مراسم شب یازدهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک تهران برگزار شد

کد خبر: 35630
مراسم مناجات شب یازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی میرباقری و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.
وارث: مراسم مناجات شب یازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی میرباقری و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.

این مراسم با قرائت قرآن و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی میرباقری آغاز گردید و پس از ذکر چهارده صلوات، حاج منصور ارضی به بیان سخنانی در شرح خطبه 183 نهج البلاغه پرداخت و در ادامه به مناجات با خدا و قرائت دعای افتتاح و روضه خوانی پرداختند و در آخر نیز این مجلس با مداحی و نوحه خوانی توسط حاج محمود کریمی به پایان رسید.


اجمالی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی میرباقری در شب یازدهم ماه مبارک رمضان 1394 مسجد ارک

مراسم شب یازدهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک تهران برگزار شد

شب یازدهم خطیب ارجمند حجت الاسلام میرباقری سخنان خود را بعد از ذکر صلوات هایی بر پیامبر و ائمه اطهار علیهم السلم و همچنین ارواح شهدا و امام شهدا با آیه 60 سوره یس آغاز نمودند "أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ" (اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نکرده بودم که شیطان را مپرستید زیرا وى دشمن آشکار شماست) در ادامه بیان داشتند از اینجا معلوم می‌شود انسان با خداوند عهدی بسته تا در صراط شیطان قدم برندارد پس انسان یا در صراط مستقیم است و یا در صراط شیطان.
انسان در گذر خود از صراط مستقیم باتکیه برشناخت و معرفت الهی و یا براساس محبت و تقرب، به حرکت مستمر خود در وادی توحید می‌پردازد. امام صادق علیه السلام می‌فرماید "الصِّراطِ، هُو الطَّریقُ إلى مَعرِفَةِ اللّه عَزَّ و جلَّ" (بحار الأنوار، جلد 24، باب 11) باید توجه داشت وارد شدن به صراط مستقیم برای شخص دائم الذکر لازم است.
این اذکار برای تقرب به مقام قرب الهی است و چنین طرز فکری برای انسان باعث می‌شود ذکر را به همه شئون زندگی اسلامی برساند. در این مورد با توجه به نیات چند دیدگاه وجود دارد "بِیَدِکَ لا بِیَدِ غَیْرِکَ زِیَادَتِی وَ نَقْصِی وَ نَفْعِی وَ ضَرِّی" (مناجات شعبانیه)

- عبادت، معامله و امید به  دنیا است.
- عبادت، معامله برای دنیا و آخرت با خداوند است. (ترس و یا رغبت به رحمت الهی) 
- عبادت به شکل محبت و شکر برای خداست.
ما به این دنیا آمدیم که به هر شکل بندگی خدا را بنماییم و شیطان آمده تا جلوی این موضوع را بگیرد.

- "مَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ مِنَ اللّهِ فَاسْتَبْشِرُواْ بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُم بِهِ وَذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ" 
چه کسى از خدا به عهد خویش وفادارتر است پس به این معامله ‏اى که با او کرده ‏اید شادمان باشید و این همان کامیابى بزرگ است.

این صراط مستقیمی که واردشدن به آن معامله با خداوند است چیزی نیست جز امامان ما شیعیان و پیروی کردن از ایشان است در واقع وادی دنیا محلی برای رسیدن به امام زمانت است، ماه رمضان زمانی برای رسیدن به امام زمانت است.
"هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَى ضِیَافَةِ اللَّهِ" (خطبه شعبانیه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله) این که می‌گویند این ماه ضیافت الله است از چه رویی است؟ ما که از آنچه در تمام سال استفاده می‌کنیم در این ماه استفاده می‌کنیم؟ باید گفت در این ماه به طور خاص به قرآن و صراط(توبه و هدایت) توجه می‌شود فلذا "جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّهِ" در این ماه اهل کرامت خداوند می‌شویم.
جلوه این ماه امیرالمومنین علیه السلام و قلب این ماه (شب قدر) در حضرت زهرا سلام الله علیها خلاصه می‌شود.

منبع: قدیم الاحسان
/ف.م214