حجت الاسلام علوی تهرانی: ماه رمضان مجرای رسیدن رحمت الهی از طرق مختلف به انسان است

کد خبر: 37106
مراسم شب سی ام ماه رمضان با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی حاج حسن خلج در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزارشد.

وارث: مراسم شب سی ام ماه رمضان با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی حاج حسن خلج در  مسجد حضرت امیر علیه السلام  برگزارشد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علوی تهرانی را می خوانید:

حجت الاسلام علوی تهرانی:  ماه رمضان مجرای رسیدن رحمت الهیاز طرق مختلف به انسان است

در شبهای جمعه ماه رمضان در مورد رحمت خداوند حرف زدیم و مختصات رحمت خدا را بیان کردیم و بعد یک جلوه ی رحمت خدا را در دنیا بیان کردیم که ماه رمضان بود. این ماه فارغ از اعمال مستحبش رحمت است. در روایت خواندیم که در ماه رمضان به اعتبار حلول ماه تمام گناهان می سوزد و از بین می رود. این رحمت خدا است که از مجرای رمضان به ما می رسد. بعد از اعمال ماه رمضان گفتیم. که مهمترینش روزه بود که گفتیم هیچ عملی جز روزه جزایش خود خدا نیست. چون به من می خواهید برسید باید از گناه امساک کنید. کف نفس کنید زیرا می خواهید به من برسید. در خصوصیات روزه ماه رمضان روایتی هست که می فرماید ۷ خصوصیت به صائم می دهند ؛

پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: "ما من مومن یصوم شهر رمضان احتسابا الا اوجب الله تبارک و تعالى له سبع خصال: اولها یذوب الحرام من جسده، و الثانیه یقرب من رحمه الله عزوجل، و الثالثه قد کفر خطیئه ابیه آدم، و الرابعه یهون الله علیه سکرات الموت و الخامسه امان من الجوع و العطش یوم القیمه و السادسه یطعمه الله عزوجل من طیبات الجنه، و السابعه یعطیه الله عزوجل برائه من النار، قال: صدقت‏یا محمد"

هیچ مومنى نیست که ماه رمضان را فقط به خاطر خدا روزه بگیرد، مگر آنکه خداى تبارک و تعالى 7خصلت را براى او واجب و لازم گرداند:

1-     

هر چه حرام در پیگرش باشد محو و ذوب گرداند.

2-     

به رحمت‏ خداى عزوجل نزدیک مى‏شود. نزدیکترین حالت برای رسیدن به خدا روزه است.

3-     

(با روزه خویش) خطاى پدرش حضرت آدم علیه السلام  را مى‏پوشاند. یعنی خدمت به پیامبر خدا و در قیامت می توانیم از مواهب این خدمت بهره مند شویم.

4-     

خداوند لحظات جان کندن را بر وى آسان گرداند. روایت داریم سختی های جان دادن کمترین حدش درد هزار عدد و بیشترینش سه هزار ضربه شمشیر در حالت زنده بودن است.  

5-     

از گرسنگى و تشنگى روز قیامت در امان خواهد بود. روز قیامت ۵۰ هزار سال است تا حساب و کتابت تمام شود.

6-     

خداى عزوجل از خوراکیهاى لذیذ بهشتى او را نصیب دهد.

7-     

خداى و عزوجل برائت و بیزارى از آتش دوزخ را به او عطا فرماید. کسی که نمی داند از صراط می تواند عبور کند حق خوشحالی ندارد.

افطاری دادن

یکی دیگر از اعمال ماه رمضان افطاری دادن است. روایت داریم: اگر کسی از شما یک بنده گرسنه را در ماه رمضان افطار دهد معادل آزاد کردن یک بنده است و این کار اثر گناه را از بین می برد. توبه گناه را از بین می برد و افطار دادن صائم اثر آن را از بین می برد. فردی آمد نزد رسول الله صلی الله علیه وآله  و گفت: ما نمی توانیم یک نفر را تماما افطار دهیم چه کنیم؟ حضرت فرمود: با دادن خرما افطارش بدهید. با مال شما روزه اش را باز کند. پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود:همین میزان هم همین اثر را دارد.

 

نماز مستحبی

یکی دیگر از اعمال نماز مستحبی است در ماه رمضان که برائت ما را از آتش جهنم تضمین می کند. البته نمازی که از فرد قبول شده باشد. علی علیه السلام  از پیامبر صلی الله علیه وآله  پرسید: آقا جان مگر نگفتید خدا اگر یک عمل مستحبی را از ما قبول کند از آتش جهنم محفوظیم. شما چرا اینقدر صدقه می دهید و انفاق می کنید؟ حضرت فرمود: چون نمی دانم خداوند کدام را از من می پذیرد. داریم در روایت که ماه رمضان هزار رکعت نماز مستحبی دارد. اما به ازایش نجات از آتش جهنم است. نماز صبح ماه رمضان ۷۰ برابر نماز صبح در ماه های دیگر نزد خداوند ارزش دارد. تلاوت یک آیه از قرآن در ماه رمضان ثواب یک ختم قرآن دارد. یک ختم قرآن چه ثواب عظیمی دارد.

