توسل به امام زمان(ع) در تبدیل بدحالی به نیک حالی
وی با بیان اینکه بهار طبیعت بعد از سردی و خمودی زمستان می آید، خاطرنشان کرد: در لحظه تحویل سال دعا می کنیم که یا محول الحول و الاحوال... حول حالنا الی احسن الحال و ای خدایی که گرداننده هستی هم سال ما و هم حال ما را از بدحالی به نیک حالی خودت تغییر ده.
حجت الاسلام رمضانعلی زاده با بیان اینکه در بهار طبیعت در زمان سبزی و رویش طبیعت این دعا را می خوانیم، اظهارداشت: ما در زمان تحویل سال، تحویل حال مان را نیز از خداوند متعال می خواهیم.
این محقق مهدوی بهار فطرت را ماه رمضان دانست و بیان داشت: ماه رمضان ماه نزول قرآن است و نور قرآن و هدایتگری آن نیز بدحالی ما را به نیک حالی تبدیل می کند. این در حالی است که با نور قرآن، دعا و روزه داری شجره ایمان در قلب انسان جوانه می زند. لذا علاوه بر اینکه در بهار طبیعت می گوییم خدایا حال ما را به نیک حالی تبدیل کن. در بهار فطرت که ماه نزول قرآن است، می گوییم خدایا بد حالی ما را به نیک حالی خودت تغییر ده.
وی با بیان اینکه اساس نامه آزاد مردان و کمال جویان تغییر حال و تحول روحی، اخلاقی است، تصریح کرد: سو الحالی مجموعه افکار و اعمال شیطانی و نفسانی است که در این فراز دعا از خدا می خواهیم آن را تغییر دهد و این تغییر را از خدایی می خواهیم که نسبت به همه مهربان و رحیم است.
حجت الاسلام رمضانعلی زاده ادامه داد: خدای متعال نسبت به همه بندگان خود مهربان است و نظر محبت دارد. لذا ما هم باید دیگر نگری را یاد بگیریم، چرا که دیگرنگری از صفات حق تعالی است و علاوه بر نظر خاص به مومنان، به کفار نیز نظر محبت دارد تا هدایت شده و به راه حق و حقیقت بپیوندند.
این محقق مهدوی با بیان اینکه مومن روزه دار باید آیینه حق تعالی بوده و دیگر نگر باشد، افزود: زمانی انسان مودب به آداب و اخلاق الهی می شود که رنگ و رویی از انسان کامل ببرد. لذا اگر می خواهیم دعایمان مستجاب شود، باید خدای متعال عنایت کند و با تجدیدنظر در صفات شیطانی و نفسانی آنها را از درون خود تخلیه کنیم و به صفات حمیده الهی در حد احسن خودش مزین شویم.
وی با بیان اینکه زمانی احسن الحال محقق می شود که ما جایگزین هایی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: زمانی انسان نیک حال می شود که صفات رحمانی جایگزین صفات شیطانی شود.
/م.ی216