استاد علوی تهرانی: دنیا سرای رفتن است

کد خبر: 36396
مراسم روز بیستم ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیر علیه السلام با سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان و حجت الاسلام علوی تهرانی برگزار شد.

وارث: مراسم روز بیستم ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیر علیه السلام با سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان و حجت الاسلام علوی تهرانی برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان استاد علوی تهرانی را می خوانید:

حجت الاسلام علوی تهرانی:دنیا مانند پلی است که توقف بروی آن نمی توان کرد؛

دنیا آفاتی دارد، یکی از آفات دنیا اطمینان کردن به دنیاست. همین تعبیر را به دلبستگی نسبت می دهند. جهت نهی معارف دینی از عدم دلبستگی این است که وقتی دنیا را معرفی می کنند می گویند دنیا فنا پذیر است. دنیا محدود است.

امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: هر آنچه را که در دنیا به دست آورید در مقابل آنچه که شما از دست داده اید کم است.

در مقام معرفی دنیا یک صفتی را هم که می گویند این است: خانه جداییست. به هرآنچه که دل می بندید از آن باید زمانی جدا شوید.

از وجود نازنین امیرالمومنین علیه السلام: "عْتَبِرْ بِمَا مَضَي مِنَ الدُّنْيَا لِمَا بَقِي مِنْهَا، فَإِنَّ بَعْضَهَا يُشْبِهُ بَعْضاً، وَآخِرَهَا لاَحِقٌ بِأَوَّلِهَا وَکُلُّهَا حَائِلٌ مُفَارِقٌ" از گذشتگان خود برای آینده عبرت بگیر آخری ها به اولین ها می رسند. تمام اجزای دنیا دگرگون شونده است.

تعبیری که می کنند این است که دنیا گذرگاه است مثال آن را مانند پلی می داند که باید از روی آن بگذری نه  اینکه قرار بگیری به روی آن.

امام علی علیه السلام می فرمایند: "فَإِنَّ الدُّنْيَا لَمْ تُخْلَقْ لَكُمْ دَارَ مُقَامٍ بَلْ خُلِقَتْ لَكُمْ مَجَازاً لِتَزَوَّدُوا مِنْهَا الْأَعْمَالَ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ فَكُونُوا مِنْهَا عَلَى أَوْفَازٍ وَ قَرِّبُوا الظُّهُورَ لِلزِّيَالِ ."دنیا برای اقامت شما خلق نشده است، محل آسایش هم نیست برای شما در حد یک پل است. این پل را هم گذاشتند که به واسطه گذران شما در این دنیا برای قیامت خود توشه ای را حاصل کنید که به واسطه عمل صالح می شود بدست آورد. این عمل صالح را اگر نزد خداوند بردی دارای اجر می شوی. در دنیا در حالت آماده باش زندگی کنید. دنیا شما را فریب ندهد.

امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: دنیا محل گذر است محل استقرار نیست. دسته ای هستند که در دنیا خود را فرو برده اند اما عده ای هستند که خود را خریدند و قیمت تو بهشت است به کمتر از این خودت را نفروش. در محل اقرار و اعتراف زمانی همه ما معتقد و ولایی هستیم اما در مقام عمل این اختلاف زیادی وجود دارد چرا؟ باور نکردیم، خدا را درست نشناختیم و ...

گاهی دنیا را که به ما معرفی می کنند می گویند سرای رفتن است.

امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: دنیا سرای رفتن است، جایگاه تلخی هاست آن کسی که در دنیا آمده است رفتنی است. رعد و برق دنیا خالی از باران است(فقط سر و صدا است) هر آنچه می گوید دروغ است. دارایی هایش به غارت می رود نفایس آن را از بین می برند.

امام صادق علیه السلام می فرمایند: اگر دنیا از بین می رود دلبستگی به دنیا برای چیست؟ به چیزی دل ببند که بتوانی از آن بهره ببری.

یکی دیگر از آفات دنیا: فریب خوردن از دنیاست. خانه فریب است.

آیا دنیا فریب کمی دهد یا ما فریب می خوریم؟

پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: از دنیا بر حذر باش. هم خوش است و هم شیرین. 

حجت الاسلام علوی تهرانی:دنیا مانند پلی است که توقف بروی آن نمی توان کرد؛