سید عبدالحمید شهاب: اگر عواقب گناه را دانستید طبیعتا دیگر دنبالش نمی روید

کد خبر: 38639
مراسم مسجد موسی بن جعفر علیه السلام با سخنرانی سید عبدالحمید شهاب و مداحی کربلایی نریمان پناهی و حاج جواد چیذری برگزار شد.

وارث:مراسم مسجد موسی بن جعفر علیه السلام  با سخنرانی سید عبدالحمید شهاب و مداحی کربلایی نریمان پناهی و حاج جواد چیذری برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان سید عبدالحمید شهاب را می خوانید:

سید عبدالحمید شهاب: اگر عواقب گناه را دانستید طبیعتا دیگر دنبالش نمی روید

اگر شما مراعات کنید می توانید به این جا برسید که قدم اول،گناه شناسی است. وقتی گناه را شناختیم عواقب گناه را بدانید. اگر عواقب گناه را دانستید طبیعتا دیگر دنبالش نمی روید. آثار بد گناه را بدانیم، این قدم دوم است. وقتی بدانیم ربا حرب با خدای متعال است و آثار مبارزه با خداوند را بدانیم محال است کسی اجازه دهد یک ریال مال حرام به خانه اش راه یابد.

روایت داریم: " یک درهم ربا گرفتن با هفتاد مرتبه زما با محرم خودت بدتر است.امام صادق علیه السلام و اهل بیت علیهم السلام فرموده اند:"اگر نگاه به نامحرم کنید نگاه به محرمتان می کنند."

قانون جاذبه این است از بالا چیزی بیفتد به زمین می آید چه ما خوشمان بیاید چه نیاید. چه اشکال فلسفی وارد کنید چه نکنید. قانون خلقت و طبیعت این است. شما اگر با نامحرم ارتباط داشته باشید با محرمتان ارتباط برقرار می کنند. بعد از شناختن آثار گناه در مسیر قرار می گیریم و خود به خود به قدم آخر، یعنی انزجار از گناه می رسیم و ما تا از گناه منزجر نشویم کارهای ما اثری ندارد.

ریشه گناه را از دلتان ببرید. یک ذکر هم بگویید کافی است. همه چیز در نماز واجب است اگر کسی انجام دهد، کافی است. سخن درباره کینه است. کینه عواقبی دارد که راجع به آن بحث کردیم. رسیدیم به بحث درمان کینه که ما معرفت پیدا کنیم و با آثار بد هر گناهی آشنا شویم. چیزی که باعث می شود کینه از دل ما بیرون برود چیست؟ می گویند: همین سلام کردن باعث می شود کینه از دل ما بیرون رود. آیه قرآن نیز می گوید:"وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا" اگرانسان جاهلی شما را مورد خطاب قرار داد به اوسلام کنید. سلام از اختصاصات اسلام است. قبل از اسلام سلام نبوده است. نوع دیگری ابراز احساسات می کردند. مادر بحث سلام کردن اسلام است. سلام کردن رفع شبهه و رفع کینه می کند. توجه به عفو و بخشش می کند. 

انسان کینه ای خود را ذی الحق می داند. در حدیث داریم که اگر کسی به شما دشنام داد به او سلام کنید. یکی از راه های رفع کینه این است که ما به عفو و بخشش  توجه کنیم. در قرآن دوازده مرتبه بحث عفو و بخشش مطرح شد یک یا دو مرتبه بحث انتقام مطرح شده است. مصافحه کردن از همان اختصاصات است که مسلمانان نسبت به یکدیگر دارند. در روایات دیگر داریم تا زمانی که دو برادر مومن دستشان در دست هم است خداوند گناهان آن ها را مثل برگ ریزان پاییز می ریزد.زمانی که شما دست می دهید محبت رد و بدل می شود.

 گلایه کردن یکی از اخلاق های مزموم است. اما بین اهم و مهم امام صادق علیه السلام فرموده اند:"گلایه کردن بهتر از این است که کینه را به دل بگیریم."

آنچه باعث می شود کینه از دل برود، محبت کردن و هدیه دادن است. در محبت باید علاقه طرفینی باشد شما وقتی کینه دارید نمی توانید محبت کنید و نفاق پیش می آید مگر اینکه بدانید درمان نیاز دارید و برای درمان این کار را انجام دهید. می فرمایند: زمانی که کینه کسی را به دل دارید خودتان دنبال درمان باشید مثل افرادی که اعتیاد دارند هرکاری دیگران انجام دهند ترک نمی کنند اما زمانی که خود آن شخص بخواهد و تصمیم بگیرد می تواند کینه را از دلش بیرون کند. فرموده اند: اگر به مسافرت رفتی برای سوغات دانه ای خرما بیاور و اگر دانه خرما نبود هسته خرما بیاور.هرکسی به اندازه توان خودش این کار را انجام دهد. گاهی کینه ها و ناراحتی های بین خانواده ها با یک هدیه بسیار ناچیزی بر طرف می شود.

شخصی نزد حضرت سجاد علیه السلام آمد که از باغ امام گل چیده بود به امام تقدیم کرد و امام گل را بویید و فرمودند: من شما را در راه خدا آزاد کردم و این باغی را هم که از آن گل چیدی و چاه آن وکسانی که در آن کار می کنند همه  را به تو می بخشم به جهت اینکه این گل را به من دادی.

هدیه دادن شیوه اهل بیت علیه السلام است ان شاء الله همه ما بر این شیوه باشیم.

/1102011308