استاد انصاریان : پر ارزشترین میوه درخت عالم، عقل است
وارث:مراسم روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان و حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی حاج حیدر توکل در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان استاد شیخ حسین انصاریان را می خوانید:
جهان خلقت را اگر به منزله یک درخت فرض کنیم درختی که خداوند مهربان عالم به دست خودش رشد داده و پرورش پیدا کرده است. پر ارزش ترین شاخه ایین درخت انسان است. بقیه موجودات عالم هم در همین شاخه ها است. خداوند بهترین میوه را در بین این همه شاخه های درخت طبیعت در شاخه وجودی انسان گذاشت که آن هم عقل است. وقتی خداوند عقل را آفرید امام صادق علیه السلام در کتاب شیخ کلینی جلد اول اصول کافی می فرماید: من در بین مخلوقاتم محبوب تر از تو نیافریدم
از این روایت معلوم است که پر ارزشترین میوه درخت عقل است و عقل پر شاخه ترین درخت در این طبیعت برای انسان است. به قدری با ارزش است که موسی ابن جعفر علیه السلام از عقل در کنار همه پیامبران و فرستادگان و دوازده امام به عنوان حجت الله نام می برد. حقیقیتی که روز قیامت درب بهشت را به روی همه اعضای بدن می بندد و هرکسی در قیامت نمی تواند در پیشگاه خداوند عذر قابل قبول بیاورد. به تناسب این حجت در قیامت معذور نخواهد بود قیامت عاقبتشان با حجت باطن رقم می خورد.
خداوند به مردم دو حجت داد: یک حجت ظاهری داد که پیامبران و فرستادگان و امامان هستند و یک حجت باطنی داریم به نام عقل که پر ارزشترین میوه طبیعت که در شاخه وجودی انسان نهادینه شده است. عقل، خیلی کار دارد یکی از کارهایش تشخیص خوب از بد است البته قبل از اینکه وارد میدان شود خداوند گفته است که راه انحرافی و هدایت را روشن کرده ام " قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ" تشخیص داده باشید باید انتخاب کنید اگر تشخیص داده باشید و انتخاب نکنید عقل نجات نمی دهد. این عقل است که امام صادق علیه السلام می فرمایند : مردم تشخیص دادند که باید خداوند را ستایش کنند . حجت بودن عقل تشخیص می دهد، تذکر می دهد تا حق انتخاب داشته باشیم .
بین امیرالمومنین علیه السلام که از همه نظر بر تمام مردم آینده و حال و گذشتگان خود برتری دارد و امام واجب العطائه، اولامر است را انتخاب می کنی یا از بین مردم مدینه یک آدم معمولی و عادی را ؟ این یک انتخابی است که باید از عقل برای شناخت و انتخاب درست استفاده کرد .
در کتب علمای اهل سنت گفتگو بسیار با ارزشی بین عبدالله ابن عباس و معاویه درباره امام علی علیه السلام که بسیار زیباست سعید ابن عاص در کنار معاویه نشسته بود معاویه رو به او کرد و گفت به والله قسم مطالبی را می خواهم از او پرسم که نتواند جواب بدهد .
عبدالله ابن عباس (از شاگردان برجسته امام علی علیه السلام بود ) به معاویه گفت بگو، هر سوالی که می خواهی از من بپرس تا جواب آن را به تو بدهم.
معاویه درباره مملکت سوالاتی از او کرد و جواب ها را شنید بعد از آن گفت: نظرت را درباره علی ابن ابی طالب علیه السلام بگو. ( پنهان کردن حق از گناه کبیره ای است که خداوند در قرآن وعده عذاب داده است ) عبدالله ابن عباس گفت: والله علی نشان هدایت خداوند در دلهاست، پناهگاه تقوای الهی است، مرکز و مصدر تیزهوشی است، کوه بلند عقل و شعور است، چراغ سفر در شبهای ظلمانی عالم است، مردم را دعوت می کرد به عظیم ترین راه خدا، به تمام معنا آگاه به کتب آسمانی گذشته بود. هیچکس به اندازه علی علیه السلام از اسرار الهی خبر نداشته است و ندارد. از ولادت تا شهادت احدی از او ستمی ندیده است، عاشقانه مردم را از جاده گمراهی در می آورد، بهترین انسانی است که در جهان ایمان آورده و اهل تقوا است، آقای کسانی است که در دنیا لباس جهاد و عبادت پوشیده است، سعی و صفا را کسی به مانند علی علیه السلام انجام نداده است، خطیب ترین و گوینده ترین مردم دنیا است، شوهر بهترین زنان عالم است، پدر حسنین علیهم السلام است.
احدی را مانند علی ندیدیم و تا قیامت هم نخواهم مانند او را ببینم و تا قیامت لعن خداوند به کسی باد که به علی علیه السلام جسارت کرده است .