حجت الاسلام واعظ : لحظات آخر همیشه سرنوشت ساز است، مراقب باشید

کد خبر: 39021
جلسه هفتگی هیئت بین الحرمین با سخنرانی حجت الاسلام واعظ و مداحی کربلایی جواد مقدم و کربلایی میثم استاد آقا برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت بین الحرمین با سخنرانی حجت الاسلام واعظ و مداحی کربلایی جواد مقدم و کربلایی میثم استاد آقا برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام واعظ  را می خوانید:

حجت الاسلام واعظ : لحاظت آخر همیشه سرنوشت ساز است، مراقب باشید

شیعه به چه معنا است؟

ما همه مدعی هستیم که شیعه هستیم. شیعه در لغت یعنی پیرو بودن. یعنی کسی که پا جای پای امام بگذارد. لازمه شیعه بودن متابعت است. اگر پیروی کردی می شوی شیعه. اگر فقط اظهار محبت کنیم می شویم محب. امام سجاد علیه‌السلام در صحیفه سجادیه دعای 20  نکته ظریفی را فرمودند: ما در زندگی دنیا دنبال بهترین ها هستیم. خیلی خوب است. رسیدن به کمال دلیل تمام تلاش های شبانه روزی ما است. برای رسیدن به بهترین ها است. حضرت به ما یاد می دهد همان قدر که در امور دنیایی دنبال بهترین ها هستید در معنویت هم دنبال بهترین ها باشید. یعنی ما نماز می خوانیم اما اول وقت بخوانیم. یک درجه بالاتر باید جماعت بخوانم. یک درجه بالاتر با تربت امام حسین علیه‌السلام بخوانیم. یک در جه بالاتر حضرت صادق علیه‌السلام می فرماید بعد از سلام تسبیحات مادرم زهرا سلام‌ الله‌ علیها را بگو. بخواهم بالا تر بروم چه کنم؟ امیر المومنین علیه‌السلام می فرماید: بعد از الله اکبر تمام حواست به نماز باشد و حضور قلب داشته باشید. یک نماز درجه به درجه می تواند انسان را بالا یا پایین بیاورد.

در نوکری اهل بیت علیهم السلام هم همینطور است. یک عده از ما بالاتر هستند. می آیند و تغییر می کند و اثر می پذیرد. اشتباهش را کنار می گذارد. خوبی هایش زیاد می شود. محب بودن خوب است اما بالاتر از محب شیعه است. شیع است که امام صادق علیه‌السلام فرمود: فردای قیامت به هرجا ما وارد شویم او هم می آید. هرجا باشیم او هم هست. شیعه است که پیامبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله فرمود: سمت راست عرش الهی قرار گرفته است و تمام انبیا و شهدا به مقامش غبطه می خورند که کاش ما جای او بودیم. سوال شد آنها کیستند؟ فرمودند: این ها شیعیان امیرالمومنین علیه‌السلام هستند. محب پاداش و جایگاه دارد اما آن جایگاه رفیع برای شیعه است.

چه کنیم تا شیعه شویم؟

لازمه تشیع متابعت است. لازمه متابعت معرفت است. شناخت است. ما تا راهی را نشناسیم و درست تشخیص ندهیم چگونه پیروی کنیم؟ ما چون امام حسین علیه‌السلام را شناختیم از او دست بر نمی داریم. آمد محضر امام صادق علیه‌السلام عرض کرد یابن رسول الله من گرفتارم کمکم کنید. آقا فرمود تو که سرمایه داری؟ گفت اگر سرمایه داشتم نمی گفتم کمکم کنید. فرمود تو سرمایه داری به او برخورد گفت کلید خانه ام بروید ببینید هر چه پیدا کردید نصف می کنیم. امام صادق علیه‌السلام فرمود: می خواهی همین الان این عالم را طلا کنم و اختیارش را بدهم به دست تو؟ اما در عوض ولایتمان را از تو می گیریم. محبتمان را می گیرم. گفت آقا این عالم از طلا به دردم نمی خورد در آن دنیا. نه آقا من محبت شما را با دنیا عوض نمی کنم. حضرت فرمود نگفتم سرمایه داری؟

این معرفت است. چه می شود که بعد از هیئت با همان زبانی که حسین علیه‌السلام را صدا زدیم فحاشی می کنیم؟ تهمت می زنم؟

