حجت الاسلام موسوی مطلق: کینه محل رشد وسوسه های شیطانی است/خضوع و خشوع ظرف رضای خداوند است
وارث: جلسه هفتگی هیئت انصارالعباس (ع) باسخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی مداحان حاج سید محمد جوادی، حاج امیر عباسی، محمد نداف پور، سهراب افشاری، محمد شکری، میلاد حسنی و مهدی باقری برگزار شد.
در شرح فرازی از خطبه های امام علی علیه السلام به این جمله رسیدیم: "اللهَ اللهَ فی کِبْرِ الْحَمیَّهِ وَ فَخْرِ الْجاهِلیَّهِ " خدا را خدا را! از تکبّر و خودپسندی و از تفاخر جاهلی بر حذر باشید.
خضوع و خشوع همانند ظرفی است که انسان به وسیله آن به جمعآوری رضا و خشنودی خداوند می پردازد و تکبر چون ظرفی است تو خالی که هیچ چیزی در آن جز غرور و تکبر جای نمیگیرد. این خضوع و خشوع است که انسان را به خدای خویش نزدیک میسازد؛ زیرا که هرچه انسان نزد پروردگار عالمیان، خود را ذلیل و خوار نشان دهد، ارزشش در پیشگاه او بیشتر میشود.
انسانی که صفت تکبّر را در میان صفات خویش جای داده است، معمولاً بر روی مسائلی که خود طرح میکند و یا چیزهایی که نفْسِ او خواهان آن است تعصّب دارد و بدون هیچ دلیل منطقی بر روی خواسته خویش اصرار میورزد. چنین کسی در مواردی که با او مخالفت میشود به زور توسل میشود و سعی دارد با مشاجره زبانی حرف خود را به کرسی بنشاند و در نتیجه به بداخلاقی با دیگران پرداخته تا او را رعایت کنند و به خاطر این تندیِ اخلاق و زشتی درون از پند و اندرز دیگران هیچ بهرهای نمیبرد. چرا که به حرف حق گوش نداده است و نصیحت دیگران را نمیپذیرد. از انتقاد روی گردان است و به محض شنیدن انتقاد، ناراحت شده و آن را نمیپذیرد و همین امر او منشأ کینههای فراوان خواهد شد. این موضوع محل رشد وسوسه های شیطانی است. شوخی بی حد سبب ایجاد کینه می شود، کینه یک عقده ی روانی است و عواقب آن بدترین گناه که همان غیبت است می شود. که برابر با خوردن گوشت برادر مرده اش است. ازعواقب دیگرش این که سبب قطع صله ی رحم می شود. کینه هم باید همان اول بوجود آمدن درمان شود.
قطع صله رحم مصادف است با قطع برکت از زندگی. آدمی که کینه داشته باشد کسی را تحقیر می کند و کسی که به مومنی تحقیر و اهانت کند به خدای متعال اهانت کرده است. در بحث حق کسی که کینه ای به دل می گیرد یکی از آثاری که آدم می بیند در احساس خشم متداول در اوست. در قرآن دو مرتبه وحی آمده است یکی راجع به مال مردم ودیگری راجع به آبروی مردم واین آیه " ویل، لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ" یادتان باشد مردم آبرو دارند، مال مردم و آبروی مردم مهم است.
از عواقب کینه دعوا است، دعوا و درگیری به قول معروف در دعوا هم که حلوا خیرات نمی کنند. در دعوا بهترین و مناسب ترین فضا است برای انجام گناه و افراد به گناهانی مرتکب می شوند که فکرش را هم نمیک نند در دعوا فحش، تهمت، ناسزا، غیبت گفته می شود. افراد به یکدیگر سوء ظن پیدا می کنند. بعضی از حرف ها باعث می شود که انسان به زودی واکنش نشان می دهد. الان خیلی از امراض نکته ی اصلی اش می رسد به بحث اعصاب. آدم کینه ای امراض زیادی را به جان می خرد. باید به این افراد کمک کرد که کینه را از دلش بیرون کند. زیرا کینه خودش سبب یک فتنه دیگر می شود. کینه سبب ایجاد حسادت است. کینه هم درمان دارد. دلی که در آن کینه باشد مسبب فیض نمی شود. نور در آن راهی ندارد. خدا به ما کمک کند که بتوانیم دل هایمان را از کینه پاک گردانیم.
فروتنان چه کسانی هستند؟ کسانی که در جواب باید بگوییم فروتنی یکی از صفات بارز مؤمنان تقواپیشه است که شب و روز خود را به تقوا و پرهیزگاری میگذرانند. سعی کنید به سمت احسان بروید و به پدر و مادر خود احسان کنید.