 

صله رحم

کسی که صله رحم کند در ماه رمضان روز قیامت مشمول رحمت خاص خداوند می شود و کسی که در ماه رمضان قطع رحم کند عذاب خاص خدا در روز قیامت را برای خود خریده است. ما که نمی دانیم رحمت خاص چیست اما پیامبر صلی الله علیه وآله  فرمود : "مَن اَحَبَّ اَن يُبسَطَ لَه فِي ِرزقِه وَيُنسَا لَه فِي اَثَر ِه فَليَصِل رَحِمَه"  کسی که دوست دارد رزقش زیاد شود پس صله رحم کند و کسی که می خواهد مرگش فراموش شود یعنی عجل به تعویق بیندازد و ازرائیل علیه السلام به سراغش نیاید صله رحم کند.

 

جلو گیری از اذیت مردم

"من کف فِیهِ شَرَّهُ کَفَّ اللَّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یَوْمَ یَلْقَاهُ "کسی که در روز ماه رمضان‌‌ آزار به مردم نرساند خدا در روز قیامت غضبش را از روی او بر می دارد. امام صادق علیه السلام فرمود: "  مَنْ خَافَ النَّاسُ لِسَانَهُ فَهُوَ مِنْ أَهْلِ النَّارِ " کسی که مردم از زبانش بترسند  از اهل آتش است. یک عده انسان ها را مردم احترامشان می کنند چون می ترسند شری درست شود. رسول اکرم صلی الله علیه وآله  فرمود: اگر فردی باشد که مردم بخاطر ترس اکرامش کنند و از او بترسند بدترین مردم در قیامت است.

 

خوش رفتاری

یکی دیگر از اعمال ماه رمضان خوش رفتاری است. که الحمدلله در این ماه مردم اشتیاق زیادی به آن دارند. روایت داریم: کسی که در ماه رمضان خوش رفتاری کند با کسانی که به او منسوب هستند خدا روز قیامت از او حساب آسان می گیرد.

حساب شدید؛ یعنی مو را از ماست می کشند بیرون. سوء الحساب؛ یعنی هرچه می گویید می گویند این نیست تا جایی که مجبور می شود اعتراف کند. حساب آسان؛ یعنی بدون حساب و کتاب بفرستیدش بهشت.

 

صلوات

هر کس باید روز قیامت جایی را رد کند به اسم میزان. حضرت داوود علیه السلام  به خدا عرض کرد می خواهم میزان را ببینم و مکاشفه شد میزان را دید و غش کرد . گفت: میزانی بود که هر کفه اش شرق و غرب عالم را فرا گرفته بود. فرمود: خدایا چه کسی می تواند این میزان را پر کند؟ ثقل میزان مهم است. باید عمل سنگین باشد. صلوات بر پیامبر صلی الله علیه وآله  کفه ترازو را سنگین می کند. فردا روز جمعه است و افضل  اعمال صلوات است و روز آخر ماه مبارک. پس از این فرصت استفاده کنید. امام رضا علیه السلام فرمود: کسی که نمی تواند کفاره گناهانش را بدهد بسیار بر محمد صلی الله علیه وآله  و آل محمد صلی الله علیه وآله  صلوات بفرستد. صلوات گناهان را از بین می برد.

خوش اخلاقی

از دیگر اعمالی که در قیامت خریدار دارد خوش اخلاقی است. پیامبر صلی الله علیه وآله  فرمودن: کسی که در ماه رمضان اخلاقش خوب باشد این اخلاق خوش جوازی برای گذر از صراط درقیامت می شود. روزی که همه قدم ها دچار لغزش می شود.  پیامبر صلی الله علیه وآله  فرمود: " إِنَ أَحَبَّكُمْ إِلَیَ وَ أَقْرَبَكُمْ مِنِّی یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَجْلِساً أَحْسَنُكُمْ خُلُقاً وَ أَشَدُّكُمْ تَوَاضُعاً وَ إِنَّ أَبْعَدَكُمْ مِنِّی یَوْمَ الْقِیَامَةِ الثَّرْثَارُونَ وَ هُمُ الْمُسْتَكْبِرُونَ " محبوبترین شما نزد من و نزدیکترین شما به من در روز قیامت خوش اخلاق ترین و متواضع ترین شما است، و دورترین شما به من مستکبران هستند.

 

صدقه دادن

یکی دیگر از اعمال با فضیلت در ماه رمضان صدقه دادن است. "من تصدق فی شهر رمضان بصدقة صرف الله عنه سبعین نوعا من البلاء" کسی که در ماه رمضان یک صدقه بدهد خداوند از او ۷۰ نوع بلا را دور می کند. آن وقت صدقه را آسمانی کنید و برای خود ندهید. برای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بدهید و هیچوقت از طرف خود ندهید بلکه از طرف پیامبر صلی الله علیه وآله  بدهید. به نیابت از سید الشهدا علیه السلام برای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بدهید.

 

یتیم نوازی

"مَنْ أَکْرَمَ فِيهِ يَتِيماً أَکْرَمَهُ اللَّهُ يَوْمَ يَلْقَاهُ. " کسی که در ماه رمضان یتیم نوازی کند خدا در روز قیامت او را اکرام می کند. نوازش یتیم و اکرام یتیم . اکرام خدا چیست؟ سیئاتش را تبدیل به حسنات می کند و اورا به قرب رسول اکرم صلی الله علیه وآله می رساند.

در پایان این خطبه علی علیه السلام بلند شد و به پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود: همه این اعمال را گفتید اما با فضیلت ترین اعمال در این ماه چیست؟ فرمودند: با فضیلت ترین اعمال دوری جستن از گناه است.

همه این امور را خداوند از باب رحمت خریدار است. 



حجت الاسلام علوی تهرانی:  ماه رمضان مجرای رسیدن رحمت الهیاز طرق مختلف به انسان است