مراسم شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک + گزارش صوت و تصویر

کد خبر: 37026
مراسم شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام مؤمنی و مناجات خوانی حاج منصور ارضی و مداحی حاج حسین سازور در مسجد ارک تهران برگزار شد
وارث: مراسم مناجات شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین مومنی و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار شد.

این مراسم با قرائت قرآن و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی آغاز گردید و پس از ذکر چهارده صلوات، حاج منصور ارضی به بیان سخنانی در وصف شب آخر ماه مبارک رمضان پرداخت و در ادامه به مناجات با خدا و قرائت دعای وداع با ماه مبارک رمضان و شعرخوانی پرداختند و در آخر نیز این مجلس با مدیحه سرایی توسط حاج حسین سازور به پایان رسید.


اجمالی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی در شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان 1394 مسجد ارک



مراسم شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک تهران برگزار شد


حجت الاسلام سید حسین مومنی ابتدا باسلام و صلوات بر ائمه اطهار علی الاخصوص والده ماجده امام زمان و حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیهما و صلوات بر شهدا و امام شهدا این چنین سخنرانی خود را آغاز نمودند:

- حال که با توجه به آیات و روایات متوجه دشمنی شیطان و قصد انحراف او از شکر خداوند و مسیر بندگی انسان شدیم، حربه‌های او را نیز شناختیم و فهمیدیم انسان پیوسته باید خود را به دامان خداوند بیندازد همانگونه که پیامبر می‌فرمایند: "اللَّهُمَّ وَ لَا تَکِلْنِی إِلَى نَفْسِی طَرْفَةَ عَیْنٍ أَبَداً" (بحارالأنوار، ج 16، ص 217) خدایا من را یک لحظه به خودم رهامنکن! شیطان به دنبال کمترین روزنه به قلب می‌گردد.
مهمترین حربه مبارزه با وسوسه‌های شیطان نماز اول وقت و به جماعت و ذکر ائمه اطهار بالاخص امام حسین علیه السلام
- انسان می‌تواند هم صد راه شیطان برای نفوذ به قلوب شود و هم حمله‌های به خود شیطان و وسوسه‌های او داشته باشد بهترین این راهکارها نماز به جماعت و اول وقت است. بدون نماز دین وجود ندارد "إِنَّ الصَّلَوةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَآءِ وَ الْمُنکَرِ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ" (سوره عنکبوت آیه 45) نماز انسان را از کارهاى زشت و ناپسند باز مى دارد و قطعا یاد خدا بزرگتر است.
- انتخاب دوست و یارگیری برای مبارزه با شیطان است، امیرالمومنین در حکمت 38 نهج البلاغه می‌فرماید از انسان فرو مایه و دنیا طلب بپرهیز "وَإِیَّاکَ وَمُصَادَقَةَ الْفَاجِرِ"
- شناخت ظرفیت‌ها براساس فطرت الهی باعث اتخاذ بهترین تصمیمات می‌شود "إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا ... جَزُوعًا... مَنُوعًا... إِلَّا الْمُصَلِّینَ الَّذِینَ هُمْ عَلَى صَلَاتِهِمْ دَائِمُونَ" (سوره معارج آیات 19- 23) حقّا که انسان به غایت حریص و کم طاقت... بیقراری... آفریده شده مگر آنها که از نمازگزارانند آنان که به نماز مداومت می‌ورزند. برای مثال همه داستان زلیخا را می‌دانید ولی قبل‌تر از آن را شاید ندانید، زلیخا خواب دید همسر ایده آل او عزیز مصر است پس هرکاری کرد تا به همسری او در آید بعد از ازدواج متوجه شد اشتباه کرده، حضرت یوسف را دید و متوجه شد فرد ایده آل او هموست باز هم عجله کرد و باقی داستان ... بیطاقت نباشیم.
- از خدا حاجات را این گونه بخواهیم "اللهم اَغْنِنِى بحَلالِکَ عَنْ حَرامِکْ و بِطاعَتِکَ عَنْ مَعْصیَتِکْ و بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِواکَ" (دعای رزق مفاتیح) از خدا بخواه خوبش هم بخواه و زیاد طلب هم باش و هم مصر باشید و کمر همت به آن دعا داشته باشیم. 
- در مواجه باگناه برای صبر به دامان اهل بیت مخصوصاً امام حسین علیه السلام پناهنده شویم "وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ" (سوره بقره آیه 45) .
بی قراری از وسوسه‌های شیطان است وقتی خدا شاهد ماست، جزع و فزع مقدمه توسل به غیر خداوند است. گرفتاری برای ابطاء انسان است، زمین خوردن مومن یعنی قصد دستگیری خداوند از او. 
- خداوند تنها دارایی ماست "الهی و ربِّی مَن لی غَیرُک" (دعای کمیل) از جرم اُفتاده نپرسد گه آن کس که قادرست به تبدیل سیئات! نماز خاصیت دفعی و رفعی دارد، ترس از مشکلات آینده و نه غم مشکلات فعلی را نمی‌خورند. "إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ ...َلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ" (سوره بقره آیه 277) آنان که ایمان آورده اند و کارهای نیکو کرده اند و نماز خوانده اند ... نه بیمناک می‌شوند و نه غمگین
- در سوره معارج برای معرفی مومنین نماز خوان دو صفت دیگر هم بیان می‌شود "وَالَّذِینَ فِی أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَّعْلُومٌ، لِّلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ" (سوره معارج آیه 24و25) و آنان که در اموالشان حقّى است معلوم(مانند زکات ‏هاى واجب و مستحبّ و انفاق‏ هاى دیگر) براى سائل و محروم.

