حجت الاسلام میرعمادی: مجلس امیرالمومنین(ع) بهانه ای برای انتقال معارف است +گزارش تصویری

کد خبر: 34441
مراسم جشن ولادت حضرت رقیه سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام میرعمادی و مداحی حاج سید مهدی حسینی، حاج علی علیان، کربلایی محمدحسین پویانفر، کربلایی جواد حقیقت و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت ریحانة النبی(س) برگزار شد.

وارث: مراسم جشن ولادت حضرت رقیه سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام میرعمادی و مداحی حاج سید مهدی حسینی، حاج علی علیان، کربلایی محمدحسین پویانفر، کربلایی جواد حقیقت و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت ریحانة النبی(س) برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام میرعمادی را می خوانید:

مجلس امیرالمومنین علیه‌السلام بهانه ای برای انتقال معارف است. چه بسا مجلسی به نام امیرالمومنین علیه‌السلام باشد اما احادیث اخلاقی و حکایت گفته شود. مجالس ، مجالس عقیدتی و اخلاقی است. حالا این ها بهانه است و بهانه خوبی است. در تشعشات و نورانیت اهل بیت علیهم‌السلام  که اولادشان هستند نیز بهترین بهانه است تا حلقه های عرفان که اتصال به اهل بیت علیه‌السلام ندارند. ولادت حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها بهانه خوبی است.

مرحوم شیخ مفید رحمه الله علیه محدث بودند چرا که ما در علما عده ای محدث داریم و همه محدث نیستند. هر کس نقل حدیث نمی کند. ثانیاً از هر کس حدیث قبول نکنید به نوشتار بیشتر عرض می‌ کنم  به عنوان مثال در نوشتار حدیث می‌ نویسند که یا منبع ندارد و گاهی نیز منبع دارد اما زمانی که به مرجع نگاه می‌ کنید، می‌ بینید مصداق ندارد. گاهی روایت می‌ نویسند و تفسیر می‌ کنند زمانی که به منبع مراجعه می‌ کنیم مشاهده می‌ کنیم که منبع ندارد و غلط است. کار هر کس نیست که روایت بخواند و روایت بگوید و تفسیر کند.

مرحوم محمد تقی مجلسی پدر علامه مجلسی؛ که خیلی شهرت پیدا نکردند و بیشتر نوشتند؛ چاپ اول بحارالانوار صد و سیزده جلد است و سه جلداش تنها فهرست است. ایشان فقیه‌، محدث، عارف‌ و ملاقات با امام زمان عجل‌الله داشت. ایشان محدث بودند؛ به هر کس محدث نمی گوییم محدث باید علم رجال بداند، علم درایه بداند ادبیات را درک کرده باشد. ایشان به پسرشان اجازه نامه می‌ دهند که از این پس می‌ توانی حدیث نقل کنی و بنویسی در اجازه نامه عموماً علما می‌ نوشتند: من، استاد تو به تو اجازه می‌ دهم که نقل حدیث کنی و در ضمن بیان می‌ کردند که خودشان از چه کسی اجازه گرفته اند. چون واقعیت را می‌ نوشتند و نمی توانستند کذب بنویسند. برای پسرشان می‌ نویسند، من به تو اجازه نقل حدیث داده ام و خودم اجازه نقل حدیث را از حجت ام امام زمان عجل‌الله گرفته ام.

 شیخ مفید محدث بودند. حالا ممکن است کسی بگوید عده ای چنین حدیثی را گفته اند. باید به آن عده نگاه کنید و ببینید مرحوم شیخ مفید، شیخ صدوق و شیخ عباس قمی در میان آنها است یا نیست.

در مورد سه ساله امام حسین علیه‌السلام مرحوم شیخ مفید رحمه الله تصریح به رقیه سلام الله علیها  می‌ کند. نه فاطمه صغری و نه سه ساله دیگری ایشان به این نام تصریح می‌ کنند.

من وارد این مباحث  نمی شوم چون ضرورتی نیز ندارد اما گاهی مقدماتی ایجاد می‌ شود که برای من ضرورت می‌ کند، اشاره کنم. حالا دوستان خیلی ورود به این مباحث نداشته باشند که بدردشان نیز نمی خورد.

‌بعضی از مباحث نه ضرورتی دارد و نه به درد می‌ خورد. چون این مجلس به نام حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها است عرض می‌ کنم که مرحوم شیخ مفید رحمه الله این را نقل کرده اند و تصریع به حضرت رقیه سلام‌الله‌علیها است. برخی از علما هم نقل کرده اند که ضعیف است این باشد.

در ماه شعبان ثمرات شعبانیه را اگر تا به حال نخواهنده اید مطالعه کنید شما کتاب مفاتیح را باز کنید ماه ها به ترتیب می‌ آید. یعنی ادعیه ای که مربوط به امام هادی علیه‌السلام است در اوایل مفاتیح نیست و تمام دعاها به ترتیب آمده است. رجب که تمام شد به اعمال مشترک ماه شعبان می‌ رسید در این اعمال مشترکه یک جا به ثمرات شعبانیه می‌ رسید که خیلی زیبا است.

این مناجات با صلوات آغاز می‌ شود. سپس می‌ فرماید آنها چه کسانی هستند. آنها درخت نبوت هستند شاخه برگ هایش چه کسانی هستند؟ شاخه و برگاها حضرت قاسم بن الحسن علیه السلام، حضرت علی اکبر علیه‌السلام ، حضرت زینب علیه‌السلام و حضرت رقیه سلام‌الله‌علیه است. آنها مخزن رسالت و پیام آورند دست کمشان نگیرید آنها محل ورود و خروج ملائکه هستند و تنها خاندان رسول الله نیست بلکه آل الله هستند. یعنی همه چیز هستند.

زهیر بن قین جبلی که همه با اسم ایشان آشنا هستید. ایشان از مریدان عثمان بود و معتقد بود. امیرالمومنین علیه‌السلام او را کشته و می‌ گفتند باید خون خواهی شود و جنگ جمل باید این طور به راه افتاد.

مرحوم سیدجعفر شوشتری را رحمت کند در المواعظ نقل می‌ کند؛ شب عاشورا حضرت همه را در خیمه جمع کرد اما اهل بیت علیه‌السلام را در خیمه دیگری جمع کرد. ایشان می‌ گوید که امام حسین علیه‌السلام به تک تکشان نگاه کرد و هیچ نگفت و گریه کرد. نه از طریق زبان بلکه از طریق چشم آنچنان سخن گفت که گفتیم و شنیدیم حالا سخن گفته باشد یا نگفته باشد زهیر زیر و رو می‌ شود و از ملائکه بالاتر می‌ شود و به یومن وجود سید الشهدا علیه‌السلام مس وجودش طلا می‌ شود و حالا حضرت رقیه سلام‌الله‌علیه سه سال در آغوش و بر دوش پدر و در سینه سید الشهدا علیه‌السلام جا داشتند.

" کشتی روان است و میان گردابهای وحشتناک روان است ،کشتی شجره النبوة است."

ما امشب به یکی از شاخه های آن کشتی متوسل شده ایم و اینها واقعیاتی است که باید به آنها توسل کنیم.   

در ادامه این مراسم؛ حاج سید مهدی حسینی، حاج علی علیان، کربلایی محمدحسین پویانفر، کربلایی جواد حقیقت و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام به مدیحه خوانی و مولودی خوانی  پرداختند.