حجت الاسلام جاودان: گذشت سرمایه فرد است

کد خبر: 35469
مراسم شب هشتم ماه رمضان با سخنرانی حجت الاسلام جاودان و مداحی ذاکر اهل بیت علیهم السلام حاج مهدی سماواتی در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد.

وارث: مراسم شب هشتم ماه رمضان با سخنرانی حجت الاسلام جاودان و مداحی ذاکر اهل بیت علیهم السلام  حاج مهدی سماواتی در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام جاودان  را می خوانید:

ما همه چندین سال روزه گرفته ایم اما به معنای واقعی مهمان خدا نبوده ایم. ما می گوییم ضیافت خدا اما مفهوم را که می بینیم مطابق با واقعیت نیست و مهمان نیستیم.

"خلع سراویل الشهوات" «لباس شهوات را در آورده» و بعد دارد"خرج من صفت العما" «از کوری درآمده است.»

نمی گوید کنار گذاشته است می گوید درآورده.

حاج آقای حق شناس (ره) می گفتند: پزشکی به فردی گفته بود باید ماهی آبپز بی نمک بخورد و او نمی خورد. در سفری با ما بود و در هتل سفارش داد و پختند  با لذت می خورد در حالی که قابل خوردن نبود. غذا را بخورید به شهوت آن را نخورید به اندازه نیاز و لزوم بخورید از روی نیاز بخورید نه از روی شهوت و لذت.

همه ما بی نهایت را دادیم به یک لقمه. برخی زندگیشان تجارت است. آیا سود بخش است یا زیان بار؟ بردن یعنی حداقل از جهنم نجات بیابم و برای آن که ببریم باید گناه نکنم. نگویید نمی شود، هرجا نشد تکلیف برداشته است و اگر سخت بود تکلیف هست چرا که تکلیف یعنی سختی.

قرآن در دو آیه یک مساله مهمی را تکرار می کند. یک آیه 126 سوره توبه " أَوَلاَ يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَّرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لاَ يَتُوبُونَ وَلاَ هُمْ يَذَّكَّرُونَ" «آيا نمی ‏بينند كه آنان در هر سال يك يا دو بار آزموده مى‏شوند باز هم توبه نمى‏كنند و عبرت نمیگيرند.»

انسان بعد از امتحان یا سربلند است و یا شکست می خورد. اگر شکست خورد چه می کند؟ توبه کند و بعد جبران کند. اگر از کنار گناه خونسرد عبور کردید و آرامش داشتید نگران شوید چرا که مشکل جدی و مهمی در ساختمان ایمانی شما است. مومن نمی تواند و با سختی می گذراند لحظه ها را و بعد از گناه جبران می کند.

اگر غیبت کردن دونفر را شنیدید موظفید به دفاع از فرد غیبت شونده. در روایت داریم  غیبت کننده 40 روز نماز و روزه اش مقبول نیست. ماه رمضان هم خداوند رایگان می بخشد. هر شب هنگام افطار هزاران نفر را می بخشد.

حتی شهید هم بدهکاری اش گردنش است و باید حلالیت بگیرد و امام حسین علیه‌السلام فرمود: بدهکار نیاید با کاروان ما. بدهکار را راه نمی دادند با اینکه با روی باز از همه استقبال می کردند اما بدهکار فرق دارد. حال بدهکار را در ضیافت راه می دهند؟ مضمون حدیث اوایل ماه این است که بدون بدهکاری وارد این ماه مبارک شوید.

گذشت سرمایه فرد است .شما چقدر سرمایه دارید؟