سه حربه اصلی مومنین برای مقابله با شیطان:
- نماز اول وقت و به جماعت
- حب اهل بیت علیه السلام 
- دعا در حق دیگر مومنین
- کمک کردن به دیگران 



بیانات حاج منصور ارضی در شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان مسجد ارک تهران



مراسم شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک تهران برگزار شد

اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها


سفره‌ی خدا در دهه‌ی آخر و شب آخر پرفیض‌تر است.
اگر فردا شب، شب عید هم باشد ما دعای کمیل را با یک ساعت تاخیر می‌خوانیم. در مورد زکات فطره دقت کنید حتما پولش پاک باشد، و اکثرا قوت غالبتان برنج است و بر آن مبنا حساب کنید. تا وقتی هم که شهرتان به فطریه احتیاج دارد نمی‌توانید به شهر دیگری بدهید. در محلتان آقا یا پیش نمازی که هست او یک سری افراد فقیر آبرومند حتما در نظر دارد، فطریه را به ایشان بدهید، خدا خیرتان دهد. آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه فرمودند هرسفره ای برای مهمان پهن می‌شود هرچه می‌گذرد از این سفره می‌خورند و کم می‌شود، ولی عجیب است که سفره‌ی خدا دهه‌ی آخر و شب آخر پرفیض‌تر است. امشب باید سوره کهف و انعام خوانده شود، غسل دارد، زیارت امام حسین علیه السلام دارد، صد مرتبه"استغفرالله و اتوب الیه" دارد.

خدا در امشب به اندازه‌ی کل ماه رمضان می‌بخشد، اگر گنه کار از خدا طلب بخشش نکند خیلی بد است.
"أَوْ یَتَصَرَّمَ" ماه رمضان دارد می‌گذرد و دیگر برنمی گردد، درباره‌ی شب آخر ماه رمضان روایت براین است که خدا از شب اول ماه رمضان أَلْف أَلْف که می‌شود شبی یک میلیون می‌بخشد، شب لیله القدر بیشتر از همیشه می‌بخشد، اما در امشب به اندازه‌ی کل ماه می‌بخشد. اگر گنه کار از خدا طلب بخشش نکند خیلی بد است. "لَیْلَتِی هَذِهِ أَوْ یَتَصَرَّمَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ لَکَ قِبَلِی تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُرِیدُ أَنْ تُعَذِّبَنِی بِهِ یَوْمَ أَلْقَاکَ" خیلی بد است انسان گناه کند و خدا تا روز قیامت او را نبخشد، گناه بماند و با خودش در قبر ببرد. خدا نکند که ما از محرومین باشیم، اگر از مرحومین باشیم خیلی عالی است. بزرگان ما فرموده اند شب‌های جمعه در ماه‌های دیگر، نشانه ای از ماه رمضان دارد آن را از دست ندهید. هرجا بودید توجه داشته باشید، یک دعایی بخوانید، یک استغفاری بکنید، اعمال شب جمعه را ببینید متوجه می‌شوید بوی ماه رمضان می‌دهد. منادی از صبح پنجشنبه تا صبح جمعه صدا می‌زند کسی هست بیاید در خانه‌ی خدا؟ منتها نگذارید تنبلی به شما غالب شود، دیشب آخرین جملات ابوحمزه را خواندیم و خداحافظی کردیم "اللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنَ الْکَسَلِ وَ الْفَشَلِ" اولین بیماری هاست، وقتی امام علیه السلام این طوری دعا می‌خوانده، نشان می‌دهد که به خاطر این دو بیماری انسان زندگی اش را از دست می‌دهد. جوانی نباشید که کسل و تنبل است. بزرگان می‌گفتند به اوهام و خیالات فکر نکنید، این همه کتاب و قرآن، حداقل قرآن که می‌توانید بخوانید، من خیلی دوست دارم عرض کنم روزی یک جز قرآن را بخوانید، اینها یک ارتباطاتی است که بعدا می‌فهمیدید چقدر دلهایتان به هم نزدیک شده. یا مثلا همین جوشن کبیر که مرحوم مشکینی می‌فرمودند مدام بخوانید، چرا؟ چون اسم خداست و هر کدامش هم برای یک دردی خوب است، غیر از این یک جوشن است. دیگر قشنگتر از این؟ در مقابل بلیات می‌پوشاندت.

