توصیههای آیتالله گرگانی درخصوص ماه رمضان
وارث:آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی ظهر امروز در دیدار با جمعی از درجهداران حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی کشور بیان کرد:
اکنون در آخرین روزهای ماه شعبان و در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم و باید خود را برای حضور در مهمانسرای حضرت حق آماده کنیم.
وی با اشاره به منبر پیامبر اکرم (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان بیان کرد: ایشان در این منبر خطاب به مردم آماده باش دادند که ماه شعبان تمام شده و در حال عزیمت به ماه شهر الله هستیم.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ماه رمضان ماهی ارزشمند است و فضایل فراوانی دارد اظهار کرد: باید از خدا با دل پاک بخواهیم که به ما توفیق روزه گرفتن و تلاوت قرآن را بدهد زیرا ممکن است که کسالتی داشته باشیم که به سبب این کسالت نتوانیم روزه بگیریم.
آیتالله علوی گرگانی ادامه داد: روایت شده است که اگر بدانید که خداوند در ماه مبارک رمضان چه نعمتها و فضایلی برای شما ذخیره کرده است برای اینکه ساده از کنار این ماه گذشتهاید افسوس خواهید خورد.
وی فضایل ماه مبارک رمضان را مورد اشاره قرار داد و گفت: روایت شده نفس کشیدن در ماه مبارک رمضان با گفتن ذکر خدا برابری میکند و همچنین خوابیدن در ماه رمضان نزد خداوند عبادت محسوب میشود.
آیتالله علویگرگانی با تاکید بر اینکه ختم قرآن در ماه مبارک رمضان نزد خداوند چند برابر محسوب میشود، تصریح کرد: ختم یک دوره قرآن در ماه مبارک رمضان با هزار دوره ختم قرآن در ماههای دیگر برابری میکند.
این مدرس برجسته حوزه علمیه قم، با بیان اینکه امام رضا (ع) در ماه مبارک رمضان 40 بار قرآن را ختم میکردند گفت: ائمه اطهار (ع) از واقعیتهای پشت پرده در ارتباط با فضایل ماه مبارک رمضان خبر داشتند و خودشان نسبت به انجام اعمال مستحبی در این ماه عمل کرده و امت را نیز برای انجام این کار دعوت کردند.
وی با بیان اینکه اهل تقوا در ماه مبارک رمضان روزه میگیرند عنوان کرد: کسانی که تقوا پیشه میکنند به بهشت میروند و بهشتیان نتیجه عمل خود را میبینند زیرا بهشت نتیجه عمل آنها در دنیا است.
آیتالله علویگرگانی با بیان اینکه اهل تقوا از مجموع مال خود سهم مستمندان را کنار میگذارند، تصریح کرد: مومنان بخشی از مال خود را برای نیازمندان آبرومند که صورت خود را با سیلی سرخ نگه میدارند اختصاص میدهند.
وی با اشاره به سیره زندگی آیتالله بروجردی یکی از بزرگترین مراجع تقلید شیعه بیان کرد: ایشان هیچگاه از وجوهات امور خود را نمیگذراند و ملکی در بروجرد داشتند که در آمد سال آن ملک را به 12 قسمت تقسیم میکرد و سهم یک دوازدهم را برای خرج خود و خانواده و مابقی را برای مستمندان کنار میگذاشت.
این مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: خداوند به دلیل سیره خاصی که آیتالله بروجردی داشت به ایشان عزت و احترام عنایت کرد و زمانی که فوت کردند تا 40 روز شهر قم در عزا و ماتم بود.
آیتالله علوی گرگانی بر ضرورت افطاری دادن در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: هرگونه عمل خیر در این ماه چندین برابر محسوب میشود.
/م.س215