حجت الاسلام موسوی مطلق: اگر خداوند برای کسی خیر بخواهد محبت امام حسین(ع) را در دلش می گذارد
وارث: جلسه هفتگی هیئت مکتب المهدی عجل الله تعالی با سخنرانی حجتالاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج محمد کمیل و حاج مهدی اقدم نژاد برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق را می خوانید:
درباره کتاب عیون اخبارالرضا
صاحب بن عباد وزیر دربار دیلمیان و آل بویه بوده است. ایشان قصیده ای پر معنا و مفهوم در مدح امام هشتم علیه السلام سروده است و آن را به شیخ صدوق تقدیم کرده. شیخ صدوق قصیده را می خواند و نمی داند آن را با چه چیزی باید جبران کند. مرحوم شیخ صدوق کتاب عیون اخبارالرضا را می نویسد و آن را به صاحب بن عباد تقدیم می کند. این حس قدردانی و آن قصیده بلند، فلسفه نوشتن کتاب عیون اخبارالرضا است و در آن هر چه روایت از علی بن موسی الرضا علیه السلام است، گردآوری شده است.
حدیثی از کتاب عیون اخبارالرضا را توضیح می دهیم، که وجود مقدس علی بن موسی الرضا علیه السلام از اجداد گرامیشان و از پیامبر عظیم الشان اسلام صلی الله علیه و آله نقل می کنند: "لا تَزَالُ أُمَّتِي بِخَيْرٍ مَا لا تَزالُ اُمَّتى بِخَيرٍ ما تَحابّوا وأدوا الأمانة ، واجتنبوا الحرام ، وَ اَقْرَوُا الضَّيْفَ و اَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ ، فَاِنْ لَمْ يَفْعَلُوا ابتُلُوا بِالسِّنينَ وَ الْجَدْبِ"1امت من به خیر و آرامش نمی رسند، مگر اینکه هفت چیز را رعایت کنند:
همدیگر را دوست داشته باشند. در روایات داریم که هدیه را باید با بهتر از آن پاسخ بدهیم.
مورد دیگر فرموده اند که امانت ها را ادا کنید. علی بن موسی الرضا علیه السلام می فرمایند شیعیان ما را با چند چیز بشناسید: اهتمام به فریضه اول وقت، اهل اداء امانت بودن و ...
از حرام اجتناب کنند. اجتناب از حرام آثار و برکات زیادی دارد. در معنای تقوا توقف در جایی که شبهه دارد، می باشد.
مهمان نواز باشند و مهمانان را اکرام کنند. امیرالمومنین علیه السلام می خواستند به خانه یکی از دوستانشان بروند و به او فرمودند به شرطی به خانه ات می آیم که آنچه در منزل دارید همان را بیاورید، اهل و عیال شما به زحمت نیفتند و از بیرون چیزی تهیه نکنید.
نماز را اقامه کنند. منظور از اقامه نماز یعنی اینکه انسان بفهمد حقیقت نماز و این اقامه از ابا عبدالله الحسین علیه السلام است، لذا سفارش شده است قبل از تکبیرة الاحرام دست به سینه بگذاریم و سه مرتبه بگوییم: "السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین" حس قدر شناسی داشته باشید. یعنی بگویید حسین جان این نمازی که ما داریم از صدقه سر شما است.
اقامه نماز در جامعه ما باید آثاری به جای بگذارد. اقامه نماز یعنی فساد و بد قولی ها و بی نظمی حذف شود و یاد خدا در همه جا باشد. اگر نماز در جامعه ای اقامه شود روی آسایش و آرامش در آن جامعه پیدا می شود. نگذارید نماز از محوریت خودش خارج شود. اگر نماز اصلاح شود، همه چیز اصلاح می شود.
مورد دیگری که حضرت می فرمایند این است که زکات به خرج بدهند. هیچ جایی نداریم که نماز آمده باشد ولی زکات نیامده باشد. برای دین و اعتقاداتمان باید پول خرج کنیم. بعد می فرمایند اگر این هفت مورد انجام شد نتیجه اش خیر و آرامش می شود و اگر این هفت مورد ترک شود و انجام نشود علاوه بر اینکه روی خیر و آسایش را نمی بینند، دو بلای قحطی و خشکسالی هم برایشان اضافه می شود. امت مومن چون باید به کمالش برسد و معتقد به عالم دیگری است حسابش از دیگر امت ها جدا است. اگر کسی اهل این هفت مورد بود، در زندگی خودش و خانواده اش روی آرامش و آسایش را می بیند و به خیر می رسد و به برکات زیادی می رسند. اگر در جامعه ای این شیوه نهادینه نشده باشد روی خیر و آسایش را نمی بینند.
چشمی که برای ابا عبدالله علیه السلام گریان نباشد، خیری در آن نیست. لذا اگر خداوند برای کسی خیر بخواهد محبت ابا عبدالله الحسین علیه السلام را در دلش می گذارد. یکی از آثار این محبت اشک بر ابا عبدالله الحسین علیه السلام است.
قرآن می فرماید: «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُري آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ»2 اگر اهل قری تقوا پیشه کنند خداوند از آسمان و زمین برکاتش را نازل می کند. اگر می خواهیم چشمانمان گریان باشد، باید اهل تقوا باشیم.
/1102101304
1. امالى طوسى، ص 647، ح 1340.
2. سوره اعراف آیه 96