آيا ممكن است دعا زير قبه سيدالشهدا عليه‌السلام اجابت نشود؟

کد خبر: 37318
رابط فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري در كربلاي معلي طي سخناني در حرم حسيني به اين سئوال كه «آيا ممكن است دعايي تحت قبه امام حسين عليه‌السلام مستجاب نشود؟» پاسخ داد.
وارث: حجت‌الاسلام رضا مسجدي در سخناني كه بامداد امروز پنجشنبه اول مرداد پس از اقامه نماز صبح در حرم اباعبدالله الحسين عليه‌السلام بيان كرد، گفت: در حديثي از امام جعفر صادق عليه‌السلام نقل شده است كه مي‌فرمايد: خداوند در عوض شهادت حضرت امام حسين عليه‌السلام، چهار خصلت به ايشان كرامت كرده است كه عبارتند از: استشفاء از تربت آن حضرت، اجابت دعا تحت قبه او، بودن ائمه اطهار عليهم‌السلام از ذريه او و حساب نشدن مدت زيارت زائر از عمرش.

وي ادامه داد: حال، سئوال اين است كه چرا دعاهاي بسياري از افراد كه تحت قبه حضرت امام حسين عليه‌السلام انجام شده، به اجابت نرسيده است؟ در پاسخ به اين سئوال، بايد عرض گفت كه دعا زير قبه آن حضرت، يكي از شرايط دعاست كه آن، شرط مكاني دعا گفته مي‌شود؛ ليكن بايد شرايط ديگري از جمله شرايط فاعلي و شرايط زماني دعا هم تحقق پيدا كند تا اجابت آن حتمي شود.

حجت‌الاسلام مسجدي افزود: شرايط فاعلي همان شرايطي است كه دعاكننده بايد دارد باشد. مثلاً دعاكننده بايد با دل غافل دعا نكند تا دعاي او مستجاب شود. يا دعاكننده بايد هنگام دعا اميدش را از غير خدا قطع كند و تنها به پروردگار اميدوار باشد. همچنين دعاكننده بايد به خدا معرفت داشته باشد و از روي معرفت به خدا دعا كند. دعاكننده بايد به استجابت دعا اطمينان داشته باشد. غير از اين‌ها، دعاكننده بايد به گناهان خود اعتراف كند و بر ترك آن‌ها تصميم بگيرد و سپس دعا كند.

رابط فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري در كربلاي معلي خاطرنشان كرد: شرايط زماني استجابت دعا هم بسيار مهم است. در روايت داريم كه اولا، حوائج خود را بعد از نمازهاي يوميه بخواهيد يا هنگام نزول باران دعا كنيد. دعا در وقت سحر و در زمان دل‌شكستگي هم بسيار مهم و نزديك به اجابت است.

حجت‌الاسلام مسجدي در پايان گفت: بر اساس اين روايات، به اين نتيجه مي‌رسيم كه براي استجابت دعا بايد هم شرايط فاعلي، هم شرايط زماني و هم شرايط مكاني تحقق پيدا كند تا اجابت دعا حتمي شود.
/ف.م214