حجت الاسلام آخوند: سفره دار عالم هستی اهل بیت بودند

کد خبر: 38913
جلسه هفتگی هیئت غریب مادر با سخنرانی حجت الاسلام آخوند و مداحی حاج سعید خرازی ، علي قراييان و میلاد مقدم برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت غریب مادر با سخنرانی حجت الاسلام آخوند و مداحی حاج سعید خرازی ، علي قراييان و میلاد مقدم برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام آخوند را می خوانیم:

حجت الاسلام آخوند:

امام صادق علیه السلام می فرماید می خواهی با شرافت و با کرامت زندگی کنی، ده راه دارد.1یعنی باید ده صفت داشته باشی، که در این جلسه به ذکر توضیح درباره سه مورد از این صفات می پردازیم.

اول، صِدقُ اللِّسانِ: راستگویی.

تمام بدی ها را در یک خانه بگذار، کلید آن خانه دروغ است. انسان باید یاد بگیرد زبانش راستگویی کند. بعضی ها می گویند خجالت کشیدم که راستش را بگویم! خجالت ندارد.

اگر هیئتی شما را برای منبر در جایی دعوت کرد و شما از قبل در جای دیگر دعوت شده بودید، قبول نکنید. می گویند والا خجالت کشیدم! اولاً آن هیئت اول شما را دوست داشته که دعوت کرده است. ثانیاً پنجاه نفر را هم دعوت کرده که قرار است فلان مداح و فلان سخنران بیایند.بگو نمی رسم. شرمندگی برای نه گفتن و گفتن راست، بهتر از این است که پنجاه نفر اسیر شوند.

دوم، أَدَاءُ الْأَمَانَةِ: امانت داری.

امانت دار خوبی باشید. خیلی از مشکلاتی که برای ما حادث شده به علت عدم اطمینان به یکدیگر نسبت به امانت است. چقدر حساب و کتاب باهم داریم که یکی که از دنیا برود دومی مانند آب خنک سر می کشد.

سید ابن طاووس2 فرمود: پسرم یکی از علائم دوران غیبت امام زمان عج ‌الله ‌تعالی‌ فرجه الشریف الله این است که از هر یک میلیون مدعی اشهد ان لااله الا الله، یک نفر مومن حقیقی است.

امام سجاد علیه السلام می فرماید به خدای عز و جل قسم اگر قاتل پدرم حسین علیه السلام، شمشیرش را به من بدهد و بگوید برایم نگه دار، و بدانم با آن شمشیر می خواهد پدرم را بکشد، امانت دارم.3

سوم، َإقراءُ الضَّيفِ: دعوت کردن مردم به مهمانی.

یعنی سفره دار شویم. امام حسن مجتبی علیه السلام سفره دار مدینه بود.امام صادق علیه السلام می فرماید: غذای یک نفر، شکم دو نفر را سیر می کند.

کسانی که عراق رفتنه اند،شاهدند که ساکنین آنجا چه احترامی برای مهمان قائل اند. طوری سفره داری می کنند که انسان را خجالت می دهند. ذات عرب این است که سفره دار باشد. آنها این کرامت را از اهل بیت علیهم السلام گرفته اند. گرچه قبل از اهل بیت هم بودند، ولی اهل بیت آن را رونق دادند.

چقدر عزت برای مهمان می گذارند.اما بمیرم برای غریب فاطمه حسین ..مردم کوفه نمی دانستید امام حسین علیه السلام مهمان شماست؟

آقا از مدینه به سمت مکه و بعد هم به سوی کربلا حرکت می کند. چه عزتی، چه احترامی، حداقل این است که آقا مهمان آنها بودند، چقدر برای امام حسین سفره دار بودند. مردم کوفه تا همین الان خجالت زده اند. در تاریخ کوفه نوشته شده است که اینها از حسین فاطمه مهمانداری نکردند. با این که آنها صاحب سفره بودند. سفره دار عالم هستی اهل بیت بودند.

در زیارت عاشورا خوانده ایم: «لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَسْرَجَتْ وَا َلْجَمَتْ و َتَنَقَّبَتْ لِقِتالِكَ» خدایا آن گروهی که در کوفه اسب ها را زین بستند، لعنت کن. اینها کسانی هستند که وقتی وارد معرکه شدند به صورتشان نقاب زدند. مرحوم علامه مجلسی4 و عده ای از علماء دیگر نقل کرده اند: اینها همان کسانی بودند که امضا کرده بودند که امام حسین علیه السلام به کوفه برود. اما الان خجالت می کشند و نقاب زده اند. به جای آن که برای حضرت سفره آماده کنند، قتلگاه آماده کرده اند. شمشیر به روی ایشان کشیده اند.



/1102101306

حجت الاسلام آخوند:


پی نوشت:

1.کافی ج 2،ص 55 و 56،ح 1

قال اباعبدالله علیه السلام: اَلمَكارِمُ عَشرٌ ، فَإنِ استَطَعتَ أن تَكونَ فيكَ فَلتَكُن... : صِدقُ الَباسِ وَ صِدقُ اللِّسانِ و َأداءُ الأمانَةِ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ و َإقراءُ الضَّيفِ وَ إطعامُ السّائِلِ و َالمُكافاةُ عَلىَ الصَّنائعِ و َالتَّذَمُّمُ لِلجارِ و َالتَّذَمُّمُ لِلصّاحِبِ و َرَأسُهُنَّ الحَياءُ؛

2. ابوالقاسم رضی الدین علی بن موسی معروف به سید علی ابن طاووس(متوفی 664ه.ق)

3. ابن بابویه، محمد بن على‏، الأمالی، النص، ص 246، کتابچى، تهران، چاپ ششم، 1376 ش

عَنْ أَبِی حَمْزَةَ الثُّمَالِیِّ قَالَ سَمِعْتُ سَیِّدَ الْعَابِدِینَ عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع یَقُولُ لِشِیعَتِهِ عَلَیْکُمْ بِأَدَاءِ الْأَمَانَةِ فَوَ الَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیّاً لَوْ أَنَّ قَاتِلَ أَبِیَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع ائْتَمَنَنِی عَلَى السَّیْفِ الَّذِی قَتَلَهُ بِهِ لَأَدَّیْتُهُ إِلَیْهِ

4. محمدباقر مجلسی معروف به علامه مجلسی و مجلسی ثانی(متوفی ۱۱۱۰ ه. ق)