حجت الاسلام تقیان : پیرو حضرت علی (ع) چه خصوصیت هایی دارد؟
وارث:جلسه هفتگی هیئت یازهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام تقیان و مداحی مداحی کربلایی حسن حسینخانی و حاج احد قدمی و کربلایی جواد حقیقت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام تقیان به بیان احکام شرعی اسلام پرداختند.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام تقیان را می خوانید:
حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه خطبه متقین، ویژگی های متقین را بیان کرده است. کسی که می گوید من پیرو حضرت علی علیه السلام هستم، چه خصوصیت هایی دارد؟
اولین خصوصیت تقوا و انجام دادن عمل شایسته است و این که آنچه که خدا گفته انجام دهد، انجام بدهد چون خدا می پسندد و آنچه که گفته ترک کن، ترک کند چون خدا نمی پسندد. دومین خصوصیت متقین "حفظ زبان" است. می فرماید: "جِرمُهُ صَغیرٌ و جُرمُهُ كَبیرٌ". ما با این زبان می توانیم یک کلمه بگوییم و بهشتی شویم و یا یک کلمه دروغ یا غبیت یا تهمت بگوییم و جهنمی شویم. علی بن ابی طالب علیه السلام می فرماید: انسان عاقل کسی است که زبانش پشت قلبش قرار دارد. یعنی اول فکر می کند حرفی که می خواهد بزندبرایش سود دارد و باعث گناه نمی شود، اگر این چنین بود به زبان می آورد. انسان احمق کسی است که اول حرف می زند و بعد فکر می کند.
اگر بتوانیم بر زبان خود تسلط پیدا کنیم بسیار ارزشمند است. بیش از صد گناه از همین تکه گوشت صادر می شود. بنابراین امام باقر علیه السلام می فرمایند: "اِنَّ هذَا اللِّسانَ مِفتاحُ کُلِّ خَیرٍ وَ شَرٍّ". ما می توانیم این زبانی که خداوند به ما عطا کرده است را کلید خوبی و یا کلید بدی قرار دهیم. همانطور که ما به طلا و جواهر خود مهر می زنیم یا اشیاء قیمتی خود را در یک صندوق حفظ و نگهداری می کنیم، امیرالمومنین علیه السلام فرموده است این زبان را حفظ کنید. در زمان های قدیم یک ریگ در دهانشان می گذاشتند تا بتوانند زبانشان را کنترل کنند. بنابراین باید با تمرین و ممارست زبان را تحت تسلط خود دربیاوریم.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرماید: در قیامت بیشترین عضوی که خداوند عذاب می کند، زبان است. خداوند آنقدر آن را مورد عذاب قرار می دهد که خود زبان فریاد می زند خدایا دست و چشم را اینگونه عذاب نکردی؛ چرا من را به این صورت عذاب می کنی؟ در روایات داریم که بقیه اعضاء هم از زبان شکایت می کنند.
پس ما می توانیم این زبان را طوری بچرخانیم که عامل ذکر خداوند و محبت باشد و یا طوری بچرخانیم که عامل گناه باشد. شش مورد در روایات در مورد حفظ زبان بیان شده است که در جلسات بعدی به ذکر آنها خواهیم پرداخت.