حجت الاسلام نجاتی : تأکید بر وحدت شیعه و سنی رمز پیروزی علیه وهابیت

کد خبر: 37663
مراسم اختتامیه نمایشگاه بهشت بقیع عصر روز چهارشنبه در فرهنگسرای اندیشه تهران با سخنرانی حجت الاسلام نجاتی و با حضور حاج عبدالرضا هلالی مداح اهل بیت علیهم السلام برگزار شد.

وارث: مراسم اختتامیه نمایشگاه بهشت بقیع عصر روز چهارشنبه در فرهنگسرای اندیشه تهران با سخنرانی حجت الاسلام نجاتی و با حضور حاج عبدالرضا هلالی مداح اهل بیت علیهم السلام برگزار شد.

در ادامۀ خبرمتن سخنرانی حجت الاسلام نجاتی را می خوانید:

حجت الاسلام نجاتی : تأکید بر وحدت شیعه و سنی رمز پیروزی علیه وهابیت +گزارش تصویری

قدیم همانطور که هر ساله برای کعبه یک پردۀ نو می آوردند، برای حرم پیامبر صلوات الله علیه هم پرده ای بافته می شد و آورده می شد و حجره غبارروبی می شد. الان حجره پیامبر آکنده از غبار است. در آنجا عده ای وهابی به صراحت می گویند که سلام به پیامبر نده! پیامبر را زنده نَدار! من بارها شاهد بودم پیرمردی هندی با آن روحیه ساده اش روی قبر پیامبر اکرم صلوات الله علیه اشک می ریخت و سلام می داد. با شدت با او برخورد کردند و گفتند سلام نده! وقت نماز عصر کنار ضریح مطهر حضرت بودم، گفتند اینجا نماز نخوان. گفتم جلوی قبر پیامبر؟ گفت برو خدایا هدایتت کند، تو شیعه هستی. گفتم مگر وجود مقدس پیامبر شاهد و ناظر اعمال ما نیست...؟

ما می بینیم که دنباله های این جریان خبیث در سرزمین های اسلامی فعال هستند. از وقتی که گروه های تکفیری قدرت پیدا کردند، در کشورهای اسلامی می گردند تا آثار اسلامی را از بین ببرند. یک نمونه کشور عراق است که حدود سی مزار و مقام و نشان را از بین برده اند. از جمله حرم امامین عسگرین علیهم السلام در سامرا است. در سوریه بیست زیارتگاه تخریب شده است. از جمله مرقد مطهر حر بن عدی، که ضریح را خراب کردند و پیکر مطهر حر را بیرون کشیدند. عمار و یاسر و اویس بن قرن هم از دیگر افراد بودند. حرم محسن بن حسین در حلب و حرم سکینه بنت امام علی علیه السلام در داریا. حتی حرم حضرت زینب سلام الله علیها که هنوز که هنوز است درحال تخریب می باشد. در تونس بیش از بیست مورد و در لیبی بیش از پنجاه مورد تخریب داریم. از این تفکر و امتداد این تفکر وجود دارد. پس ما نتیجه می گیریم یکی از ضروریت ها این است که ما به دنبال این باشیم که نگذاریم این اتفاق تکرار شود و ادامه پیدا بکند.

داستان تخریب بقیع این گونه است. اولین زیربنای بقیع را خود پیغمبر اکرم صلی الله گذاشته اند. روایت داریم ایشان به دنبال جایی برای دفن صحابه می گشتند و بعد بقیع را پیدا کردند و فرمودند: "امرت بهذا المکان" به من دستور داده شده است که اینجا قبر اصحاب من باشد. اولین شخصی که در آنجا دفن شد عثمان صحابۀ بزرگ پیامبر اکرم است. روایت داریم وقتی پیامبر صلی الله ایشان را دفن کردند به شخصی گفتند: آن سنگ بزرگ را بیاور تا من نشانی بر روی قبر عثمان قرار دهم تا شناخته شود. مرد رفت تا آن سنگ را بیاورد ولی چون سنگین بود نتوانست. در بعضی روایات آمده است که سنگ زیرین آسیاب بوده است. به همین خاطر پیامبر آستین ها را بالا می زنند و سنگ سنگین را برمی دارند و می فرمایند: می خواهم نشان بماند تا قبر برادرم شناخته شود و من عزیزانم را در کنار قبر او دفن کنم. این تفکر کاملاً برعکس تفکر وهابیت فعلی است. در سال 1216 حمله به کربلای معلی صورت گرفته است؛ تخریب ضریح مطهر امام حسین علیه السلام آتش زدن صندوقی که روی قبر مطهر امام حسین علیه السلام است.

