آیت الله خاتمی: عطر حضرت زهرا(س) از قبر حضرت معصومه (س) استشمام میشود+گزارش تصویری

کد خبر: 39045
مراسم مجمع شور و شعور حسینی زنجانیهای مقیم تهران در حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السلام با سخنرانی آیت الله علی خاتمی(نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه شهر زنجان) و مداحی حاج غلامرضا عینی فرد، حاج اصغر زنجانی و حاج جواد رسولی برگزار شد.


وارث: مراسم مجمع شور و شعور حسینی زنجانیهای مقیم تهران در حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السلام با سخنرانی آیت الله علی خاتمی(نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه شهر زنجان) و مداحی حاج غلامرضا عینی فرد ، حاج اصغر زنجانی و حاج جواد رسولی برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان  آیت الله علی خاتمی را می خوانید:


آیت الله علی خاتمی:عطر حضرت زهرا سلام الله علیها را باید از قبر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها استشمام کنند


 

از اول ماه ذی القعده عنوان دهه کرامت نام گزاری شده است.اول ذی القعده ولادت با سعادت کریمه اهل بیت فاطمه معصومه سلام الله علیها و یازدهم ولادت علی ابن موسی الرضا علیه السلام است.

قم حرم اهل بیت است

سند روایت در کتب معروف روایی شیعه از جمله بحار الانوار روایت از وجود مقدس امام صادق علیه السلام است.

الا ان لله حرما و هو مکة. الا ان لرسول الله حرما و هو المدینة. الا ان لامیرالمومنین حرما و هو الکوفة الا ان حرمی و حرم ولدی بعدی قم الا ان قم کوفتنا الصغیرة الا ان للجنة ثمانیة ابواب ثلاث منها الی قم. تقبض فیها امراة هی من ولدی و اسمها فاطمة بنت موسی تدخل بشفاعتها شیعتنا الجنة باجمعهم.1

زمین و زمان برای خداست و مالک اصلی خداست اما خدا بر اساس حکمت و مصلحت این مکان ها را به خود اختصاص داده است.یکی ازاینمکان ها مسجد است. مسجد را خداوند ملک خود معرفی کرده است. یکی از سرزمین ها خانه مکه است که خدا به عنوان حرم امن خود معرفی کرده است.

می فرمایند: "خداوند نقطعه ای برای خود معین کرده و آن مکه است". برای ورود به آن حرم آدابی را معرفی کرده است. مناسک و تدابیری را معرفی کرده است. " وَ مَنْ دَخَلَهُ كانَ آمِنا "2 . لباس مخصوص و عبادت مخصوص. از زمان حضرت ابراهیم نبی بسیار از این اعمال بوده و پیامبر صل الله علیه و آله و سلم بخشی را اضافه فرموده بخشی را امضا نموده و بخشی را اصلاح کرده اند. تمام موجودات زنده در آن حریم حرم در امن هستند.

چرا خداوند این مکان را مکان امن خود قرار داده است؟ در خطبه اول نهج البلاغه به فلسفه حج و اعمال حج امیر مومنان علیه السلام اشاره می کنند.

پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آلههم نقطه ای را به عنوان حرم خود معرفی کرده و آن هم مدینه است. پایه حکومت اسلامی را پیغمبر صلی الله علیه و آله بعد از هجرت از مدینه به مکه قرار داده است.

امیرالمومنان علیه السلام برای خود نقطه ای را به عنوان حرم انتخاب کرده، آن هم کوفه است.

بعد می فرمایند:" حرم من و حرم فرزندان من قم است، قم برای ما کوفه کوچک و کوفه دوم است. در آنجا بانویی از فرزندان من مدفون می شود اسمش فاطمه، دختر موسی است. خدای تعالی به برکت ایشان همه شیعیان ما را به بهشت وارد می کند. "

ضمن این روایت مرحوم مجلسی می نویسد آن روزی که امام صادق علیه السلام این روایت را بیان کرد، هنوز با مادر موسی ابن جعفر علیه السلام ازدواج نکرده بود.

استحضار دارید زمانی که حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف ظهور می کنند محل حکومت مسجد کوفه است. فرمانده مرکزی برای کل دنیا برای حکومت واحد جهانی، نقطه مرکزی کوفه است.

امام صادق علیه السلام فرمود: "بهشت هشت در دارد ، سه در از درهای بهشت از قم باز می شود". یعنی پایگاه دوم مرکز فرماندهی حکومت حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف بعد از کوفه، قم است.

قبر حضرت زهرا سلام الله علیها باید تا ظهور مخفی بماند

در کتاب کریمه اهل بیت علیهم السلام این را دیدم و با یک واسطه از مرحوم آیت الله نجفی مرعشی(که یکی از مراجع بزرگ قم بود) شنیدم.

پدر ایشان مرحوم آیت الله حاج سید محمود مرعشی نجفی از علمای بزرگ نجف وصاحب نفس پاک و زکیه ای بودند و کتاب هایی در رابطه با شجره نامه سادات دارند. این عالم می فرموده من یک روز فکری به ذهنم رسید. من چهارده معصوم را یا به محضرشان رسیدم و زیارت کردم یا قبر مطهرشان را زیارت کردم. مادرم زهرا را نه در خواب دیدم و نه قبرش را پیدا کردم. سید هستم و نسب من به حضرت زهرا سلام الله علیها می رسید هرگونه که شده باید قبر مطهر ایشان را پیدا کنم. ایشان ختم مجربی را گرفتند و زمانی که ما پرسیدیم از پسرشان بیان نکردند.