 ما وظیفه داریم برای همه دعا کنیم، وقتی برای همه دعا کنی، خدا هم همه چیز به تو می‌دهد.
امشب شما می‌توانید برای همه دعا کنید، حتی کسی که می‌دانی گنه کار است، اما می‌دانی جلوه ای از امام حسین علیه السلام در وجودش است، ولی مثلا بی حجاب است، نماز درست نمی‌خواند. همه را دعا کنید، امشب هیچ کسی را از قلم نیندازید، اگر هم نشد بگو همه‌ی اهل محله مان، همه‌ی مردم شهرمان، همه گریه کن‌های امام حسین علیه السلام. گفتیم "اَللّهُمَّ اشْفِ کُلَّ مَریضٍ" یکی گفت همه‌ی مریض‌ها که خوب نمی‌شوند، گفتم ما وظیفه داریم برای همه دعا کنیم، وقتی برای همه دعا کنی، خدا هم همه چیز به تو می‌دهد.


اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان


اشعار مناجاتی حاج منصور ارضی در ابتدای جلسه

دو شب مجال گدایی برای ما مانده
هنوز بند گناهان به پای ما مانده
حلال کن اگر از جمع ما بدی دیدی
خجالت از تو در این چشمهای ما مانده
برای آنکه کسی را مرانی از در خود
به آستان تو دست گدای ما مانده
چگونه خانه بمانیم نیمه شب‌ها را
که عطر مسجد تو در هوای ما مانده
برای فطرت خود فکر فطریه هستیم
در این ادای امانت بهای ما مانده
غرور کاذب و شرک خفی ما رفته
اما شکستگی دل و ربنای ما مانده
به نام مرغ حرم شهره ایم این شب ها
میان عرش دم یا رضای ما مانده
تو را قسم به همه‌ی فرش‌های این مجلس
که به روی همشان جای پای ما مانده
شبی میان حرم پاگشایمان بکنید
که روزی سفر کربلای ما مانده
فدای شاه غریبی که پیش خواهر خود
سرش جدا روی نیزه‌ها مانده


گفتم که فراغ رانبینم، دیدم


آمد به سرم از آنچه می‌ترسیدم

 


.......................................................................................


اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در میان جلسه


خیره به معجرم شده ای وقت رفتنت
دلواپسی برای حجابم، چرا حسین؟
امنیت حرم تو نباشی چه می‌شود
رحمی بکن به حال پریشان ما حسین
بوسیدن گلوی تو تکلیف زینب است
تا حق مادرم شود الان ادا حسین
اصلا لباس کهنه به تن کرده ای چرا؟
ماندم که چیست حکمت این ماجرا حسین
باشد برو به خواهش من دست رد بزن
باشد برو بلا ز تنت دور یاحسین 

مراسم شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک + گزارش صوت و تصویر

مراسم شب بیست و نهم ماه مبارک رمضان در مسجد ارک + گزارش صوت و تصویر

منبع: قدیم الاحسان


/ف.م214