حجت الاسلام حائری زاده: امام سجاد(ع) شیوه مبارزه را تغییر دادند!

کد خبر: 33454
مراسم جشن میلاد سرداران کربلا با سخنرانی حجت الاسلام حائری زاده و مداحی مداحان اهل بیت علیهم السلام، حاج احمد نیکبختیان و کربلایی محمدحسین حدادیان در آستان مقدس امام زاده معصوم علیه السلام برگزار شد.
وارث: مراسم جشن میلاد سرداران کربلا با سخنرانی حجت الاسلام حائری زاده و مداحی مداحان اهل بیت علیهم السلام، حاج احمد نیکبختیان و کربلایی محمدحسین حدادیان در آستان مقدس امام زاده معصوم علیه السلام برگزار شد.

در ادامه بخشی از سخنرانی حجت الاسلام حائری زاده را می خوانید:



امام حسین علیه السلام فرمودند چند چیز را دوست دارم که اولین آنها نماز خواندن است. فرموده اند زیباترین حالات سیدالشهدا علیه السلام در زمان خواندن نمازشان بود. در روایت داریم که از سنین شش، هفت سالگی فرزندانتان را به نماز خواندن عادت دهید حضرت علی اکبر علیه السلام از سن شش سالگی به بعد دیگر نماز شبشان قضا نشد! در روایات فرموده اند: شیعیان ما چند علامت دارند که یکی از آن ها این است که مراقب اند نمازشان را اول وقت بخوانند.

دومین موردی که امام حسین علیه السلام به آن بسیار علاقه مند بودند، دعا است. امام سجاد علیه السلام  یک جمله در صحیفه سجادیه دارند که می فرمایند: " خدایا وسیع ترین رزق مرا در سنین پیری من قرار بده " ایشان  زیباترین دعاها را در صحیفه سجادیه به ما آموخته اند به عنوان مثال؛ فرموده اند هر کس نماز می خواند پس از هر نمازش دو دعایش مستجاب می‌شود. اگر می‌خواهید دعایتان مستجاب شود به مادرتان بگویید تا برای شما دعا کند. امام باقر علیه السلام فرمودند: هر کس در قلبش محبت خاندان ما را دارد از مادرش بخواهد که او را دعا کند. 

سومین چیزی که امام حسین علیه السلام به آن بسیار علاقه داشتند؛ قرآن است. روزی یک صحفه قرآن را بخوانید که خدا لذت خواندن قرآن را به ما بچشاند. چهارمین موردی که امام حسین علیه السلام به آن بسیار علاقه مند بودند، استغفار است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در هر مجلسی می رفتند بیست و پنج بار استغفار می‌کردند بعد از هر نماز نیز هفتاد بار استغفار می‌کردند. در قرآن در سوره مبارکه نور نیز این چنین آمده است: " که هر کس استغفار کند چهار عنایت به او بخشیده می‌شود. " استغفار کنید باران رحمت نازل می‌شود و وضع مردم نیز خوب می‌شود. 
 
حضرت عباس علیه السلام  در سال بیست و ششم هجرت به دنیا آمدند. مادر ایشان حضرت ام البنین سلام الله علیها ادیب بودند و شعر می سرودند و پس از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها، امیرالمومنین علیه السلام به عقیل فرمودند دنبال خانمی هستم که بتواند برای من شجاعانی را بیاورد. عقیل هم گفت : این ویژگی‌ها تنها در یک نفر هستند و ایشان حضرت ام البنین سلام الله علیها هستند. عجیب است که ادب حضرت ابوالفضل علیه السلام خیلی زیاد است ادبی که در حال حاضر در جامعه ما، کوچکتر نسبت به بزرگتر، ادب نسبت به والدین و همسر و نسبت به فرزند همگی بسیار مهم است.مثلاً به نزد حضرت می‌آمدند و زمانی که می‌خواستند سؤال کنند می‌گفتند؛ جان من فدای شما و یا می گفتند: پدر و مادرم فدایت شوند.

حضرت ابوالفضل علیه السلام به قدری نسبت به امام حسین علیه السلام ادب داشتند که هرگز ایشان را برادر خطاب نمی‌کردند بلکه می گفتند: سیدی و مولای و در صحنه کربلا هرگز جلوتر از ایشان حرکت نمی کردند و با امام حسین علیه السلام  با ملایمت حرف می زدند و مورد اعتماد امام بود و امام زمان عجل الله می فرمودند :" سلام بر تو ابوالفضل که هم درد امام زمانت هستی " 

امام سجاد علیه السلام در یک کاسه با مادرشان هم کاسه نمی‌‌شدند وقتی علت را از ایشان پرسیدند؛ فرمودند: مادر به قدری حرمت دارد که می‌ترسم چشمم به لقمه ای باشد که چشم مادرم در همان لحظه به همان لقمه است. به همین اندازه می‌ترسم حریم مادر زیر سؤال برود. 

یکی از ظلم هایی که ما شیعیان در حق امام سجاد علیه السلام می کنیم این است که وقتی می‌گوییم؛ امام چهارم، حضرت زین العابدین بیمار علیه السلام، بیماری که مصلحتی بود اما اگر در زندگیتان یک بار بیمار شوید به شما بیمار می‌گویند؟ شرایط امام سجاد علیه السلام به گونه ای خفقان مطلق بود که ایشان نمی‌توانستند مبارزه کنند امّا حضرت شیوه مبارزه خود را تغییر دادند و از طریق دعا کردن اعتراض خود را بیان نمودند و معارف را اشاعه دادند در حدود سی و پنج سال امام سجاد علیه السلام با اشک ریختن و گریه کردن قیام عاشورا را به مردم متذکر شدند و نگذاشتند قیام عاشورا  از ذهن مردم پاک شود.

امام سجاد علیه السلام یکی از شاخصه هایشان این بود که با خدا خلوت زیاد داشتند. شما نیز دعا کنید و زمانی که دعا می‌کنید وسعت دعاهایتان را افزایش دهید دعای چند طائفه مستجاب است یکی از آن ها دعا پدرومادر در حق فرزندان است.