حجت الاسلام علم الهدی : نهایت دین داری اخلاص است

کد خبر: 36952
مراسم شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام عبد الامیر علم الهدی و مداحی حاج حسن ابراهیمی و حاج محمد مهجور در هیئت فاطمیون غرب تهران برگزار شد

وارث: مراسم شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام عبد الامیر علم الهدی و مداحی حاج حسن ابراهیمی و حاج محمد مهجور در هیئت فاطمیون غرب تهران برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علم الهدی را می خوانید:

فاطمیون غرب

ثواب قرائت سوره هل اتی این است که خداوند حورالعین را تزویج می کند، تمام نکته این سوره در این آیه خلاصه شده است: "إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنكُمْ جَزَاء وَلَا شُكُورًا" وقتی امیرالمومنین علیه السلام سه شبانه روز روزه گرفتند و با آب افطار کردند و افطارشان را به فقرا دادند و گفتند ما از شما تقاضای تشکر نداریم، اطعام در روایات آمده است که بهترین کارها است.

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: هیچ مسلمانی نیست که مسلمانی را اطعام کند، مگر اینکه خداوند متعال او را از غذاهای بهشتی اطعام دهد. هیچ مسلمانی نیست که مسلمانی را بپوشاند مگر اینکه خداوند از لباس های سبز بهشتی تنش کند. اگر کسی مسلمانی را با لیوانی آب در حال عطش آب برساند خداوند متعال او را در بهشت از رهیق بهشت قرار می دهد.

در روایات درباره اطعام دادن و کمک کردن به دیگران زیاد سفارش شده است و همه این ها باید لوجه الله شود، تا پذیرفته شود. اگر برای برتر شدن در نگاه دیگران کاری انجام دهیم مورد پذیرش خداوند نیست.

امیر مومنان علی علیه السلام به مهمانی منزل قنبر دعوت شدند، حضرت در ابتدا قول ندادند، فرمودند: به چند شرط قبول می کنم، 1- خانمت را خبر نکنی که به زحمت بیفتد. 2- به شرطی به خانه ات می آیم که الان که به خانه تان می رویم چیزی نخری.  3- به شرطی که در خانه امر و نهی نکنی.

در دوران حکومت امام، برادرشان عقیل به میهمانی منزل ایشان آمده بودند، جناب عقیل بیست سال بزرگتر از امام بودند، ایشان به امام حسن علیه السلام فرمودند برای عمویت لباسی تهیه کن و ایشان را به حمام بفرست. امام حسن علیه السلام لباسی با پول خودشان تهیه کردند و به جناب عقیل دادند. در پشت بام سفره ای پهن کردند و افطار گذاشتند جناب عقیل نمی توانستند درست ببینند، گفتند نان و شیر و نمک و قدری سبزی در سفره هست. جناب عقیل گفتند: چیز دیگری هم در سفره هست؟ عقیل چهره اش تغییر کرد و به طبعش سازگار نیامد. عقیل گفت: یا علی برادرت صد هزار درهم قرض بالا آورده است. امام فرمودند: چقدر زیاد! عقیل گفت: شما رئیس مملکت هستید. امام علیه السلام فرمودند: عقیل من صد هزار درهم ندارم عقیل گفت: اشاره کنید صد نسل بعد از من را هم بیمه می کنید. امام فرمودند: از بیت المال بله، ولی آنچه ما به تو داده ایم از جیب خودمان بوده است. عقیل خدا می داند که اگر از بالای بام قدم بگذاریم وسط بازاری که الان تعطیل است و مغازه های تجار را چپاول کنیم برای من آسان تر از آن است که بخواهم از بیت المال استفاده کنم. تصرف کردن از طریق دزدی از مال مردم خیلی راحت تر است زیرا از جیب یک نفر می دزدد و جواب یک نفر را دادن در شب اول قبر آسان تر است از جواب میلیون ها نفر را دادن. عقیل شهرکی نزدیک کوفه به نام هیره هست که برای ثروتمندان است، راضی هستی برویم از خانه کسی دزدی کنیم و او را بکشیم؟ عقیل گفت: خیر. امام فرمودند: پس دسترنج خودت را بخور. خدا می داند عقیل از مال شخصیم صد هزار درهم ندارم که به تو بدهم ولی از من نخواه به بیت المال دست دراز کنم.

از جمله سفارشات امیرالمومنین علیه السلام این است که: ای مردم تمام لحظات زندگیتان را لوجه الله بگذارید و خدایی محض شوید، اخلاص بهترین عمل و ملاک بندگی است. نهایت دین داری اخلاص است، اخلاص یقین به خدا و قیامت است. اینکه بتوانی عملت را خالص و زلال کنی، سخت تر از خود عمل است.

در حدیث قدسی خداوند می فرماید: ای فرزند آدم، هر کس توجه به من کرد من را می شناسد و هر کس من را شناخت من را پیدا می کند و در وجود خودش می یابد و یاد من می کند و کسی که من را یاد کرد من نیز او را یاد می کنم. ای فرزند آدم عملت خالص نمی شود مگر اینکه چهار جور نفست را بکشی: به مرگ قرمز نفست را بکش به مرگ زرد هم نفست را بکش اگر به چهار رنگ نفست را بکشی خدایی می شوی و صفای دل پیدا می کنی. اما مرگ سرخ که نفست را باید با آن بکشی این است که تحمل جفای مردم را بکنی، بسوز و مسوزان. مرگ زرد تحمل گرسنگی ولی دست درازی نکردن به مال مردم است. پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: فقر افتخار من است. مرگ سیاه را هم مزه مزه کن، با میل و نفست مبارزه کن. خداوند می فرماید به پاکی نمی رسی اگر با نفست مبارزه نکنی.

مرگ سفید یعنی از مردم فاصله بگیری، در بین مردم غیبت و تهمت و ... می شنوی. برو در بین مردم ولی زیاد با آنها نمان.

اگر این چهار مرگ را تحمل کردی، خالص شده ای.

 

حجت الاسلام علم الهدی: