبی دارد. خداوند از این ارتباط ها خیلی خوشش می آید.

تقرب به اولیای خدا، خود موضوعیت دارد. محور و هدف اصلی انی اتقرب الی الله است. اما من می خواهم به اولیای الهی هم نزدیک شوم، او مرا به خدا نزدیک می کند. توحید بهم نخورده است. و الی امیرالمومنین و الی فاطمة.. من می خواهم به امیرالمومنین علیه‌السلام و حضرت فاطمه سلام‌الله علیها نزدیک شوم. و الیک.. حتی به تو امام حسین علیه‌السلام می خواهم نزدیک شوم، چون تقرب به آدم های خوب بسیار راحت انسان را جلو میبرد.

سرّش در چیست؟ شما وقتی به طور مستقیم به خداوند تواضع می کنید، قدر و اندازۀ آن مشخص نیست. باطن انسان خیلی پیچیده است. ابلیس 6000 سال سجده و رکوع انجام داد ولی بعد معلوم شد که همه دروغ بود و باطنش سجده نکرده بود. وقتی شما مستقیماً تواضع می کنید و بین خودتان و خدا کسی را در نظر نمی گیرید عیبی ندارد ولی مشخص نیست که چقدر صادقانه است.

زمانی که به ولی خدا تواضع می کنی، می گویی چون ایشان بندۀ خدا هستند من به ایشان علاقه پیدا می کنم و به ایشان احترام می گذارم، آن موقع صورت حقیقی تواضع برای پروردگار نمایان می شود.

اگر او به کسی علاقه داشت و تو بخاطر علاقۀ او به آن شخص علاقه پیدا کردی، این صداقت در علاقه ات را نشان می دهد. این علاقۀ ساده ای است.

شما آدم متکبری باشید نمی توانید نماز جماعت بروید. چون در نماز جماعت به دو گروه باید تواضع کنی، یکی به امام جماعت و یکی به مردم. باید همراه آنها باشی. آدم متکبر نمی تواند چنین باشد. برخی دوست دارند تک پر خدا باشند. چرا در روایات داریم که نمازی را که می توان با جماعت خواند را تنها بخوانی، قبول نمی شود؟ خدایا! من سه برابر در سجده برایت تواضع می کنم، من می شناسمت تو تحمل نمی کنی کسی کنارت باشد! برو کنار مردم بایست که تو را خاکی تر نشان می دهد.

در نماز سورۀ حمد که تنها سورۀ واجب قرآن است، می خوانیم این تواضع به نحوه دیگری دیده می شود. صراط الذین انعمت الیهم.. خداوندا مرا به راه کسانی که به آنها نعمت دادی ببر. غر نمیزنی که خداوندا به آنها که نعمت دادی به من هم نعمت بده. یا بگویی من با آنها چه کار دارم؟ می خواهم تو را بندگی کنم. در سورۀ حمد پای دیگران وسط می آید حتی گرد و غبار پاهایشان را به چشم می مالی.

آخرین آیۀ سورۀ حمد می گوییم: مرا ببر به سمت کسانی که به آنها نعمت دادی. گفتن این عبارت به این معناست که من بخیل نیستم و آنها را دوست دارم و حسادت ندارم ، آنها را دوست داری، ما را هم به راهشان ببر.

خداوند به چه کسانی مهر زده است و کاستی های آنان را جبران می کند؟ والذین قتلوا فی سبیل الله .. کسانی که در راه من کشته می شوند. تکلیف مابقی روشن است و اینها باید کعبۀ دل آنان شوند. عزیز من هستند و جانشان را برایم دادند. شما تکلیف خودت را مشخص کن. نسبت به شهدا بسیار تواضع کنیم. از کنار شهید به راحتی عبور نکنیم.

انسان موجود پیچیده و مکاری است. نفس اماره به سو است. از تواضع نکردن در برابر دوستان خدا بترسیم! ضرورت دارد که به آنها تواضع کنیم.

امام حسین علیه‌السلام دستگاهی در عالم ساخته است به نام گریه کنان. احترام به آنها برای ما واجب است. احترام به سینه زنانش واجب است. این دستگاه پروردگار و نظام هستی است. اولیای خدا بهتر از همه می دانستند چه کار کنند. حضرت آدم علیه‌السلام آنقدر برای معصیتش گریست که خداوند متعال دست ایشان را گرفت و نام پنج تن را به او یاد داد و فرمود: آدم من و عزیز من به اولیای من توسل پیدا کن.

نظام هستی را باور کنیم. آدم خودخواهانه کسی را دوست داشته باشد و متکبرانه نسبت به کسی تواضع کند، تواضع و محبتش از او به اطرافیانش سرایت نمی کند لذا پیامبر صلی‌الله علیه وآله وسلم سفارش کرده است: هر کسی رفیقتان بود، بعد از او به فرزندانش احترام بگذارید. 

در ادامۀ این مراسم ذاکر اهل بیت علیهم السلام، حاج سید مهدی میرداماد، به مولودی خوانی پرداخت.