پای منبر ولی/لزوم قدر دانستن ایام و لیالی رمضان

کد خبر: 35429
پروردگارا اگر تا این لحظه ما نتوانستیم رضایت و خشنودی تو را کسب کنیم،درخواست و تمنا می کنیم که در همین لحظه رضایت خودت را شامل حال ما بفرما.
وارث :روزهای آخر ماه مبارک رمضان است و حال وهوای دل و جان مردم ما حال و هوای عبادت و خشوع و صفاست؛ ان شاالله. دعاهای این ایام و این شبها خواندید که: اَللّـهُمَّ وَهذِهِ اَيّامُ شَهْرِ رَمَضانَ قَدِ انْقَضَتْ، وَلَياليهِ قَدْ تَصَرَّمَتْ. عرض می کنیم :پروردگارا!شبهای ماه مبارک رمضان سپری شد، روزهای ماه رمضان درنوردیده شد و ما نمی دانیم که در این روزها و شبهایی که گذشت ،چه مقدار توانستیم ظرف وجود خودمان را از رحمت تو ،از عنایت تو لبریز کنیم و چه مقدار بهره ببریم. و عرض می کنیم:  إِنْ لَمْ تَکُنْ ...رَضِیتَ عَنِّی فَمِنَ الْآنَ ...و ارْضَ عَنِّی...؛ پروردگارا اگر تا این لحظه ما نتوانستیم رضایت و خشنودی تو را کسب کنیم،درخواست و تمنا می کنیم که در همین لحظه رضایت خودت را شامل حال ما بفرما.
خب، طهارت و صفای نفس برای همه مهم است ، برای همه لازم است، در زندگی همه موثر است؛ اما به نظر من برای استادان و دانشمندان مهمتر است، مفید تر است پرسودتر است. اولا به خاطر اینکه شما استاد هستید، بیش آن مقداری که گفتار شما در تکوین شخصیت شاگرد و جوان واثر بگذارد، منش شما و رفتار شما تاثیر می گذارد. به طوری که اگر گفتار شما او را به یک جهتی سوق بدهید، اما رفتار شما همراه با آن جهت نباشد، این رفتار و منش تاثیر می گذارد در مخاطب شما،در شاگرد شما، در آن متعلم و جوانی که دانشجوی شماست. این، یک جهت اهمیت صفای نفس است. اگر استاد ما از معنوی و روح با صفا برخوردار باشد، فضای کلاس را فضای درس را، فضای دل متعلم را منور خواهد کرد. ما به این احتیاج داریم. علاوه بر این، شما دانشمند هستید؛ لذا دانش اگر با نوریت همراه باشد، جهت درست را پیدا خواهد کرد.

این مطالبی که شما دوستان بیان کردید و موانعی،مشکلاتی،ایرادهایی که در زمینه های مختلف مشاهده می شود و بعضی را تذکر دادید، بسیاری از اینها به خاطر این است که علم در جهت درست خود-که سنت الهی است-حرکت نکرده است. این صفای نفس و این نورانیت به دانشمند کمک می کند که علم را در آن جهت درست هدایت کندو پیش ببرد.

این ایام و لیالی را قدر بدانیم. شمابیست و چند روز را روزه گرفتید،بحمدالله موفق بودید، یقینا از انوار ملکوتی این شبها و روزها بهره مند شدید؛ این چند روز و چند شب باقی مانده را هم تلاش کنید که هرچه بیشتر ظرف واسع وجودی خودتان را سرشار و لبریز کنید از آبشار لطف و صفای الهی که به  سمت ما سرازیر است.


در دیدار اساتید دانشگاه ها 14/06/1389

منبع:آداب روزه داری احوال روزه داران از بیانات حضرت ایت الله العظمی سید علی خامنه ای(مدظله العالی)