حجت الاسلام زائری: وقتی کارمان درست می شود دچار غفلت می شویم!
وارث: مراسم روز چهاردهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام زائری در مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام زائری را می خوانید:
دعا به عنوان یک عامل معنوی و جنبه روحانی در زندگی انسان و از طرفی وسیله انتقال حقایق و معارف دینی جایگاهی دارد در روایات که دعا را به عنوان ستون دین و بالاترین جلوه عبادت به شمار آورده اند. دعا را نور آسمان و زمین، صلاح مومن، سپر مومن و به عنوان مغز و اساس و اصل عبادت یاد کرده اند تا جایی که پیامبر اکرم صلیاللهوعلیهوآله فرمودند: "تا وقتی دعا هست انسان هلاک نمی شود." قرآن کریم هم این مژده را به ما داده است : "قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ"(فرقان77) «بگو: اگر دعاي شما نباشد، پروردگار من براي شما وزن و ارزشي قائل نيست.» خداوند برخی آیات را با تاکید به پیغمبر صلیاللهوعلیهوآله می فرماید: به مردم بگو و خبر بده.
خداوند صبر عجیبی دارد. در مناجات شعبانیه تعبیر لطیفی است: " فَلَمْ اَرَ مَوْلاً کَریماً اَصْبَرَ عَلى عَبْدٍ لَئیمٍ مِنْکَ عَلَيَّ." «من ندیدم مولای کریمی که شکیباتر از تو باشد بر بنده های پستـــــ» من به خود که نگاه می کنم میبینم خدا نباید جواب سلام مرا هم بدهد آن قدری که من توبه و عهد شکستم. در زندگیمان وقتی با خدا کار داریم مومن می شویم وقتی کارمان درست می شود دچار غفلت می شویم. البته غفلت نوعی نعمت است مثلا وقتی مصیبتی بر انسان وارد می شود اما انسان مومن و زیرک در زندگی دنیا باید مراقب باشد و غفلت نورزد. هدف را گم نکند. "أَفْنَيْتُ شَبَابِي فِي سَكْرَةِ التَّبَاعُدِ مِنْكَ." «عمرم را در بیخبری از تو سپری کردم و جوانیام را در سرمستیِ دوری از تو فرسودم» اما آنقدر خدا کریم است توبه را می پذیرد. توبه و رفاقت با خدا وقتی فایده ندارد که مرگ انسان برسد.
گاهی کسانی نزد پیغمبر صلیاللهوعلیهوآله می آمدند برای یک بار در عمرشان حضرت را می دیدند و از حضرت توشه ای می خواستند حضرت می فرمود: دروغ نگویید. و تا آخر عمر فرد موتورش روشن بود. حضرت آیت الله بهجت ره دائما این روایت را می خواند: "مَنْ عَمِلَ بِما عَلِمَ علمه الله ما لَمْ يَعْلَمْ" «هر کسی به همان که بلد است عمل کند مابقی با خداوند است.» سوال خداوند در قیامت هم از تمامی افراد آن چیزی را که می دانستی و فهمیدی چه کردی؟ عمل کردی؟
متاسفانه دین در زندگی ما دیده نمی شود. اگر رفتار ما دینی بود همه عالم مسلمان می شد. زمان امام زمان عجاللهتعالیفرجه الشریف سالها طول می کشد تا مردم تغییر کنند. تا مردم عالم بفهمند دین اسلام چقدر زیبا است. زندگی های ما ربطی به اسلام ندارد. ما ادعای دین داری می کنیم نماز اول وقت می خوانیم غیبت هم می کنیم . تناقض وجود دارد. بالاترین تعلیم اخلاقی اسلام این است که با هر کس به صورتی برخورد کنید که دوست دارید با شما برخورد کنند. که بین تمام ادیان مشترک است و با عبارت انصاف در روایات عنوان شده است. روایت داریم: اگر درمحله ای یک منصف وجود داشته باشد خداوند به خاطر او بقیه را مورد رحمت قرار می دهد. آن قدر مهم است.
تا یک ساعت قبل مرگ هم اگر حواست جمع شود خدا می بخشد.حتی کسی در این مسیر قدم گذاشت به گفته ی برخی در عالم برزخ هم مسیر کمالش قطع نمی شود. کسی که در زندگی اش معیار حق را رعایت کند خداوند در برزخ حقیقت را به او نشان می دهد. بزرگترین لطف خدا به ما این است که جلوه اتم و اکمل لطف را به ما نشان داده است. " الحمد لله الَّذِي أَكْرَمَنِي بِمَعْرِفَتِكُمْ" می شد ما هفتاد سال از عمرمان بگذرد و نامی از امیرالمومنین علیهالسلام را نشنویم. " الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة علی بن ابی طالب علیهالسلام " .خدا به ما لطف کرده است. امامی شود یک نفر مسیحی باشد و مال مردم را نخورد. خداوند در عالم برزخ وجود امیرالمومنین علیهالسلام را به او نشان می دهد و می گوید این آقا را اگر در دنیا می دیدی چه می کردی؟ و فرد محب علی علیهالسلام می شود.
ایرانی ها از ابتدا دنبال نور بودند. گفتار نیک پندار نیک کردار نیک. بعد دیدند مکتبی آمده است که از نور حرف می زند. امام صادق علیهالسلام فرمود:" اللّهُـمَّ اجْعَـلْ في قَلْبـي نورا و فی سمعی نورا و فی عینی نورا و عن شمالی نورا و عن یمینی نورا و من تحتی نورا و من فوقی نورا و.." و به سراغ امیرالمومنین علیهالسلام و اهل بیت علیهم السلام رفتند. ایرانیان اصحاب علی علیهالسلام فراوانند.
لذا دعا رشته ارتباط و اتصال است و خدا می فرماید: اگر دعا کردی گمراه نمی شوی. و عنایت و کرم اهل بیت در این مسیر قطع نمی شود. اهل بیت علیهم السلام واسطه اند. یکی از بزرگان می فرمودند: از مقدمات ظهور حضرت ولی عصر عجاللهتعالیفرجه الشریف این است که مردم امام حسین علیهالسلام را بشناسند. امام حسین علیهالسلام تشنگان معرفت را سیراب می کند.