حجت الاسلام هاشمی نژاد : چگونه بفهمیم خداوند به ما خیر داده است؟
وارث: ایام شهادت امام صادق علیه السلام باسخنرانی حجت الاسلام هاشمی نژاد و مداحی مداحان ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در بیت الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام هاشمی نژاد را می خوانید :
امام صادق علیه السلام بهیکی از اصحاب فرمود: به شیعیان سلام و رحمت خدا را ابلاغ کن و بگو امام به شما فرمود: خدا رحمت کند بنده ای را که مودت و دوستی مردم را به سوی خود و به سوی ما جلب می کند. بدین ترتیب که آنچه را آنان می شناسند و خوب می دانند اظهار می دارد و آنچه را آنان خوش نمی دارند و بد می شمرند در برابر آنان انجام نمی دهد.
ما اهل بیت دوست داریم کسی که فهم در دین داشته باشد راستگو و بردبار باشد. خداوند مکارم اخلاق را به امامان خود داده است. هرکسی مکارم اخلاق را در خود می بیند خدا را به خاطر این صفات شاکر باشد وهر انسانی اگر در خود این مکارم اخلاق را ندید به پیشگاه الهی برود دعا کند، زاری کند تا خدا مکارم اخلاق را به او بدهد.
می فرمایند این مکارم اخلاق شامل حیا است ومرحله نهایی تقوا یعنی آخرین مرحله تقوا ورع است. سختگیری بر نفس اماره یعنی ورع. لذا در خطبه ی شعبانیه وقتی می فرمایند: فضایف ضیافت الله را از امیر المومنین علیه السلام سوال کردند: افضل اعمال در این ماه چیست؟ اجتناب کامل از همه ی محرمات است.
امام صادق علیه السلام فرمودند: در محضر پدرم امام محمد باقر علیه السلام آمدیم و وارد روضه ی نبوی شدیم عده ای از شیعیان حضور داشتند پدرم به آن ها سلام کرد سپس فرمود: به خدا قسم من شما را دوست دارم و روح های شما را دوست دارم و بو های شما را دوست دارم. شیعه امام علی علیه سلام بوی بندگی می دهد بوی تقوا لذا می فرماید بو های شما را دوست دارم عطرهای معنوی.
در حدیث کسا هم می خوانیم که وقتی که امامان نزد پیامبر صلی الله علیه وآله هم می روند بوی خوشی استشمام می شود. سعی کنید خود را معطر کنید به تقوا.
پارچه فروشی در بازار مشتریان به او می گفتند بوی خوشی می دهی این عطر چیست؟ گفت: روزی جلوی در همین پارچه فروشی ،پارچه می فروختم زن زیبا رویی آمد و از من جنس خرید. وقتی خواست پول بدهد پول کم آورد. گفت: محبتی کن پارچه ها را تا دم خونه بیاور تا پولت را بدهم. من هم جوان و خام بودم پارچه ها را برداشتم و به سمت خانه رفتم و وارد خانه شدم. وقتی وارد شدم در را بست. گفت :ای مرد من چندی است در آتش عشق تو می سوزم من در اختیار توام و اگر بخواهی بروی داد می زنم و مردم که متوجه شدند می بینند که تودر خانه ی من هستی رسوا می شوی. گفتم دستشویی تان کجاست؟ به دستشویی رفتم و نجاسات را به سر وصورت خود مالیدم تا من را به این چهره دید من را از خونه بیرون راند. دویدم بیرون و روی خاک افتادم وخدا را شکر کردم. رفتم به حمام و وقتی بیرون آمدم کارگر حمام ب من گفت چه بوی خوشی می دهی. چون برای خدا چند لحظه بوی گند را تحمل کردم که گناه نکنم خدا جسم و جان من را خوشبو کرده است. این عطر تقو االله است و خدا بنده هایش را امتحان میکند جوان را با شهوت وطلبه را با حسد، تاجررا با غش در معامله امتحان می کند هیچوقت نگو خدایا امتحانم نکن این دعاهایی که مستجاب نمی شود این است که بگویی خدایا من را امتحان نکن. تو به دنیا آمدی برای امتحان بگو خدایا رفوزه ام نکن. کمکم کن زمین نخورم .دنیا دار فتنه است.
دلیل امتحان برای اطمینان حجت است. عطر های معنوی در تقوا پیدا می شود. سعی کنید در امتحان الهی رو سفید باشید اگر سربلند بیرون بیاید پاداشی عالی برای شما در نظر می گیرند .گناه بوی متعفن می دهد بوی بد دهان غیبت کنندگان متعفن است.
از اهل بیت هم بیشتر کسانی که تقوا دارند بهره مند می شوند .اگر به مرحله ی ورع برسید می توانید استشمام کنید بوی سید الشهدا علیه السلام را. مرکز ذکر اهل بیت محل حضور ملائکه است. ملائکه می گویند که ما بال و پر خود را به خاک پای کفش های گریه کنندگان بر اهل بیت می زنیم . خدارا شکر که حضور داریم در این مجالس . اگر خدا بخواهد به کسی خیر دهد محبت حسین علیه السلام وزیارت او را به اوعطا می کند.