جلسه هفتگی هیئت فاطمیۀ تهران برگزار شد + گزارش تصویری

کد خبر: 34757
جلسه هفتگی هیئت فاطمیۀ تهران با سخنرانی حجت الاسلام احمد صحت قول و مداحی حاج حسن کدخدا برگزار شد.

وارث جلسه هفتگی هیئت فاطمیۀ تهران با سخنرانی حجت الاسلام احمد صحت قول و  مداحی حاج حسن کدخدا برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام صحت قول را می خوانید: 


 این را باید بدانیم که ما باید همه چیز را با هم انجام دهیم و مانند یک ماشینی می‌ ماند که تا شما آن موضوع و حقیقت این ماشین را و همه لوازم و قطعاتش کنار هم نباشد، ماشین روشن نمی شود. استجابت دعا خیلی مراحل دارد.

مورد بعدی ای که مطرح است، روایت داریم که فرمودند: فرد هر دعایی که می‌ کند، زمانی که این دعا را در خانه خدا می‌ کند کم نگوید و از خدا زیاد بخواهد و برای خدا حساب اینجوری باز نکنید و بگویید ما راضی هستیم نه اتفاقا از خدا بالاترین حد را بخواهیم اما متوقع نباشیم.

ما برخی از موقع ها دینداریمان نیز همین است و قسمتی اش را می‌ خواهیم، نه همه چیز دین با هم است. باز حضرت می‌ فرمایند در روایتی که برای مرده ها دارید دعا کنید. همه بیایید بگویید ما درخواست داریم و همه یک چیز از من بخواهید من طوری می‌ دهم که اصلا در ملک من خدا هیچ اثری نماند.

این عالمی که ما در آن زندگی می‌ کنیم نسبت به خدا متنهی است. این عالم نسبت به ما لا متنهی است و چرا که شما تا ته عالم نمی توانید بروید.

خدا کند علاقه و شوقی ایجاد شود. یکی از مشکلات ما این است که علاقه نیست ولی حقایق است ما در روایت داریم قسمت دیگری که هست، وجود مقدس امیر المومنین علیه‌السلام به امام حسن علیه‌السلام فرمودند: هر چیزی که از خدا می‌ خواهی بالاترین اش را بخواه.

کسی در خانه کریمی می‌ رود و متوقع است، حالا کسی در خانه من طلبه می‌‌آید و می‌ گوید این نون و پنیر و سبزی جلو ما بگذارد خیلی است. بدانید درب خانۀ خدا را می‌ زنید.

نکتۀ دیگری که هست و اگر  کسی می‌ خواهد در دعا او تسریع شود، اول باید برای دیگری دعا کند بعد برای خودش، همه می‌ گوییم التماس دعا اما فراموش می‌ کنیم. خیلی هم دعا می‌ کنیم اما پس از دعای خودمان؛ زمانی که کسی روضه ای خواند و اشکی ایجاد شد اول برای شخصی که دعا خواند، خدا می‌ گوید به برکتی اینکه این دعا در او بود ما دعای او را هم تسریع می‌ کنیم در استجابت .

 امام صادق علیه‌السلام فرمودند: من ضامن هستم که شما چهل مومن را دعا کنید و سپس خود را دعا کنید مستجاب می‌شود. خدمت به خلق بهترین چیز است و جایگاه عظیمی در دین دارد.

نکته بعدی ای که در روایت هست، حضرت فرمودند: در تنهایی دعا کنید در پنهانی این کار را انجام بدهید، زمانی که می‌ خواهید مردم را دعا کنید در جمع دعا بخوانید. حضرت فرمود : قساوت قلب را بر می‌ دارد.

در برخی روایات داریم در زندگی خلوتی برای خودتان داشته باشید. این خلوت ها حتما نباید گوشه نشینی ها باشد نه در خانه نشسته اید و یکدفعه می‌ بینید دلتان منقلب است. خیلی خوب است این برنامه را داشته باشید و از همه چیز ببرید.

 در روایت داریم حضرت فرمودند مشکلتان را برای همه نگویید کسی که احساس می‌ کنید می‌ تواند مشکلتان را حل کند به او بگویید. دعا نیز همین طور است به شکلی دعا نکنید که آبروی فرد بریزد.

یکی از چیز هایی که باید در مفاتیح دقت شود این است که برخی از دعاهای مفاتیح فردی است و برخی جمعی است. مثلا هر جا نماز است فرموده اند فردی بخوانید. برخی از اذکار نیز همین طور فرموده شده فردی بخوانید.

 شیخ جواد تبریزی می‌ فرمایند: در دعای جوشن کبیر به آنجایی که :" اللهم باسمک یا محمد و یا صمد " این ها اشاره به صفات سلبی خدا دارد. این ها چون صفات سلبی است می‌ فرمایند: ذکر فردی است.

یکی دیگر از شرایطی که باید در همۀ دعاها انجام دهید یقین است. موقعی که دعا کردید و همه شرایط استجابت وجود دار باید یقین کنید.

حضرت فرمودند: بسیاری از دعاها زمان دارد. سه زمان است که دعا مهجور نمی‌ماند، یکی بعد از نماز واجب است و دیگری زمان بارش باران و آخری زمانی است که یک اتفاقات عجیب در زمین می‌ افتد.

پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: بهترین زمان برای دعا بعد از اذان صبح تا طلوع است.

لذا قرآن می‌ فرمایند: کسانی که خدا خیلی دوستشان دارد کسانی هستند که بعد از اذان صبح دعا می‌ کنند.

دعاهایی هم که از اهل بیت علیهم السلام است ابتدایش هم یا اللهم یا الله است. جایی می‌ گویی اللهی سیدی و جایی آنقدر به خدا نزدیک می‌ شوی که  می‌ گویی خدایی که مال خودمی دعای من را هم می‌ دانی و تمام آبروی من نزد تو است این حالات نشان می‌ دهد همان بحث الهام است. آنقدر خود را با خدا نزدیک کند که این عبارات بوی رفاقت بدهد.

دعای کمیل آخرش عجیب است. و اعلام می‌ کند ای خدایی که تو تنها نوری و من خودم می‌ دانم کی هستم بعد می‌ بینی در اوج دعا امیرالمومنین یا رب یارب یارب می‌ گویند. یعنی برای دعا برنامه داشته باشید.

برای هر چیزی آدابی داریم برای دعا کردن نیز آداب داریم. خودمان را گول نزنیم در ماه رمضان این سه شب احیا را خودمان را گول نزنیم و برای خودمان برنامه داشته باشیم و تمام سه شب را وقعا درک کنیم و از خیلی از موضوعات خارج شویم. این دل یک حقیقتی و راهنمایی است در این سه شب جایی که دل می‌ گوید برویم و اهل مناجات باشیم و واقعا با خدا باشیم.