حجت الاسلام موسوی مطلق : خدا همه درها را بسته است غیر از درب خانه حضرت علی (ع) و اولادشان

همه ما گمشده ای داریم و آن گمشده خداست. لذا کسی که با خدا پیوند بخورد قلبش آرام می شود. در بحث محبت هم همینطور است. نیمی به بستن دل به این و آن می گذرد و نیمی دیگر برای دل کندن از آن.
به قول ملای رومی:
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش
دلی که در آن عشق و محبت نباشد نمی فهمد یعنی چه. اینکه می توانیم چیزی را دوست داشته باشیم باید خدا را شکر کنیم، ولی به جای اینکه ظرف آن را خدایی پر کنیم با چیزهای دیگر پر کرده ایم. اگر ما را وسوسه می کند که کارهای اشتباه کنیم می خواهد قلب و مغزمان را بگیرد.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: "القَلْبُ حَرَمُ اللهِ فَلا تُسْكِنْ فِي حَرَمِ الله غيَرَ الله." شیطان می خواهد این خانه را بگیرد و خودش بیاید در آن، و امان از آن روزی که شیطان به خانه دلمان بیاید. یکی از اسمایی که تمام انبیاء خدا را با آن صدا زده اند کلمه رب است. ما هستیم و ربمان و ذوات مقدسه اهل بیت علیهم السلام عترت. خدا خواسته است این ذوات پاک و مطهر باشند. خدا همه درها را بسته است غیر از در خانه حضرت علی علیه السلام و اولادشان. راهش چیست که به این جا برسیم؟
مقام اول این است که ما محبوب داشته باشیم. این خیلی مشکل است ولی انسان به اینجا می رسد، که محبوب و معبودش خدا و رسولش و اهل بیت علیهم السلام شوند. ما از ته مانده گل آنها خلق شده ایم.
مقام دوم مهم تر است و آن هم این است که محبوب تو را دوست داشته باشد.
اگر ما خدا و اهل بیت علیهم السلام را دوست داریم برای این است که به آنها نیازمندیم ولی آنها چرا ما را دوست داشته باشند.
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند چون او دنیا در چشمش کوچک بود، در چشم من بزرگ است و من او را دوست دارم.
نکته دوم این است که ما محبوب آنها شویم. در کتاب رجال آورده اند که حضرت نهصد نفر را در درس و مباحثه داشتند. بعد حضرت برای هر کسی تخصصی کار می کرده اند.
کتاب نفحات الرحمان در بیان فضائل جناب سلمان نوشته شده است. حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها به امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: علی جان دلم برای سلمان تنگ شده است! سلمان چه ویژگی داشته است؟
"اولئک منا و نحن منهم" اهل بیت علیهم السلام از دوستانشان محبتشان را ابراز می کردند مگر اینکه خوف جانشان را داشته باشند. چقدر روایاتی داریم که ائمه علیهم السلام ابراز محبت کرده اند. اهل بیت علیهم السلام خیلی از ما شیعیان دفاع کرده اند. تنها سرمایه و مهم ترین سرمایه مان محبت این ذوات مقدسه است.
گفتند اینقدر از سلمان تعریف کردید سلمان چه ویژگی داشته است؟ فرمود: سلمان سه ویژگی داشته است. ویژگی اول این است که سلمان فقرا را دوست می داشت. وقتی کسی را دوست داشته باشی روش برخوردت با او فرق می کند. ویژگی دومش این بود که سلمان مجلس علم و علما را دوست داشت.
در هیچ دینی به اندازه دین اسلام در زیر سایه مکتب اهل بیت علیهم السلام سفارش به علم و علم آموزی نشده است. امام صادق علیه السلام فرمودند: سلمان به این خاطر سلمان شد که خواست امیرالمومنین را بر خواست خودش مقدر می دانست. اینکه علی علیه السلام چه می خواهد مهم است. اگر می خواهیم محبوب امام صادق علیه السلام شویم راهش این است که این کارها را انجام بدهیم. سلمان خواست امیرالمومنین علیه السلام را بر خواست خودش مقدر می دانست. امام زمانمان خواستش نماز شب و خدمت به خلق و پدر و مادر و نماز اول وقت و ... است.
شخصی بود که افسار مرکب امام صادق علیه السلام در دستش بود و هر جا که امام می رفتند او هم می رفت. گاهی که امام در مجلس درس بودند، پشت در منتظر می ایستاد. روزی مرد خراسانی وارد شد و به مسجد آمد و گفت پسر پیغمبر صلی الله علیه و آله اینجاست؟ و آن شخص مرکب دار گفت در کلاس درسشان هستند. آن مرد خراسانی به او گفت: تو هر روز این کار را می کنی؟ و او گفت بله. آن خراسانی گفت: من خیلی پول دارم. دیگر خسته شدم حاضر هستی آن مال ها برای تو باشد و این مرکب را به من بدهی؟ و آن شخص مرکب دار گفت: اجازه بده من بروم و با آقا خداحافظی کنم. خندان به سمت امام رفت و گفت: اگر خیری بخواهد به من برسد شما مانع می شوید؟ حضرت فرمودند: خیر. همه چیز را برای امام تعریف کرد و حضرت فرمودند: تو آزادی. اگر می خواهی بروی برو، ولی هر کسی در این دنیا با ما باشد، آن دنیا هم با ماست. شخص مرکب دار بغضش ترکید و به آن شخص خراسانی گفت: من نوکری خانه امام صادق علیه السلام را با پادشاهی عالم عوض نمی کنم.
/1102101304