حجت الاسلام احمد پناهیان : آیا تعویق و تعجیل در امر فرج ممکن است؟

کد خبر: 38805
شام ولادت کریمۀ اهلبیت حضرت فاطمه معصومه سلام‌ الله‌ علیها با سخنرانی حجت الاسلام احمد پناهیان و مدیحه سرایی ذاکر اهل بیت علیهم السلام در مسجد فائق برگزار شد.

وارث: شام ولادت کریمۀ اهلبیت حضرت فاطمه معصومه سلام‌ الله‌ علیها با سخنرانی حجت الاسلام احمد پناهیان و مدیحه سرایی ذاکر اهل بیت علیهم السلام در مسجد فائق برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت‌الاسلام احمد پناهیان را می‌خوانید:

حجت الاسلام احمد پناهیان : امر فرج جا به جا می شود


مقام خلیفة اللهی

این سنت اجتماعی خلیفه شدن در زمین، مربوط به حضرت ولی‌عصر عجل الله تعالی فرجه نیست، قله این سنت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند. خداوند وعده داده است که به کسانی قدرت می‌دهد و آن‌ها را در زمین خلیفه می‌کند و این تنها مخصوص حضرت بقیه‌الله علیه‌السلام نیست، درگذشته هم بوده است. آن کیش و آیینی را خلیفه زمین می‌کند که «ارْتَضي لهَمْ»1 باشند. این کیش و آیین ارتضی لهم چیست؟ آن ولایت است. ما می‌خوانیم «الیوم أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً»2 آن روز آن دین مورد رضایت خداوند پابرجا می‌شود.

 یکی از موارد این سنت انقلاب ما بوده است. دیگر آن جشن‌های 2500 ساله تعطیل شد. آن زمان، زمان غربت بود ولی وعده خداوند آمد. معلّی بن خنیس 3 یکی از اصحاب خوب امام صادق علیه‌السلام بود که به امام می‌گوید آقاجان کاش حکومت به شما رسیده بود. اگر حکومت به شما می‌رسید، ما زندگی راحتی داشتیم. حضرت به او می‌فرمایند: برو خوشحال باش که حکومت به ما نرسید. اگر به ما رسیده بود باید شب تا صبح برنامه‌ریزی می‌کردیم و صبح تا شب انجام می‌دادیم و دیگر راحت نبودیم.

«وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» کسانی که بعدازآن که دین مرضی خدا مستقر شد، فاسق می‌شوند. بعد از استقرار ولایت شخصی که حرف گوش نکند فاسق است. به امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌گویند: شما شجاع هستید ولی تدبیر ندارید. امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌فرمایند: خدا پدرتان را بیامرزد من بیست سالم نشده بود که تدبیر جنگی می‌کردم. الآن از 60 سال گذشته‌ام. ولی کسی که اطاعت نمی‌شود رأیی ندارد. چقدر اطاعت از ولی می‌کنیم؟ اگر الآن به هزار بهانه از ولی اطاعت نمی‌کنیم، فردا به دو هزار بهانه اطاعت نمی‌کنیم. بزرگ‌ترین نعمت خداوند که باید پاس داشته شود، همین جریان ولایت است.

داستان دیگری را بیان می‌کنیم سدیر صیرفی خدمت امام صادق علیه‌السلام رفت و امام به او فرمودند: همراه ما غذایی بخور و او هم می‌پذیرد و غذای خیلی خوشمزه‌ای می‌خورد و امام می‌فرمایند: از غذا خوشت آمد؟ او گفت: من از این غذا به عمرم نخورده بودم و فکر هم نکنم دیگر بخورم و گفت: فردا روزی از نعمت‌ها سؤال می‌شود و من نمی‌دانم می‌توانم از این غذا جواب بدهم؟ حضرت به‌گونه‌ای خندیدند که دندان‌های عقبشان هم مشخص می‌شد و پرسید: چرا می‌خندید؟ حضرت فرمودند: از این نعمت سؤال نمی‌کنند، از نعمت ولایت ما می‌پرسند.

برای کدام نعمت باید پاسخگو باشیم؟

 ما با این نعمت زیر سؤال می‌رویم. قابل‌توجه کسانی که بابت چهار تکه نان کف سفره می‌گویند اسراف است ولی‌نعمت ولایت را اسراف می‌کنند. طبق آن وعده الهی که در قرآن می‌فرماید: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضي‏ لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني‏ لا يُشْرِکُونَ بي‏ شَيْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ»4 وقتی استقرار پیدا کرد چه کردی؟

تعجیل و تعویق در فرج چگونه حاصل می‌شود؟

کسانی که فکر می‌کنند ما فرج را جابه‌جا نمی‌کنیم دیگر دعای فرج را نخوانند. امر فرج جابه‌جا می‌شود. روایتی در کتاب کافی آمده است که می‌گوید: امر فرج بنا بوده است در سال 70 هجری باشد. امام حسین علیه‌السلام را می‌کشند امر فرج به سال 140 هجری می‌رود. ائمه حکومت‌های زیرزمینی تشکیل داده بودند و اسرارشان را فاش می‌کنند و در روایت داریم که امر فرج به ناکجاآباد موکول می‌شود. امر فرج دست من و شماست. چه کسی گفته است اگر زمین را پر از ظلم کنیم آقاجانمان می‌آیند؟ این چه انتظاری است که زمین را پر از ظلم کنیم و انتظار بکشیم. ما گاهی به اولویت‌های زندگی اجتماعی خودمان هم دقت نمی‌کنیم. پول اضافی داریم ولی به فقیرانی که به نان شبشان محتاج هستند، کمکی نمی‌کنیم. باید یک فکر جدی کنیم.


حجت الاسلام احمد پناهیان : امر فرج جا به جا می شود 


پی‌نوشت:

1.      

سوره نور آیه 55

2.      

سوره مائده آیه 3

3.      

معلّی بن خنیس کوفی، غلام امام صادق علیه‌السلام بوده و از روایات استفاده می‌شود که او از اولیاءالله و از اهل بهشت است و حضرت صادق او را دوست می‌داشت.

معلّی بن خنیس وکیل و نماینده نفقات خانواده و خاندان امام صادق علیه‌السلام بوده است.


/1102101304