چهل شب و روز یک عمل عبادی را باید انجام می دادند و قطعا هم نتیجه می گرفتند. شب چهلم بود. آیت الله نجفی می فرمودند تردید از من است، پدرم فرموده اند یا امام باقر علیه السلام یا امام صادق علیه السلام را زیارت کردند. رو کردند به من، سلام کردم. فرمودند:"علیک بکریمة اهل البیت" به دنبال کریمه اهل بیت برو. میگفت به ذهنم رسید بانوی بانوان اهل بیت علیهم السلام زهرای مرضیه کریمه اهل بیت است و من این ختم را گرفتم، قبر ایشان را پیدا کنم و زیارت کنم و بعد بمیرم. امام علیه السلام فرموده بودند:"علیک بکریمه اهل البیت بقم"

آن قبر باید پنهان بماند تا فرزندم مهدی بیاید و آن قبر را معلوم کند. یعنی گفتند هرکس دلش می خواهد قبر گمشده زهرای مرضیه سلام الله علیها را زیارت کند، قبر مطهر فاطمه معصومه سلام الله علیها را زیارت کند. عطر حضرت زهرا سلام الله علیها را باید از قبر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها استشمام کنند.

از اسم علی و فاطمه غافل نشوید

این خانم نامشان فاطمه و لقبشان معصومه است. این لقب را امام رضا علیه السلام به ایشان عنایت فرموده اند.

از معدود زیارت هایی که از لسان معصوم علیه السلام صادر شده، زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها است. زیارت نامه ایشان را امام رضا علیه السلام به یکی از شیعیان آموخته اند. " اشفع لنا فی الجنة فَاِنَّ لَکِ عِنْدَاللّهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ"

موسی ابن جعفر علیه السلام سی یا سی و دو فرزند دارند. چهارده یا شانزده دختر دارند که اسم چهار دخترشان فاطمه استفاطمه اولی در قم مدفون است. فاطمه کبری در باکو مدفون است. فاطمه وسطی در رشت مدفون است. فاطمه صغری نیز در اصفهان مدفون است.

دختر حسنه و پسر نعمت است. روز قیامت از نعمت سوال می کنند ولی از حسنه سوال نمی کننداز اسم علی و فاطمه غافل نشوید. امام حسین علیه السلام سه پسر داشتند اسم همه شان را علی گذاشتند.

حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها هفده روز در قم زندگی کرده اند. مادرشان نجمه خاتون است. در انتهای شارع علی ابن ابی طالب مدینه قبرستان متروکی است که به دور آن دیوار کشیدند که قبر مادرشان در آن جا مدفون است.

داستان ورود حضرت به قم

بعد از آمدن امام رضا علیه السلام به سمت مرو، به ایشان نامه نوشتند و اجازه خواستند و با چهل نفر به سمت مرو حرکت کردند. در مسیر آمدن از بصره حکومت بنی عباس ماموران خود را فرستادند و با این ها جنگیدند و تمام مردان را از دم تیغ گذراندند. خانم فاطمه معصومه با سه نفر خانم همراه و یک خدمتکار و یک خواهر و یک برادرزاده پناه بردند به یک روستا. خانم اصرار داشتند به قم بروند. خبر به بزرگ قمی ها رسید. موسی خزرج اشعری هم از علماء و هم از اعیان و اشراف بود با بزرگان حرکت کردند و با جاه و جلال خانم را وارد قم کردند.

ایشان بزرگان علمای قم را بعد از وفات حضرت معصومه سلام الله علیها جمع کردند و بیان کردند اجازه دهید خانم را در جایی دفن کنیم که زمینش مباح باشد و بزرگان قبول کردند. در آن زمان ظاهرا رسم نبوده خانم ها برای تشعییع جنازه بیایند. قبر را که آماده کردند با خود گفتند ایشان خانم هستند محرمی ندارند یادشان آمد پیرمرد مورد اعتماد مراجع هست. یک نفر را فرستادند ایشان را بیاورند. یک مرتبه دیدند از سمت شرق رودخانه قم گرد وخاکی بلند شد. آمدند دیدند دو اسب سوار نقاب بر چهره، عمامه بر سر، بدون اینکه با مردم صحبتی کنند بر آن جنازه نماز خواندند یکیاز آن ها به داخل قبر رفته و دیگری کمک کرد و جنازه را دفن کردند و بدون گفتن سخنی رفتند و ابهتی این ها داشتند که مردم را گرفت که کسی جرات و فرصت گفتن سوال کردن را در خودش ندید.

دختر امام جواد علیه اسلام به روی قبر فاطمه معصومه سلام الله علیها اتاقی را درست کردند. تا زمانی که سقف سرداب فرو ریخت، علماءآمدند و تدبیر کردند این قبر مطهر را بازسازی کنند در همان حال یکی از این قبر ها سقفش فرو ریخت به گونه ای که جنازه پیدا بود.

وقتی خواستند چند نفر از بانوان سادات قبور را بازسازی کنند گفتند بعد از دویست سال چهار جنازه تازه بودند که یکی از آن ها سیاه پوست بوده است.هرکسی با این خانواده ارتباطش را صادقانه برقرار کند، هرچند اگر خدمتگزار سیاه پوستی باشد، بدن او بعد از دویست سال تازه می ماند.

 

 

آیت الله علی خاتمی:عطر حضرت زهرا سلام الله علیها را باید از قبر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها استشمام کنند


پی نوشت :

1.     

مجالس المؤمنین، ج ۱، ص ۸

2.     

سوره آل عمران آیه 97