در سال 1217 شهر طائف را اشغال کردند و آنچنان کشتاری انجام دادند که در خیابان ها خون جاری شد. بعد از آن، مکه از ترس شکستی که طائف خورده بود، فتح شد و همان سال اول قبرستان معلاه، قبر حضرت خدیجه سلام الله علیها و ابوطالب و عبدالمطلب را تخریب کردند. در سال 1221 یک بار قبرستان بقیع تخریب شد و بعد عثمانی ها مدینه را از وهابیت پس گرفتند. حدود صدسال دست عثمانی ها بود و باز احیاء و بازسازی شد و باز در سال 1334 دوباره تخریب شد. اگر در آن بازه ی زمانی مسلمانان در برابر این هجمۀ خطرناک بیدار بودند، ما به این نقطۀ فعلی نمی رسیدیم. بعد در سال 1345 یک سفر عالم بزرگوار شیعه به مدینه اتفاق می افتد و با مذاکرات ایشان راه برای زیارت شیعیان هموار می شود.

وظیفۀ ما چیست؟

این همایش هرچند دیر، خیلی خوب بود. اما یک قدم است. ولی این تنها راه نیست. ما همیشه گفته ام شور و شعور باهم مهم است. اگر من برای قبرستان بقیع دل نسوزانم و رابطۀ عاطفی با قبر های خراب شده برقرار نکرده باشم، نمی توانم دنبال احیای بقیع باشم. از طرفی وقتی می توانم رابطۀ عاطفی عمیقی داشته باشم که شناخت قوی ای داشته باشم. ما دنبال گنبد طلایی و بلندی قبه و بلندی مناره برای قبرها نیستیم. این ها سنگ نشانی است که خداوند خواسته بندگی بندگانش را با زیارت ما نشان دهد. وگرنه چه فرقی میان کعبه و قبرهای ائمه است؟ کعبۀ خدا سنگ است، چیزی نیست جز این که خدا به آن تقدس بخشیده است. اما سنگ نشانی است که رَد، گم نشود. اینها هم همین طور.

حقیقت زیارت را دریابیم و رابطۀ واقعی خود را با ائمه علیهم السلام زیاد کنیم. این قطعاً از شعور و معرفت حاصل می شود. بدون این دو ممکن نیست.

ما شیعیان از سه نفر خودمان را به حدود 300میلیون رساندیم. رمز و راز گسترش شیعه منطق و برخورد مسالمت آمیز او است؛ دوری از افراط و تفریط است. تکیه مقام معظم رهبری بر همدلی و دوری از مطالب تفرقه افکن میان مسلمانان، راز و رمز پیروزی او است. تا وقتی که شیعه، مسلمانان محب اهل بیت علیهم السلام، که ضدوهابیت اند را با خودش همدل نکند، نمی تواند از پس وهابیت بربیاید و نمی تواند در برابر قدرت وهابیتی که از سمت استکبار تأمین می شود، مقاومت کند و این راه و رمز تأکید مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید بر وحدت و ادبیات اهل بیت علیهم السلام، تقیه است؛ یعنی همزیستی مسالمت آمیز با مذاهب مختلف. اگر فقط به دنبال این باشیم که دیگران را نفی کنیم و به فکر تعامل و آشنا کردن منطقی دیگران با مکتب خود نباشیم، هیچ وقت از تنهایی و ظلمت امت رها نمی شویم؛ راه اهل بیت علیهم السلام هم این نیست.


/1102101306

حجت الاسلام نجاتی: تأکید بر وحدت شیعه و سنی رمز پیروزی علیه وهابیت