دوست داریم ولی معرفت نداریم. اعتقادم است تنها پاداش چشمی که برای سید الشهدا علیه‌السلام گریه می کند دیدن امام زمان است. غیر از این باشد ارزش اشک از بین می رود. پس چرا نمی بینیم؟ چون سرمایه را جایی دیگر خرج می کنیم. چون نمی دانیم چه داریم. بر می گردد به عدم معرفت و شناخت. لذا در زیارت عاشورا یکی از درخواست هایمان همین است «فَأَسْأَلُ اللَّهَ الَّذِي أَكْرَمَنِي بِمَعْرِفَتِكُمْ»خدایا به من لطف کن تا اهل بیت علیهم السلام را خوب بشناسم. زیارت جامعه کبیره برای حضرت هادی علیه‌السلام است ده ها صفت از ائمه معصومین در آن آمده. آخر بیان صفات دعایی دارد  أَسْأَلُكَ أَنْ تُدْخِلَنِي فِي جُمْلَةِ الْعَارِفِينَ بِهِمْ وَبِحَقِّهِمْ. در زیارت حضرت معصومه سلام‌ الله‌ علیها مهم ترین درخواست « وَ أَنْ لا یَسْلُبَنا مَعْرفَتَكُمْ» است. چیزی را که دادید از ما پس نگیرید. این شناخت و معرفت  که رها می کنم کارم را تا به نوکری برسم از من نگیرید.

معرفت در پیروی کردن ما را موفق می کند. لذا همه هم و غم خود را بگذاریم تا بشناسیم. نه اسم و رسم بلکه در رفتار و سیره.

زیارت نامه حضرت معصومه سلام‌ الله‌ علیها منتصب به علی بن موسی علیه‌السلام است. در بیند بانوان اهل بیت علیهم السلام 2 تن از جانب امام معصوم زیارت نامه دارند. یکی حضرت صدیقه سلام‌ الله‌ علیها و دیگری حضرت معصومه سلام‌ الله‌ علیها . در زیارتی که امام هشتم به یادگار گذاشته است چند نکته و در خواست آمده است. برادرانه خولاهش می کنم هر زیارتی را با ترجمه بخوانید. در همین زیارت عاشورا 20 درخواست داریم که وسیله حسینی شدنمان است.  در زیارت امین الله زیارت امیرالمومنین علیه‌السلام 13 حاجت داریم. 13 صفت شیعه مرتضی علی علیه‌السلام. یکی از درخواست های ما در زیارت حضرت معصومه سلام‌ الله‌ علیها این است: «اَللهُمَّ إنّي أسْأَلُك‌َ أَنْ‌ تَخْتِمَ‌ لي بِالسَّعادَةِ‌ فَلا تَسْلُبْ مِنّي ما أنَا فيهِ‌» خدایا آخر کارم توام با سعادت باشد.

چه کنیم که عاقب بخیر شویم؟

امام علی علیه‌السلام می فرماید: «لِكُلِّ امْرِئٍ عَاقِبَةٌ». خیلی ها خوب شروع کردند اما خوب تمام نکردند. برای خدا و اهل بیت علیهم السلام شروع خوب مهم است یا پایان خوب؟ در یک مسابقه فوتبال اگر 90 دقیقه خوب بازی کند و آخر گل بخورد همه می گویند باخت. دقیقه آخر ها خوبی و بدی ، سعادت و شقاوت ما را رقم می زند. هیچ  کس قاطع نمی تواند بگوید من بهشتی ام یا جهنمی ام. لحظه آخر مهم است. رسول ترک مگر نبود؟

یک عده هم هستند یک عمر دنبال خوبی و فضائل هستند و در لحظه ای پایش سر می خورد و غفلت می کند. حر را اگر در کربلا می شناسید عمرو بن قیس را هم بگویم برایتان. دو منزلی به کربلا با سید الشهدا علیه‌السلام بیعت کرد. شب عاشورا که حضرت بیعت را برداشت و گفت حسین را تنها بگذارید او نرفت، صبح عاشورا جنگید حضرت دعایش کرد. عصر عاشورا وقتی ارباب تکیه به نیزۀ غریبی داد آمد گفت آقا اجازه می دهید من بروم؟ گفت من چه باشم چه نباشم شما را می کشند. آن ها دستی را که گرفته باشند رها نمی کنند این من و تو هستیم که دستمان را از دستشان می کشیم. آقا فرمود: راه فرار داری؟ گفت اسبی در خیمه پنهان کرده ام اجازه بدهید می روم. آقا اجازه داد. عصر عاشورا زمانی که با حسین علیه‌السلام بودنش را می تواند با شهادتش مهر تایید بزند و بهشتی شود حسین علیه‌السلام را تنها گذاشت و رفت.

می دانید چرا این بحث را  گفتم؟ چون ما عادتمان است بعد از ولادت حضرت معصومه سلام‌ الله‌ علیها دلمان بهانه محرم را می گیرد. 

1102101302/

حجت الاسلام واعظ : لحاظت آخر همیشه سرنوشت ساز است، مراقب باشید