حجت الاسلام ریاضت: اگر من مناجات شعبانیه را با آداب نخواندم، آن زیارت را داعشی ها هم می خوانند! +گزارش تصویری

کد خبر: 33808
مراسم جشن شام میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی حاج علی نجفی، علی عبادی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت فاطمیه برگزار شد.
وارث: مراسم جشن شام میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی حاج علی نجفی، علی عبادی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت فاطمیه برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام ریاضت را می خوانید:

ماه شعبان از چند جهت دارای اهمیت است. جهت اول آن است که مقدمه برای آماده شدن هر چه بهتر برای درک فیوضات مطلوب تر از ماه مهمانی پروردگار، ماه مبارک رمضان. در واقع ماه شعبان، ماه آمادگی برای مهمانی خدا، ماه مبارک رمضان است. همان طور که ما در مهمانی های دنیای معمولاً با سر و وضع معمولی و روزمره نمی رویم. اگر ما همانند امشبی به جشن و عروسی دعوت شویم قطعاً یکی دو ساعت زودتر از کار می آمدیم و استحمام می کردیم و لباس تمیز و پلو خوری می پوشیدیم، عطر میزدیم و سر و وضعمان را مرتب می کردیم. مهمانی خدا هم اینگونه است. انسان باید آراسته باشد.

چون خداوند بسیار مهربان است، مهمانی گرفته است و خود مقدمه اش را فراهم کرده است که ما آراسته و مرتب شویم. دو مقدمه فراهم کرده است. یکی ماه رجب که بیشتر استغفار می کردیم. استغفار یعنی پاک شدن و از بین بردن آلودگی. بهنرین اعمال ماه شعبان صدقه دادن و صلوات بر پیغمبر و آل محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله است.

انسان در صدقه نیکی کردن به دیگران را تمرین می کند. چون صدقه معنی عام و خاص دارد. خاص آن صدقۀ واجب و مستحب است. صدقۀ واجب، زکات است. زکات به 9 چیز تعلق میگیرد، به طلا و نقره و گندم و جو و کشمش، خرما و گاو و گوسفند و شتر. عید فطر به کسانی که فقیر نیستند زکات فطره واجب می شود. لذا در فطریه هم عام و سادات داریم. صدقۀ واجب به سید حرام است مگر اینکه از سید به سید داده شود.

پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند: خداوند کسی را که مرا در ماه شعبان کمک می کند، رحمت کند. پرسیدند: چگونه به شما کمک کنیم؟ فرمودند: با روزه و صدقه و استغفار.

صدقه معنی عام هم دارد. صدقه به معنای نیکی است. آدم به هر کسی نیکی و احسان کند، می گویند: این فرد صدقه داده است. در آیات قرآن به هر نیکی ای صدقه اطلاق شده است. مثلاً اگر آدم به پدر و مادرش نیکی و احترام کند و یا به همسایه اش نیکی کند و با زن و بچه اش خوش اخلاق باشد، صدقه است.

امام رضا علیه‌السلام فرمودند: بهترین نوع صدقه این است که شر شما به کسی نرسد.

چگونه شکر این نعمت گزارم

که دارم زور و آزاری ندارم

اینکه آدم کسی را آزار ندهد خود لطف بزرگی است. ماه شعبان ماه مؤدب شدن به آداب خداست. وقتی می خواهم سر سفره مهمانی بنشینم نباید مهمان کناری را اذیت کنم. با کلاهی که سر خودمان می گذاریم، فکر می کنیم که کار درستی می کنیم! معمولاً ما بهترین نوعش را نمی توانیم انجام دهیم.

آیت الله عبدالکریم حائری (موسس حوزه قم) در منبرش فرموده بود: اگر کسی پشت من صحبت کند و از افرادی باشد که پای منبر من می نشیند و گریه می کند و خمسش را به من می دهد از آنها نمی گذرم، ولی آنهایی که پشت من نماز نمی خوانند و خمسشان را به من نمی دهند و پای منبر من نمی نشینند و اعتقادی به خدا و پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌وآله ندارند و اهل فسق هستند، پشت من غیبت کنند، راضی هستم. طلاب ناراحت شدند و گفتند: ما گردن شما حق داریم و اگر بحث رضایت باشد باید از ما راضی باشید. گفت: کسی که لاابالی است و غیبت می کند از روی جهلش است. اما چون شما اهل دین هستید با حکم دین غیبت می کنید. همانند کسانی که به کربلا آمدند و برای دین امام حسین علیه‌السلام را می کشند.

گاهی اوقات خلاف شر با روپوش دین انجام می شود. امیرالمومنین علی علیه‌السلام فرمودند: یا رسول الله! شما که دو ماه است ما را برای ماه رمضان آماده می کنید، بفرمایید بهترین کار چیست؟ فرمودند: بهترین عمل گناه نکردن است.

باید مؤدب به آداب شویم. هر چیزی آداب دارد. امام خمینی اولین کتابی که نوشتند " آداب الصلاة " بود. اگر نماز را با آدابش نخوانی باطل است. آداب نماز وضو است، لباس و مکان و وقت نماز و جهت ایستادن و همه و همه آدابی دارد. هر کاری چه واجب و چه مستحب اگر بخواهد ما را به نتیجه برساند باید با آداب انجام شود.

در دنیا هم اینگونه است. مثلاً اول پل می سازیم و بعد ورودی و خروجی! اول ورودی خروجی را نمی سازیم بعد پل! زیارت رفتن هم آداب دارد.

اگر من مناجات شعبانیه را خواندم ولی با آداب نخواندم، آن زیارت را داعشی ها هم می خوانند. اهل سنت دین را دین کمیت می دانند اینکه هر چه بیشتر در مسجد باشی آدم درست تری هستی، هر چقدر نماز طولانی تر شود، آدم درستی هستی. برعکس ما که می گوییم: خداوند معلم انشاء نیست که وجبی نمره بدهد. ما می گوییم: امام رضا علیه‌السلام فرمودند: اگر به اندازۀ بال پشه چشمت برای ما خیس شد منتها با آداب، با منِ امام رضا علیه‌السلام در بالاترین درجات خواهی بود.

فرمودند: کسی که یک بیت در مورد اهل بیت علیه‌السلام بگوید، خداوند یک بیت در بهشت به او می دهد. اما چه کسی شعر بگوید؟ بهترین مداح های اهل بیت علیه‌السلام چه کسانی هستند؟ هیئت آمدن باید خروجی و نتیجه داشته باشد.

اگر بخواهیم مثال بزنیم کسی که همۀ رفتارش از ابتدا تا آخر عمرش مؤدب به آدابش بود حضرت علی اکبر علیه‌السلام است.

در ادامه این مراسم؛ حاج علی نجفی، علی عبادی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام به مدیحه خوانی و مولودی خوانی پرداختند.