حجت الاسلام مرادی: شب نیمه شعبان مراتبی از لیلة القدر است +گزارش تصویری
وارث: مراسم جشن شب ولادت امام زمان علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شهاب مرادی و مداحی ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج کاظم غفارنژاد در حسینیه مکتب تشیع برگزار شد.
در ادامه متن گزیده ای از سخنان حجت الاسلام مرادی را می خوانید:
امیرالمومنین علی علیه السلام در مسجدی در بصره فرمایش می فرمودند. شخصی از حضرت علیه السلام پرسیدند: این آیه " فیها یفرق کل امر حکیم "(سوره دخان/ آیه4) این آیه بر چه شبی دلالت دارد؟ حضرتامیرالمومنین علیه السلام فرمودند: به خدا قسم شبی که تمام امور در آن تعیین می شود، نیمه شعبان است و بعد فرمودند: اگر کسی در نیمه شعبان دعای حضرت خضر علیه السلام را بخواند، خیلی خوب است.
ابتدا این توضیح را عرض کنم. " لیلةالقدر و ما ادراک لیلة القدر " شما نمی دانید لیلة القدر چیست؟ تعیین لیلة القدر هم در ماه رمضان مشخص نیست و بین سه شب نامشخص است. اما آنچه که مسلم است این است که لیلة القدر مراتبی دارد. امشب از لیالی القدر است و مرتبه ای از مراتب لیلة القدر است. در روایات است که این شب مراتبی از تقدیر است برای ما یا این شب، شب قدر اولیاء است در قبال آن شبی که لیلة القدر است برای همه. آن وجه لیله قدری که امشب اجل ها یعنی عمر و روزی ها امشب تقدیر می شود، را می توان به آن اشاره کرد. بالاخره امشب مراتبی از تقدیر اتفاق می افتد.
در لیلة القدر مهمترین کار بیدار بودن است که احیاء همان بیدار بودن است. تمام عبادت های دیگری که برای امشب گفته شده است، این عبادت ها مشترک بین شب 19، 21، 23 ماه رمضان است. برای امشب اعمالی را گفته اند که در مفاتیح آمده است و یکی از بهترین عبادت ها زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام در کربلا است. دست بر سینه ات بگذار و بگو: "صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین علیه السلام"
من دارم به شما تصویری نشان میدهم در روایت. حضرت امیرالمومنین علیه السلام نشسته اند و پاسخ پرسش های مردم را می دهند. من بار دیگر جواب حضرت علیه السلام را تکرار می کنم دقت کنید؛ حضرت علی علیه السلام فرمودند: آن شب، شب نیمه شعبان است و هر کس در آن شب دعای خضر علیه السلام را بخواند بسیار خوب است، و تمام. فرض کنید حداقل 50 نفر آنجا حاضر بودند و یک نفر نپرسید یاعلی دعای خضر چیست؟ امیرالمومنین علیه السلام از همه غریب تر است و بسیار مظلوم هستن. روزی حضرت علیه السلام بر منبر بودند و شخصی گفت: من مظلومم و بر من ظلم شده است از آن جهت که شما رییس حکومت هستی به من کمک کنید.حضرت علیه السلام به آن شخص گفتند بیا جلو و آن فرد نزد حضرت علیه السلام رفت و دست بر روی پای حضرت گذاشت. حضرت علیه السلام از او پرسیدند چند نفر و چند بار به تو ظلم کرده اند؟ آن شخص گفت یک نفر و یکبار به من ظلم کرده است! حضرت علیه السلام فرمودند: به عدد ریگ های زمین به من ظلم شده است. جلسه تمام شد و مردم متفرق شدند. کمیل بن زیاد نخعی نزد حضرت علیه السلام رفت و عرض کرد: من دعای خضر را را بلد نیستم. به من بیاموزید. حضرت علی علیه السلام فرمودند به خاطر حقی که به گردن ما داری این دعا را به تو می آموزم، بنویس. " اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْ... " کمیل بن زیاد این دعا را تا به آخر نوشت. در یک شهر فقط یک نفر از حضرت علی علیه السلام پرسید!
یوسفی بود ولی هیچ خریدار نداشت...
حضرت یوسف علیه السلام را آرودند در بازار. این داستانهایی که تعریف می کنند که پیرزن آمد یوسف را بخرد و... درست نیست. شخصی فریاد میزد که بیایید این برده بدبخت و بی کس را بخرید. حضرت یوسف علیه السلام 9 سالشان بود، رو کرد به آن شخص و گفت: کسی که خدا را دارد غریب، تنها و بدخت نیست. زن عزیز مصر هم دلش سوخت و او را خرید.
امیرالمومنین علیه السلام خیلی غریب بودند. تلخ است این حرف ولی شاید نشنیده باشید، هرچه امیرالمومنین علیه السلام در بین مردم ماند غریب تر شد. بعد از اینکه حضرت محمد صلوات الله علیه از دنیا رفتند، حضرت علی علیه السلام وضعشان بهتر و بهتر نشد بلکه، بدتر و بدتر و بدتر شد...
حضرت محمد صلوات الله علیه فرمودند: " سلمٌ علی علیٍ بامیرالمومنین علیه السلام " به علی می خواهید سلام کنید به واژه امیرالمومنین سلام کنید. لقب علی از روز اول امیرالمومنین بود. در دنیا از روزی که همه مردم به دور کعبه ایستاده بودند که بالاخره چه می شود؟ دوباره دیوار شکاف خورد و فاطمه بنت اسد سلام الله علیها از خانه کعبه بیرون آمد و چشم بچه بسته است و نام او را خدا انتخاب کرده است و بچه را بردند خانه. حضرت محمد صلوات الله علیه که 30 سال داشتند یعنی 10 سال از بعثت گذشته بود و ایشان پیغمبر بودند، آمدند و فرمودند بچه را به من بدهید. تا بچه را در اغوش گرفتند، بچه چشمانش را باز کرد.
سعدی می گوید:
من چشم از او چگونه توانم نگاه داشت
کاول نظر به دیدن او دیده ور شدم
تا چشمش را باز کرد، فرمود: السلام علیک یا رسول الله صلوات الله علیه. "بسم الله الرحمن الرحیم، قد افلح المومنون..." حضرت محمد صلوات الله علیه جواب سلام دادند و فرمودند: "بک افلحون" به دست تو اینها رستگار می شوند. "انت امیرهم تمیرهم من علومک" تو امیر اینها هستی. یعنی اولین لقبی که حضرت محمد صلوات الله علیه به حضرت علی علیه السلام دادن این بود که فرمودند: تو امیرالمومنین هستی. حضرت محمد صلوات الله علیه فرمودند که علی، امیرالمومنین بود در زمانی که آدم هنوز بین خاک و آب بود و هنوز گل نشده بود.
مردم دست بچه شان را می گرفتند و بدون اینکه علی علیه السلام را بشناسد به بچه می گفتند این آقا را دوست داری و اگر می گفت بله، خیالشان راحت می شد که او اهل است.
در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج کاظم غفارنژاد به مدیحه خوانی و مولودی خوانی پرداختند.